Jak Magda Gessler oceniła dania w witnickim lokalu? Czy restauratorce uda się postawić na nogi biznes i uratować małżeństwo właścicieli? Zobaczcie fragment z 5. odcinka!
Witnica to kilkutysięczna miejscowość położona na zachód od Gorzowa Wielkopolskiego, niedaleko granicy z Niemcami. W centrum miasteczka restaurację wraz z hotelem o nazwie „Witnica” dwa lata temu przejęło małżeństwo - Kamila i Patryk. Poznajcie ich historię!
Przed nami 4. odcinek "Kuchennych rewolucji". Magda Gessler przyjedzie do Wrocławia żeby pomóc Andrzejowi w restauracji "Centrum Gastronomiczne Margaret".
Zdarza się, że przez cały dzień w „Vis a Vis” nie pojawi się ani jeden klient. Na szczęście pojawił się gość specjalny, Magda Gessler. Czy rewolucja w mieście samolotów, zabierze restauratorów z piekła długów do nieba sukcesu? Jakim plan ma na to miejsce Magda Gessler?
Najstarsze wzmianki o Mielcu pochodzą z wieków średnich, ale sławę przyniosły mu otwarte w okresie międzywojennym i - wciąż działające - zakłady lotnicze. Magda, wspierana przez męża Piotra i dorosłą córkę Aleksandrę, jest tu właścicielką restauracji „Vis a Vis”. Całe swoje dorosłe życie pomagała mężowi prowadzić warsztat samochodowy. Po cichu marzyła jednak o własnej restauracji. Gdy nadarzyła się okazja, namówiła rodzinę na kupno mieleckiego lokalu gastronomicznego. Tyle, że spełnienie tego marzenia miało bardzo wysoką cenę... Zobaczcie fragment 3. odcinka!
Jak mówi właściciel, najgorszą rzeczą dla restauratora jest oglądanie sali, która świeci pustkami. Brak klientów powoduje, że właściciele przez cały czas dokładają do interesu. Niestety długi zaczęli spłacać kolejnymi pożyczkami, co spowodowało, że Robert podjął decyzję o zamknięciu lokalu. Agata postanowiła się nie poddawać i w tajemnicy przed Robertem napisała prośbę o pomoc do Magdy Gessler.
Biedrusko to wieś leżąca ledwie kilkanaście kilometrów od centrum Poznania. Natrafić tu można na zabytkowy pałac, na panteon Powstania Wielkopolskiego, a po sąsiedzku na poligon. Militarny charakter ma też lokal prowadzony przez Agatę i Roberta. Restauracja nosi bowiem nazwę „Czterej Pancerni”. Lokal w Biedrusku od zawsze był marzeniem Roberta, niestety marzenie zamieniło się w nieustającą walkę o gościa, którego i tak nie ma
Magda Gessler już od trzynastu lat udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Wiosenna edycja ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
W Polsce możemy znaleźć restauracje specjalizujące się praktycznie we wszystkich kuchniach świata. Nierzadko autorami dań są ludzie z ogromną pasją i sercem do tego, co robią.
Wraz z wiosną nadchodzi nowa oferta programowa stacji TVN, której przyświeca idea dostarczania widzom wielowymiarowej rozrywki. Obecna ramówka jest odpowiedzią na potrzeby publiczności oraz dynamiczne zmiany rynku, a także realizacją obietnicy kontentu na najwyższym poziomie. Na antenie TVN pojawią się nowości, ale nie zabraknie również kontynuacji znanych i lubianych hitów.
Kolejni bohaterowie, których odwiedziła Magda Gessler to rodzina wielopokoleniowa. Tu w domu i kuchni rządziła babcia Bogusia. To ona dba o klimat, kuchnię i tradycję Świąt. I niby nic w tym złego, ale rodzina Bogusi, choćby chciała mocniej się zaangażować to nie może, bo Bogusia działa tak szybko, że nim coś zaczną pomagać to wszystko jest gotowe.
Magda Gessler przed Świętami Bożego Narodzenia odwiedzi trzy rodziny. W pierwszym odcinku zobaczymy rodzinę Agnieszki i Rafała, rodziców trójki dzieci.
Magda Gessler przed Świętami Bożego Narodzenia odwiedzi trzy rodziny. W pierwszym odcinku zobaczymy rodzinę Agnieszki i Rafała, rodziców trójki dzieci.