W 2018 roku w "Kuchennych rewolucjach" poznaliśmy Piotra, który zainwestował 250 tysięcy w lokal o nazwie "James Bomba-lina" w Białymstoku. Znajomi odradzali mu taką nazwę, ale właściciel myślał nieszablonowo. Niestety restauracja świeciła pustkami. Magda Gessler musiała przeprowadzić poważną rozmowę z właścicielem, który nie sprawdzał się w zarządzaniu lokalem.
Lokal "Mikołajek" mieścił się w zabytkowej kamienicy niedaleko centrum Słupska. Właścicielka Jolanta miała doświadczenie w gastronomii, ponieważ z powodzeniem prowadziła w mieście "Pierogarnię". Restaurację "Mikołajek" przejęła, biorąc w banku 90 tysięcy kredytu. Po "Kuchennych rewolucjach" lokal zyskał nazwę "Złoty Pikling". Sprawdźcie, jak mu się dziś powodzi.
Magda Gessler zmieniła Czarnego Bawoła w Białego i przywróciła mu drugie życie. Jak przebiegły "Kuchenne rewolucje" w Starym Czarnowie pod Szczecinem? Czy restauracja Biały Bawół przetrwała do dziś? Przeczytaj nasz artykuł!
Magda Gessler ponownie w akcji. W 22. sezonie odwiedziła m.in. Częstochowę, gdzie znajdowała się restauracja "Sezonova", prowadzona przez Roberta oraz jego partnerkę. Kobieta mimo zaawansowanej ciąży wspierała ukochanego, również finansowo, będąc właścicielką jedynie umownie. Magda Gessler zażądała uporządkowania spraw. Czy "Trattoria Verde" wciąż istnieje?
Restauracja "Włoszczyzna" mieściła się w Łodzi przy słynnej ul. Piotrkowskiej. Lokal był prowadzony przez polsko-włoskie małżeństwo. Emilia i Francesco mogli pochwalić się naprawdę świetną kuchnią, ale coś było nie tak. Sprawdziła to Magda Gessler. Czy "Kuchenne Rewolucje" zakończyły się sukcesem? Sprawdźcie, jak dziś ma się restauracja "Włoszczyzna".
Magda Gessler podjęła kolejne wyzwanie w "Kuchennych Rewolucjach", tym razem odwiedzając restaurację "Alladin's" we Wrocławiu. Lokal, który miał serwować kuchnię marokańską w samym sercu miasta, od dawna zmagał się z brakiem klientów. Właściciele zostali skrytykowani za bałagan i brak organizacji, a odcinek wywołał wiele emocji. Ostatecznie, po roku od emisji programu, restauracja zniknęła z kulinarnej mapy Wrocławia. Co poszło nie tak i dlaczego Magda Gessler nie zdołała uratować tego miejsca?
Magda Gessler kolejny raz pokazuje, że nie ma rzeczy niemożliwych! Tym razem odwiedziła Łódź, aby pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" znajdującej się przy słynnej ulicy Piotrkowskiej. Sylwia i Irek, małżeństwo prowadzące lokal, stanęli przed finansowym i osobistym kryzysem i już tracili nadzieję na ratunek. Po rewolucjach lokal przeszedł całkowitą metamorfozę i zmienił nazwę na "Imber". Czy restauracja serwująca kuchnię żydowską odniosła sukces? Sprawdź, jak dziś radzi sobie miejsce odmienione przez Magdę Gessler!
Magda Gessler trafiła do Zamościa. W programie "Kuchenne rewolucje" podjęła się wyzwania pomocy właścicielom "Kury Domowej", którzy zmagali się z problemami finansowymi i brakiem doświadczenia w gastronomii. Po przemianach lokal zmienił nazwę na "Ziemniak czy Kartofel", a menu zyskało nowy charakter. Niestety historia ta miała swój tragiczny ciąg dalszy – właściciel restauracji, Piotr, zmarł niespełna rok po emisji odcinka. Czy "Kura Domowa" przetrwała próbę czasu i jak dziś wygląda jej działalność?
Magda Gessler odwiedziła z "Kuchennymi rewolucjami" bar "Schabowy i spółka" w Kalinowcu, gdzie właścicielka Ewelina i jej siostra Sylwia zmagały się z trudnościami życiowymi i zawodowymi. Restauratorka stanęła przed wyzwaniem nie tylko ocalenia biznesu, ale także pomocą w naprawie rodzinnych relacji.
Magda Gessler zawitała do Barlinka, gdzie właścicielka restauracji "Wielkopolanka" borykała się z ogromnymi problemami finansowymi i osobistymi. Lokal, który zmienił nazwę na "Dzik Dzik Dzik", przeszedł kompletną rewolucję – od nowego menu po zmiany w życiu prywatnym właścicieli. Czy rewolucja się udała i czy restauracja nadal istnieje? Sprawdziliśmy!
