W pierwszym odcinku 24. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Gościnna" w Bartoszycach. Od samego wejścia do lokalu wymieniała jego wady. Właścicielka "Gościnnej" dopłacała do interesu. Magda Gessler bez owijania w bawełnę wyznała, że to "jedna z najgorszych kuchni w Polsce".
W 9. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" poznaliśmy 53-letnią właścicielkę pierogarni "Palce Lizać" w Łodzi. Pani Beata traktowała biznes bardzo poważnie, ale była nadopiekuńcza i wprowadzała niekomfortową dla pracowników atmosferę. Magda Gessler dostrzegła ogromny smutek w oczach kobiety. Pierogarnia zmieniła nazwę i menu. Zobaczcie, jak przebiegała rewolucja w tym lokalu.
Militarne akcenty i dobre jedzenie? Dla Magdy Gessler te dwie rzeczy nie chodzą ze sobą w parze. W 23. sezonie "Kuchennych rewolucji" restauratorka zawitała do wsi Żalno, w której zlokalizowana była Restauracja w Borach. Prowadzącą przywitał bynajmniej nie zapach pysznej kuchni, a... widmo wiszącej w powietrzu wojny! Jakie zmiany zaproponowała Magda Gessler i czy restauracja przetrwała rewolucje?
W Tarnowskich Górach Magda Gessler podjęła się kolejnej kulinarnej rewolucji. Tym razem w jej ręce trafił "Art-smak" prowadzony przez Sylwię i Sebastiana. Właściciele postanowili zmienić swoje życie i otworzyć restaurację, ale niestety goście omijali ich lokal szerokim łukiem. Brak doświadczenia i nieudane dania sprawiły, że restauracja niemal stanęła na skraju bankructwa. Czy Magdzie Gessler udało się odwrócić losy "Art-smaku"? Czy "Bistro czy Kapusty", bo taką nazwę otrzymał lokal po metamorfozie, nadal funkcjonuje i przyciąga gości? Sprawdźiliśmy to!
W Żukowie doszło do jednej z najgłośniejszych rewolucji w historii programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła "Karczmę Sidło" i odkryła szokujące kulisy jej działania. Właścicielka, pani Ilona, zatrudniała uczniów za grosze, a zarządzanie restauracją pozostawiało wiele do życzenia. Choć zmiany były radykalne, finał rewolucji nie okazał się sukcesem. Co dziś dzieje się w tej restauracji?
Magda Gessler odwiedziła bar "U Skwarka" w Pogorzelicach pod Lęborkiem w ramach "Kuchennych rewolucji". Właścicielka Alina przeżyła dramatyczny wypadek i niemal straciła nogę, ale mimo przeciwności starała się utrzymać swój lokal. Niestety problemy były ogromne — brak gości, złe jedzenie i... kury przechadzające się po kuchni! Po rewolucjach lokal zmienił nazwę na "Żurawinowa Chatka Zagadka" i zaczął cieszyć się dobrą opinią. Jednak teraz pojawiły się niepokojące informacje. Co się stało?
Restauracja "Zorba" w Tychach miała być kulinarnym rajem dla miłośników greckiej kuchni, jednak rzeczywistość okazała się brutalna. Brak autentycznych greckich smaków, kryzys finansowy i wewnętrzne konflikty sprawiły, że lokal znalazł się na skraju upadku. Na pomoc przyszła Magda Gessler, która nie tylko dokonała gastronomicznej metamorfozy, ale też zmierzyła się z nieoczekiwanymi przeciwnościami losu. Interwencja straży pożarnej, pojawienie się szerszeni, zamkniecie lokalu oraz oskarżenia wobec menadżerki tylko podgrzały atmosferę. Czy "Kuchenne rewolucje" uratowały restaurację? Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler? Sprawdźmy!
"Kuchenne rewolucje" od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Magda Gessler ma na koncie coraz więcej sukcesów restauracyjnych, jednak o dalszym losie lokali i tak decyduję właściciele. W 6. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka odwiedziła warszawską Pragę. To tutaj zlokalizowana była restauracja Na Okrągło, prowadzona przez trzech przyjaciół. Czy wciąż istnieje?
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bielany, gdzie w 9. odcinku 18. sezonu programu "Kuchenne Rewolucje" podjęła się ratowania restauracji "Karuzela Smaku". Lokal położony na tyłach budynku Urzędu Gminy miał ogromny potencjał, ale nie przyciągał gości. Jego właściciele, Andrzej i Zbyszek, mieli różne podejścia do zarządzania, co prowadziło do chaosu. Po metamorfozie Magdy Gessler restauracja zyskała nową nazwę "Bielany Bielany" i menu inspirowane przedwojenną Warszawą. Jednak czy te zmiany pomogły?
Uciekli przed wojną, by w Polsce odnaleźć swoje miejsce. Kristina i Max byli właścicielami restauracji Gorąca Patelnia, którą w 5. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" odwiedziła Magda Gessler. Początkowo restauratorka musiała zmierzyć się ze sporym brudem i brakiem smaku pochodzącego z Ukrainy kucharza. Choć rewolucja okazała się udana, losy lokalu Kolorowe Patelnie nie były łatwe.
