Kiedy Magda Gessler ze swoimi "Kuchennymi rewolucjami" zawitała do Glewa, niewielkiej wsi położonej nad brzegiem Wisły, niewielu wierzyło, że "Zagroda pod Zachrypniętym Kogutem" ma szansę przetrwać. Problemy zdrowotne właścicielki i tragiczny pożar doprowadziły gospodarstwo na skraj upadku. Restauratorka podjęła jednak wyzwanie i wprowadziła zmiany, które nie tylko uratowały biznes, ale uczyniły z Glewa miejsce, które przyciąga gości z całej Polski. Jak to wygląda dziś?
- Jak wyglądała historia "Gospody pod Rumianym Jabłkiem" w "Kuchennych rewolucjach"
- Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler
- Czy "Gospoda pod Rumianym Jabłkiem" nadal działa
"Gospoda pod Rumianym Jabłkiem" ("Zagroda pod Zachrypniętym Kogutem") w "Kuchennych rewolucjach"
"Zagroda pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie jeszcze przed wizytą Magdy Gessler miała swój urok, ale borykała się z poważnymi problemami. Ola, Marek i ich syn Mateusz stworzyli miejsce z duszą, korzystając z darów natury – jabłek z sadu i ekologicznej hodowli kur. Niestety, trudne doświadczenia, jak pożar domu czy choroba właścicielki, niemal przekreśliły szanse na rozwój.
Magda Gessler zachwyciła się potencjałem miejsca. Po gruntownej analizie zdecydowała się na zmianę nazwy i stylu lokalu, tworząc "Gospodę pod Rumianym Jabłkiem". Otoczenie gospodarstwa zainspirowało ją do stworzenia menu opartego na kuchni regionalnej i jabłkowych specjałach.
Powtórka 7. odcinka 20. sezonu "Kuchennych rewolucji" 13 stycznia 2024 r. o godz. 16.35 w TVN.
Czytaj więcej: Magda Gessler o swojej misji ratowania polskiej gastronomii
"Kuchenne rewolucje". Czy "Gospoda pod Rumianym Jabłkiem" nadal istnieje?
Po zakończeniu "Kuchennych rewolucji" restauracja w Glewie zyskała ogromną popularność. Pani Ola nie tylko wróciła do pełni sił, ale także rozwinęła działalność o organizację eventów i produkcję przetworów na zamówienie. Goście chwalili kotlety z kaczki oraz szarlotkę według przepisu Magdy Gessler, które stały się wizytówką lokalu.
Co więcej, właściciele postawili na promocję w mediach społecznościowych, co dodatkowo przyciągnęło nowych klientów. Malownicze widoki, natura i domowa atmosfera to elementy, które podbiły serca gości.
Posted by Gospoda "Pod rumianym jabłkiem" on Thursday, July 13, 2023
Dziś "Gospoda pod Rumianym Jabłkiem" to must-visit. Dzięki "Kuchennym rewolucjom" Magdy Gessler Glewo stało się miejscem znanym na kulinarnej mapie Polski. Regionalne smaki, produkty najwyższej jakości i klimat gospodarstwa przyciągają gości z różnych zakątków kraju.
Nie czekaj, zaplanuj wizytę w Glewie, by skosztować potraw, które na nowo odkrywają uroki polskiej kuchni regionalnej.
WEEKENDOWY KOSZYK. Zamówienia do wtorku po numerem 507 11 34 34. Bez saletry ,naturalnie , zdrowo.
Posted by Gospoda "Pod rumianym jabłkiem" on Saturday, September 28, 2024
Czytaj też: "Pyszne Korzenie" po "Kuchennych rewolucjach" pękały w szwach. Tego, co się stało później nikt nie mógł przewidzieć
Autor: Kamila Jamrożek
Źródło zdjęcia głównego: TVN