Magda Gessler odwiedziła niewielką, urokliwą miejscowość Brenna, gdzie właścicielka restauracji "Ziołowa Chata" poprosiła o pomoc w ratowaniu swojego biznesu. Pomimo pięknej lokalizacji nad potokiem i domowej atmosfery, restauracja świeciła pustkami, a menu wymagało natychmiastowych zmian. W odcinku "Kuchennych Rewolucji" padły mocne słowa i latały talerze. Nie obyło się też bez szczerych rozmów. Czy udało się uratować lokal?
To były jedne z najbardziej emicjonalnych "Kuchennych rewolucji". Magda Gessler podjęła się trudnej misji w restauracji "Perfect Pub", która po zmianach przekształciła się w "Oberżę Bażant". Jednak to nie kulinarne wyzwania, a zachowanie właścicielki Pauliny stało się głównym tematem tego odcinka. Magda Gessler w pewnym momencie chciała przerwać rewolucję. Co się działo w lokalu? Czy "Oberża Bażant" jeszcze istnieje?
Magda Gessler po raz kolejny udowodniła, że jej "Kuchenne rewolucje" potrafią zmienić życie nie tylko restauracji, ale także całych rodzin. W Dusznikach-Zdroju właścicielka "Karczmy u Sołtysa", Klementyna, stanęła przed dramatycznym wyzwaniem finansowym i rodzinnym. Dzięki pomocy znanej restauratorki lokal przeszedł metamorfozę, stając się "Karczmą Bławatek". Czy zmiany przyniosły sukces? Jak wygląda dziś sytuacja restauracji i czy rodzina Klementyny się pogodziła? Sprawdź, co wydarzyło się w trakcie i po rewolucji!
Magda Gessler po raz kolejny zawitała z pomocą do miejsca potrzebującego zmian. Tym razem przemiana dotyczyła "Kuźni Smaków" w Sokołowie Podlaskim. Restauracja prowadzona przez Martę i Czarka, mimo wielkiego zaangażowania właścicieli, zmagała się z trudnościami finansowymi. Dzięki wsparciu znanej restauratorki lokal przeszedł metamorfozę, stając się "Prosto od Serca". Jak potoczyły się losy tej restauracji? Czy zmiany wystarczyły, by przetrwać trudne czasy?
Magda Gessler pojawiła się w Piekarach Śląskich, by pomóc właścicielowi restauracji "Tasty". Lokal stanowił wyzwanie nawet dla doświadczonej restauratorki. Przeprowadzona rewolucja nie uratowała biznesu. Czy "Szynk pod Cycokiem" miał szansę na przetrwanie? Ostatecznie restauracja została zamknięta, a na jaw wyszły szokujące szczegóły jej funkcjonowania. Jak potoczyły się losy lokalu po rewolucji?
Magda Gessler w 2019 roku przeprowadziła w Toruniu "Kuchenne rewolucje", które odmieniły losy restauracji "Prova Gourmet". Jednak sukces okazał się krótkotrwały – pandemia, przenosiny lokalu i problemy finansowe doprowadziły do upadku restauracji. Co obecnie dzieje się z "Osterią di Bitondo"?
Magda Gessler odwiedziła z "Kuchennymi rewolucjami" restaurację Gościniec w Myszęcinie, która po zmianach zyskała nową nazwę – "Jedz! Niebecz". Dawid, właściciel lokalu, postawił wszystko na jedną kartę, licząc na pomoc znanej restauratorki. Jak przebiegła rewolucja w tej niewielkiej miejscowości? Co zmieniło się w restauracji i co oznacza intrygująca nazwa "Niebecz"?
W Człuchowie Magda Gessler przeprowadziła jedne z bardziej emocjonujących "Kuchennych rewolucji". Właściciele restauracji "Kuchnia z Piwnicą", Asia i Jacek, postanowili powierzyć los swojego borykającego się z problemami lokalu w ręce najsłynniejszej polskiej restauratorki. Program zakończył się przemianą w "Bistro Prosto z Targu". Mimo początkowego sukcesu lokal został zamknięty po dwóch latach. Dlaczego tak się stało?
"Nepal Bowl", czyli dawna "Vintuna", to niewielka restauracja na warszawskim Kole, którą odwiedziła Magda Gessler w ramach "Kuchennych rewolucji". Nepalczyk Bikram, właściciel lokalu, zrezygnował z rodzinnej kuchni na rzecz dań tajskich, jednak problemy finansowe zmusiły go do szukania pomocy. Czy rewolucja Magdy Gessler uratowała to miejsce? Sprawdzamy, jak restauracja radzi sobie dziś!
W 2019 roku Magda Gessler zawitała do Płocka, by przeprowadzić kolejną z "Kuchennych rewolucji". Jej celem było uratowanie restauracji "U Mariusza", która zmagała się z wieloma problemami. W wyniku jej działań powstało "Bistro w Kapuście" – lokal, który miał być nowym kulinarnym sercem miasta. Początkowo wszystko wskazywało na to, że zmiany przyniosły sukces. Dziś jednak "Bistro w Kapuście" to już historia, a w jego miejscu działa zupełnie inna restauracja.