W 2018 roku w "Kuchennych rewolucjach" poznaliśmy Piotra, który zainwestował 250 tysięcy w lokal o nazwie "James Bomba-lina" w Białymstoku. Znajomi odradzali mu taką nazwę, ale właściciel myślał nieszablonowo. Niestety restauracja świeciła pustkami. Magda Gessler musiała przeprowadzić poważną rozmowę z właścicielem, który nie sprawdzał się w zarządzaniu lokalem.
Lokal "Mikołajek" mieścił się w zabytkowej kamienicy niedaleko centrum Słupska. Właścicielka Jolanta miała doświadczenie w gastronomii, ponieważ z powodzeniem prowadziła w mieście "Pierogarnię". Restaurację "Mikołajek" przejęła, biorąc w banku 90 tysięcy kredytu. Po "Kuchennych rewolucjach" lokal zyskał nazwę "Złoty Pikling". Sprawdźcie, jak mu się dziś powodzi.
Magda Gessler zmieniła Czarnego Bawoła w Białego i przywróciła mu drugie życie. Jak przebiegły "Kuchenne rewolucje" w Starym Czarnowie pod Szczecinem? Czy restauracja Biały Bawół przetrwała do dziś? Przeczytaj nasz artykuł!
Magda Gessler ponownie w akcji. W 22. sezonie odwiedziła m.in. Częstochowę, gdzie znajdowała się restauracja "Sezonova", prowadzona przez Roberta oraz jego partnerkę. Kobieta mimo zaawansowanej ciąży wspierała ukochanego, również finansowo, będąc właścicielką jedynie umownie. Magda Gessler zażądała uporządkowania spraw. Czy "Trattoria Verde" wciąż istnieje?
Restauracja "Włoszczyzna" mieściła się w Łodzi przy słynnej ul. Piotrkowskiej. Lokal był prowadzony przez polsko-włoskie małżeństwo. Emilia i Francesco mogli pochwalić się naprawdę świetną kuchnią, ale coś było nie tak. Sprawdziła to Magda Gessler. Czy "Kuchenne Rewolucje" zakończyły się sukcesem? Sprawdźcie, jak dziś ma się restauracja "Włoszczyzna".
Magda Gessler podjęła kolejne wyzwanie w "Kuchennych Rewolucjach", tym razem odwiedzając restaurację "Alladin's" we Wrocławiu. Lokal, który miał serwować kuchnię marokańską w samym sercu miasta, od dawna zmagał się z brakiem klientów. Właściciele zostali skrytykowani za bałagan i brak organizacji, a odcinek wywołał wiele emocji. Ostatecznie, po roku od emisji programu, restauracja zniknęła z kulinarnej mapy Wrocławia. Co poszło nie tak i dlaczego Magda Gessler nie zdołała uratować tego miejsca?
Magda Gessler kolejny raz pokazuje, że nie ma rzeczy niemożliwych! Tym razem odwiedziła Łódź, aby pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" znajdującej się przy słynnej ulicy Piotrkowskiej. Sylwia i Irek, małżeństwo prowadzące lokal, stanęli przed finansowym i osobistym kryzysem i już tracili nadzieję na ratunek. Po rewolucjach lokal przeszedł całkowitą metamorfozę i zmienił nazwę na "Imber". Czy restauracja serwująca kuchnię żydowską odniosła sukces? Sprawdź, jak dziś radzi sobie miejsce odmienione przez Magdę Gessler!
Magda Gessler trafiła do Zamościa. W programie "Kuchenne rewolucje" podjęła się wyzwania pomocy właścicielom "Kury Domowej", którzy zmagali się z problemami finansowymi i brakiem doświadczenia w gastronomii. Po przemianach lokal zmienił nazwę na "Ziemniak czy Kartofel", a menu zyskało nowy charakter. Niestety historia ta miała swój tragiczny ciąg dalszy – właściciel restauracji, Piotr, zmarł niespełna rok po emisji odcinka. Czy "Kura Domowa" przetrwała próbę czasu i jak dziś wygląda jej działalność?
Magda Gessler odwiedziła z "Kuchennymi rewolucjami" bar "Schabowy i spółka" w Kalinowcu, gdzie właścicielka Ewelina i jej siostra Sylwia zmagały się z trudnościami życiowymi i zawodowymi. Restauratorka stanęła przed wyzwaniem nie tylko ocalenia biznesu, ale także pomocą w naprawie rodzinnych relacji.
Magda Gessler zawitała do Barlinka, gdzie właścicielka restauracji "Wielkopolanka" borykała się z ogromnymi problemami finansowymi i osobistymi. Lokal, który zmienił nazwę na "Dzik Dzik Dzik", przeszedł kompletną rewolucję – od nowego menu po zmiany w życiu prywatnym właścicieli. Czy rewolucja się udała i czy restauracja nadal istnieje? Sprawdziliśmy!
