W "Prosto od Serca" po "Kuchennych rewolucjach" było zjawiskowo. Smutne wieści przyszły nagle

Image_1024 (47)
Kuchenne Rewolucje: Główny problem Kuźni Smaków? Wcale nie umiejętności kucharek
Kuchenne Rewolucje: W Sokołowie Podlaskim trzeba zaczynać wszystko od początku!
Kuchenne Rewolucje: W Sokołowie Podlaskim trzeba zaczynać wszystko od początku!
Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?
Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?

Magda Gessler po raz kolejny zawitała z pomocą do miejsca potrzebującego zmian. Tym razem przemiana dotyczyła "Kuźni Smaków" w Sokołowie Podlaskim. Restauracja prowadzona przez Martę i Czarka, mimo wielkiego zaangażowania właścicieli, zmagała się z trudnościami finansowymi. Dzięki wsparciu znanej restauratorki lokal przeszedł metamorfozę, stając się "Prosto od Serca". Jak potoczyły się losy tej restauracji? Czy zmiany wystarczyły, by przetrwać trudne czasy?

Z artykułu dowiesz się:
  • Jak wyglądała przemiana "Kuźni Smaków" w "Prosto od Serca"
  • Jakie były opinie klientów o restauracji po "Kuchennych Rewolucjach"
  • Dlaczego właściciele zdecydowali się zamknąć lokal
  • Co dzisiaj mieści się w miejscu, gdzie była restauracja

"Kuchenne rewolucje" w Sokołowie Podlaskim – jak przebiegły?

Sokołów Podlaski to niewielkie miasto słynące z produkcji żywności i rolnictwa. W centrum miasta działała "Kuźnia Smaków", restauracja prowadzona przez Martę i Czarka, którzy mimo wielkich ambicji zaczęli zmagać się z poważnymi trudnościami finansowymi. Pandemia COVID-19 pogłębiła ich problemy, zmuszając właścicieli do walki o przetrwanie.

Gdy pojawiła się Magda Gessler, lokal przeszedł kompleksową metamorfozę. Restauratorka postawiła na romantyczny, przytulny wystrój – różowe akcenty, zasłony i fotografie zakochanych miały symbolizować miłość, która łączyła właścicieli. Zmieniono również nazwę na "Prosto od Serca", co doskonale oddawało zaangażowanie Marty i Czarka. Menu wzbogacono o potrawy takie jak sałatka ziemniaczana z kwiatkami kalafiora, cukinia faszerowana serem korycińskim czy polędwica w sosie lubczykowym.

Powtórka 12. odcinka 20. sezonu "Kuchennych rewolucji" 20 stycznia 2025 r. o godz. 16.35 w TVN.

"Kuchenne rewolucje". Pozytywne opinie gości po rewolucji w "Prosto od Serca"

Przemiana restauracji szybko zyskała uznanie wśród gości. Klienci chwalili przede wszystkim wyjątkowy wystrój, ciepłą atmosferę oraz jakość potraw. W internecie pojawiło się wiele pozytywnych recenzji, w których goście podkreślali, że jedzenie było smaczne, a w daniach czuć było "całe serce" włożone w ich przygotowanie.

"Przemiła obsługa, pyszne jedzenie i bardzo romantyczna atmosfera" – pisała Klaudia. "Fantastyczna obsługa, ciekawy wystrój, smakowite jedzenie" – dodawała Agnieszka. Takie opinie budowały wizerunek miejsca jako wyjątkowego, choć niełatwe czasy po pandemii nadal stanowiły wyzwanie.

Czytaj też: Do "Bistro Prosto z Targu" po "Kuchennych rewolucjach" ustawiały się kolejki. Właściciele musieli podjąć bolesną decyzję

"Kuchenne rewolucje". Co dzisiaj dzieje się z restauracją "Prosto od Serca"?

Niestety, mimo ogromnego wysiłku i zaangażowania właścicieli, "Prosto od Serca" nie przetrwało. W czerwcu 2023 roku na Facebooku restauracji pojawiło się ogłoszenie o zamknięciu lokalu. Właściciele podziękowali swoim klientom za wspólne osiem lat przygody kulinarnej oraz wszystkim, którzy wspierali ich przez ten czas.

"Szkoda, bo przemiana po "Kuchennych Rewolucjach" była wręcz zjawiskowa"; "Gdzie ja będę jadł ten najlepszy placek po węgiersku?"; "Wszystkiego dobrego! Zawsze byłam zadowolona z waszych obiadków!" - pisali kolejni internauci.

Dzisiaj pod adresem dawnego "Prosto od Serca" mieści się inny lokal – restauracja "Hulanka". Nie wiemy jednak, czy jest to lokal danych właścicieli.

Czytaj też: To, co działo się w "Szynku pod Cycokiem" po "Kuchennych rewolucjach" szokuje. Klientom odechciewało się jeść

podziel się:

Pozostałe wiadomości