Magda Gessler niejednokrotnie spotykała się z trudnymi przypadkami, ale bistro "Czarny Motyl" w Katowicach to rewolucja, która przeszła do historii. Justyna Wysk, właścicielka lokalu, miała ambitne plany, jednak jej podejście i brak szacunku do gości oraz restauratorki sprawiły, że wizyta Magdy Gessler zakończyła się fiaskiem. Ostatecznie lokal został zamknięty, a sama Justyna stała się bohaterką kolejnego skandalu kilka lat później. Co tak naprawdę wydarzyło się w "Czarnym Motylu"?
"Kuchenne rewolucje" to jeden z najpopularniejszych programów stacji TVN. Od niemal 15 lat Magda Gessler przemierza Polskę, by pomóc upadającym restauracjom. Charakterystycznym elementem programu jest komentarz lektora, który pozwala sobie niekiedy na ciętą ripostę. Mało kto wie, do kogo należy ten głos. Sprawdź, jak wygląda lektor z "Kuchennych rewolucji".
Magda Gessler niejednokrotnie odmieniała restauracje, ale nie każda historia kończy się sukcesem. Taki właśnie los spotkał "Kantynę Do Stołu Marsz"w Prudniku – lokal, który przeszedł "Kuchenne rewolucje". Po emisji odcinka w październiku 2019 roku wydawało się, że właściciele – Kamil i Daniel – znaleźli sposób na kulinarny sukces. Jednak w 2024 roku restauracja została tymczasowo zamknięta. Czy to ostateczny koniec "Kantyny Do Stołu Marsz"? A może szykuje się kolejny rozdział?
Kiedy Magda Gessler ze swoimi "Kuchennymi rewolucjami" zawitała do Glewa, niewielkiej wsi położonej nad brzegiem Wisły, niewielu wierzyło, że "Zagroda pod Zachrypniętym Kogutem" ma szansę przetrwać. Problemy zdrowotne właścicielki i tragiczny pożar doprowadziły gospodarstwo na skraj upadku. Restauratorka podjęła jednak wyzwanie i wprowadziła zmiany, które nie tylko uratowały biznes, ale uczyniły z Glewa miejsce, które przyciąga gości z całej Polski. Jak to wygląda dziś?
W 8. odcinku 28. sezonu programu "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler odwiedziła Łódź, by pomóc barowi "Świńskie sprawki". Właścicielka Marta zmagała się z problemami w lokalu, które nasilał alkoholizm jej partnera i szefa kuchni, Tomka. Restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "Sztuka Kochania Mięsa", odświeżyła wnętrze i zaproponowała nowe menu oparte na mięsnych daniach. Niestety, lokal nie przetrwał próby czasu. Dlaczego "Sztuka Kochania Mięsa" została zamknięta i co poszło nie tak? Poznaj kulisy tej burzliwej rewolucji!
Magda Gessler odwiedziła Wrocław, aby przeprowadzić "Kuchenne rewolucje" w bistro prowadzonym przez dwóch przyjaciół. Lokal zmienił nazwę z "Tartej Poduchy" na "Pyszne Korzenie", wprowadzono nowe menu i odświeżono wnętrze. Niestety restauracja, mimo początkowego sukcesu, została zamknięta. Co się wydarzyło po wizycie Magdy Gessler? Sprawdziliśmy!
Magda Gessler odwiedziła "Zajazd Florencja" w 3. odcinku 20 sezonu "Kuchennych Rewolucji". W programie widzowie poznali historię rodzinnych więzi i szczegóły dramatycznych wydarzeń, które spotkały familię. Emisja powtórki odbędzie się 7 stycznia 2025 roku o godzinie 16:35 na antenie TVN.
Magda Gessler, niekwestionowana ikona polskiej gastronomii, w programie "Kuchenne rewolucje" zmienia życie właścicieli restauracji w całej Polsce. Jednak czy udział w programie zmienił także jej życie? W rozmowie Magda Gessler opowiada o tym, jak przyjęcie roli gospodyni programu stało się dla niej życiową rewolucją i jak wpłynęło na jej codzienność. Zobacz wywiad.
Magda Gessler to postać, której nie trzeba przedstawiać fanom polskiej gastronomii i telewizji. Jako prowadząca kultowe "Kuchenne Rewolucje", wielokrotnie pokazała, że jej praca to nie tylko poprawa menu i wystroju lokali, ale przede wszystkim głęboka przemiana życia ich właścicieli. W wywiadzie opowiedziała o swojej misji, inspiracjach oraz wyjątkowej relacji z bohaterami programu. Zobacz wideo.
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bistro Rozmaryn, gdzie od razu napotkała problemy – od gorącego wnętrza po niezadbany ogródek. Przeprowadzona degustacja dań przyniosła surowe oceny, w tym niezapomniane komentarze o „kluchach z rosołem” i sosie „w konsystencji jak flegma”. Tylko jedno danie zdobyło jej uznanie. Jakie są dalsze losy restauracji na Bemowie?