Magda Gessler odwiedziła niewielką, urokliwą miejscowość Brenna, gdzie właścicielka restauracji "Ziołowa Chata" poprosiła o pomoc w ratowaniu swojego biznesu. Pomimo pięknej lokalizacji nad potokiem i domowej atmosfery, restauracja świeciła pustkami, a menu wymagało natychmiastowych zmian. W odcinku "Kuchennych Rewolucji" padły mocne słowa i latały talerze. Nie obyło się też bez szczerych rozmów. Czy udało się uratować lokal?
To były jedne z najbardziej emicjonalnych "Kuchennych rewolucji". Magda Gessler podjęła się trudnej misji w restauracji "Perfect Pub", która po zmianach przekształciła się w "Oberżę Bażant". Jednak to nie kulinarne wyzwania, a zachowanie właścicielki Pauliny stało się głównym tematem tego odcinka. Magda Gessler w pewnym momencie chciała przerwać rewolucję. Co się działo w lokalu? Czy "Oberża Bażant" jeszcze istnieje?
Magda Gessler po raz kolejny udowodniła, że jej "Kuchenne rewolucje" potrafią zmienić życie nie tylko restauracji, ale także całych rodzin. W Dusznikach-Zdroju właścicielka "Karczmy u Sołtysa", Klementyna, stanęła przed dramatycznym wyzwaniem finansowym i rodzinnym. Dzięki pomocy znanej restauratorki lokal przeszedł metamorfozę, stając się "Karczmą Bławatek". Czy zmiany przyniosły sukces? Jak wygląda dziś sytuacja restauracji i czy rodzina Klementyny się pogodziła? Sprawdź, co wydarzyło się w trakcie i po rewolucji!
Magda Gessler po raz kolejny zawitała z pomocą do miejsca potrzebującego zmian. Tym razem przemiana dotyczyła "Kuźni Smaków" w Sokołowie Podlaskim. Restauracja prowadzona przez Martę i Czarka, mimo wielkiego zaangażowania właścicieli, zmagała się z trudnościami finansowymi. Dzięki wsparciu znanej restauratorki lokal przeszedł metamorfozę, stając się "Prosto od Serca". Jak potoczyły się losy tej restauracji? Czy zmiany wystarczyły, by przetrwać trudne czasy?
Magda Gessler pojawiła się w Piekarach Śląskich, by pomóc właścicielowi restauracji "Tasty". Lokal stanowił wyzwanie nawet dla doświadczonej restauratorki. Przeprowadzona rewolucja nie uratowała biznesu. Czy "Szynk pod Cycokiem" miał szansę na przetrwanie? Ostatecznie restauracja została zamknięta, a na jaw wyszły szokujące szczegóły jej funkcjonowania. Jak potoczyły się losy lokalu po rewolucji?
Magda Gessler w 2019 roku przeprowadziła w Toruniu "Kuchenne rewolucje", które odmieniły losy restauracji "Prova Gourmet". Jednak sukces okazał się krótkotrwały – pandemia, przenosiny lokalu i problemy finansowe doprowadziły do upadku restauracji. Co obecnie dzieje się z "Osterią di Bitondo"?
Magda Gessler odwiedziła z "Kuchennymi rewolucjami" restaurację Gościniec w Myszęcinie, która po zmianach zyskała nową nazwę – "Jedz! Niebecz". Dawid, właściciel lokalu, postawił wszystko na jedną kartę, licząc na pomoc znanej restauratorki. Jak przebiegła rewolucja w tej niewielkiej miejscowości? Co zmieniło się w restauracji i co oznacza intrygująca nazwa "Niebecz"?
W Człuchowie Magda Gessler przeprowadziła jedne z bardziej emocjonujących "Kuchennych rewolucji". Właściciele restauracji "Kuchnia z Piwnicą", Asia i Jacek, postanowili powierzyć los swojego borykającego się z problemami lokalu w ręce najsłynniejszej polskiej restauratorki. Program zakończył się przemianą w "Bistro Prosto z Targu". Mimo początkowego sukcesu lokal został zamknięty po dwóch latach. Dlaczego tak się stało?
"Nepal Bowl", czyli dawna "Vintuna", to niewielka restauracja na warszawskim Kole, którą odwiedziła Magda Gessler w ramach "Kuchennych rewolucji". Nepalczyk Bikram, właściciel lokalu, zrezygnował z rodzinnej kuchni na rzecz dań tajskich, jednak problemy finansowe zmusiły go do szukania pomocy. Czy rewolucja Magdy Gessler uratowała to miejsce? Sprawdzamy, jak restauracja radzi sobie dziś!
W 2019 roku Magda Gessler zawitała do Płocka, by przeprowadzić kolejną z "Kuchennych rewolucji". Jej celem było uratowanie restauracji "U Mariusza", która zmagała się z wieloma problemami. W wyniku jej działań powstało "Bistro w Kapuście" – lokal, który miał być nowym kulinarnym sercem miasta. Początkowo wszystko wskazywało na to, że zmiany przyniosły sukces. Dziś jednak "Bistro w Kapuście" to już historia, a w jego miejscu działa zupełnie inna restauracja.