W czasie 250 rewolucji Magda Gessler wiele razy radziła widzom programu, jak smacznie gotować. Podpowiadała w sprawach prostych i tych bardziej skomplikowanych. To dzięki niej nadal spływają do nas pozytywne komentarze w social mediach dotyczące Waszych potraw, które na co dzień gotujecie, będąc zainspirowanymi przez naszą restauratorkę. Specjalnie dla Was zebraliśmy najciekawsze pomysły i rady Magdy BESOS Gessler. ;)
Magda Gessler przeprowadziła już 250 rewolucji. Która z nich wypadła najciekawiej? Jaka była najbardziej kontrowersyjna? Zobaczcie nasz ranking 5 najciekawszych odcinków!
W czasie 250 odcinków "Kuchennych rewolucji" wydarzyło się naprawdę wiele. Z tego też powodu dokonaliśmy małej selekcji. Sami zobaczcie! I oceńcie, czy się zgadzacie. ;)
W niewielkich Kawicach przy drodze krajowej z Legnicy do Wrocławia znajduje się restauracja „Paradiso”. Małżeństwo Hieronim i Halina prowadzą lokal już od 24 lat, ale jego historia zaczęła się znaczenie wcześniej...
Rewolucja w Rybniku to ogień, pasja i smak. Zobacz, jak Magda Gessler rozprawiła się ze złym samopoczuciem tamtejszych restauratorów. Najlepsze fragmenty "Kuchennych rewolucji" tylko u nas.
W niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa–Wrocław mieści się restauracja Hacjenda. Jej właściciel, człowiek bywały w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii i to w stylu western. Sporo czasu spędził też w Niemczech, ale w końcu wrócił do Polski, aby zrealizować marzenie o własnej restauracji...
"Tak naprawdę ten program zmienił nasze życie. Pani Magda wskazała nam nie tylko kierunek pracy, ale też ten... życiowy kierunek" - powie matka Kuby, który napisał list do Magdy Gessler...
Specjalnie dla Was wycięliśmy z całej konferencji ramówkowej TVN WIOSNA 2019 wejście pani Magdy. Restauratorka prezentowała się nad wyraz wiosennie. Oceńcie sami - polecamy wideo!
Magda Gessler od kilkunastu sezonów udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Tej wiosny restauratorka świętować będzie przeprowadzenie 250. rewolucji! Dziewiętnasta edycja ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
Magda Gessler od kilkunastu sezonów udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Tej wiosny
restauratorka świętować będzie przeprowadzenie 250. rewolucji! Dziewiętnasta edycja, startująca już 28 lutego, ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
Jak gotuje Magda Gessler? Jej pomysły mogą Was skutecznie zainspirować do kulinarnych eksperymentów. Jak zrobić pyszne guacamole? Sięgnijcie po kilka poniższych wideo - to garść inspiracji z całego świata.
18. sezon "Kuchennych rewolucji" nie należał do najłatwiejszych. Wręcz przeciwnie. Obfitował w często skrajne emocje. Specjalnie dla Was stworzyliśmy nasz subiektywny ranking najmocniejszych i najbardziej kontrowersyjnych fragmentów!
18. sezon "Kuchennych rewolucji" za nami. Magda Gessler zrewolucjonizowała aż 14 restauracji, które przeszły diametralne zmiany. Która z nich najlepiej wypadła po kilku tygodniach, gdy znana restauratorka je odwiedziła? Zobaczcie sami!
Specjalnie dla Was zebraliśmy wszystkie finałowe kolacje z najnowszego sezonu w jednym miejscu. To mały przewodnik po kulinarnej mapie Polski. Polecamy wszystkim, którzy szukają wyjątkowych smaków i pełnych pasji autentycznych kuchni.
W centrum Torunia, w pobliżu Starego Miasta mieści się niewielki bar „Masala Twist” z kuchnią indyjską i tajską. Właścicielami są rodowici Nepalczycy: Prajwal i Ram. Prajwal przyjechał do Warszawy na studia i zaczął pracować jako kucharz w jednej z renomowanych restauracji indyjskich. Gotowanie stało się jego zawodem, który polubił.
Tak udanej i smacznej rewolucji nic nie zapowiadało. Wszystko przez to, że początkowa degustacja dań przez Magdę Gessler szalenie ją zwiodła. Restauratorka obawiała się, że nie będzie miała komu z młodych kucharzy przekazać swojej wiedzy. Na szczęście wyszło inaczej - sami zobaczcie!
Właścicielka greckiej restauracji „Zorba” w Tychach, Krystyna, „odziedziczyła” ją po mężu. Mężczyzna prowadził pizzerię i zachęcony jej powodzeniem, uznał, że pora na lokal z prawdziwego zdarzenia i to inny niż wszystkie w Tychach. Przeciwna pomysłowi Krystyna zdawała sobie sprawę, że jest to ryzykowny pomysł i czeka ich prawdziwa harówka...
Magda Gessler co roku wydaje przewodnik po najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Jej Poziomki to nagrody dla miejsc, które przyciągają smakiem i jakością. Kto w tym roku został wyróżniony tą statuetką i tym samy znalazł się w przewodniku? Sięgnijcie koniecznie po przewodnik już teraz!
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach". Pierwsza rewolucja najnowszego sezonu okazała się podwójnym sukcesem. Po pierwsze oglądalność - znów "Kuchenne rewolucje" były najlepsze w swoim paśmie. Po drugie - Magda Gessler odczarowała restaurację w Częstochowie i zrobiła z niej szalenie popularne miejsce.
Guacamole to prosta i łatwa do przyrządzenia pasta na kanapkę. Możecie ją zrobić z avocado, cebuli, papryczki chilli, kolendry i soku z limonki do smaku. Tylko przede wszystkim należy pamiętać, żeby nie miksować wszystkich składników razem. Do jej stworzenia najlepiej przyda się zwykły widelec. Pasta ma mieć konsystencję papki. Szczegóły w powyższym wideo.
Ten odcinek nie wskazywał na to, że będzie AŻ TAK SMACZNIE! Magda Gessler, tworząc menu w "Hot Burger Bistro", postawiła na wyraziste przystawki i 3 rodzaje burgerów. Miejsce okazało się istnym hitem Białegostoku i nadal pęka w szwach. Zobaczcie dlaczego!
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego, kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia, od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.