Mięso najprawdopodobniej nie było pierwszej świeżości...
Odcinek jest już dostępny na Player.pl!
Ten błąd może wiele kosztować właścicielkę restauracji w Chłuchowie...
To nie jest zwykła sałatka - Magda Gessler do przepisu dodała swoje serce i tajemniczy składnik! Sprawdźcie jaki!
Czy ta restauracja karmi ludzi godnie? Zdaniem Magdy Gessler zupełnie nie, zdaniem właścicielki zdecydowanie tak. Do zjedzenia nadawały się tylko surówki i kotlet de volaille.
Szefowa restauracji zazwyczaj nie gotuje, ale dziś dla Magdy Gessler zrobiła wyjątek!
Stylizacje ekipy w Człuchowie są czarne i nie wprowadzają dobrej energii. Magda Gessler postanowiła to zmienić!
W restauracji w Człuchowie z czystością właściciele byli na bakier....
Pogrążyła ich również kuchenka mikrofalowa, której używali na co dzień! Zobaczcie reakcję Magdy Gessler!
Jakie pozycje z menu wybrała Magda Gessler w restauracji "Kuchnia z piwnicą"w Człuchowie? Sprawdź!
Premiera odcinka w czwartek 21:30
Oglądaj odcinek na Player.pl
Rosół i pomidorowa były kompletnie nie do zjedzenia! Były tak słone jak woda morska!
Zobacz reakcję Magdy Gessler na zupy, których miała okazje spróbować w restauracji "Kuchnia z piwnicą" w Człuchowie!
Premiera odcinka w czwartek 21:30
Oglądaj odcinek na Player.pl
W malowniczo położonym pośród jezior Człuchowie Asia i Jacek, partnerzy w życiu i biznesie prowadzą niewielką restaurację „Kuchnia z piwnicą”. Para nigdy wcześniej nie miała nic wspólnego z biznesem gastronomicznym. Jacek przez wiele lat pracował za granicą jako pracownik fizyczny. Kiedy wrócił do Polski, zaproponował swojej partnerce, aby razem otworzyli restaurację. Asia uznała, że najbezpieczniej będzie serwować domową kuchnię polską. Niestety, jak sami przyznają, popełnili błąd, otwierając lokal zimą, po sezonie. Z powodu braku gości od razu ponieśli straty. Spodziewane tłumy nie pojawiły się także latem. W zamian za to w życiu pary zagościły poważne problemy finansowe. Na otwarcie i prowadzenie niedochodowej restauracji wydali nie tylko swoje oszczędności, ale też musieli zaciągnąć kredyt. Ponieważ nieszczęścia chodzą parami, zdrowotne problemy Asi nie pozwalają jej na pełne funkcjonowanie w restauracji. Wtedy zarządzanie spoczywa jedynie na Jacku, który nie gotuje i nie zna się na jedzeniu. Właściciele nie wyobrażają sobie, że mogliby zamknąć „Kuchnię z piwnicą”. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler uratuje lokal?
Czy rewolucja się udała? Sprawdź!
Właściciel Nepal Bowl w Warszawie przyznał, że Kuchenne Rewolucje zmieniły jego knajpę. Czy nowe dania będą smakować Magdzie Gessler? Czy warto tam zjeść? Zobaczcie video! Odcinek zobaczysz również na player.pl.
Okazuje się, że azjatycka kuchnia zaskoczyła kucharzy w Warszawie. Czy załoga jest gotowa na zmiany i nowe menu? Zobacz video. Odcinek zobaczysz na player.pl.
Właścicielowi lokalu nie spodobała się nowa nazwa. Magda Gessler postanowiła wykorzystać kilka argumentów, by móc coś zmienić. Czy to może się udać? Zobacz video! Odcinek zobaczysz również na player.pl.
Magda Gessler rozpoczyna dochodzenie w celu ustalenia, co śmierdzi w kuchni właścicieli. Czy dania, które są tam serwowane należą do smacznych? Zobacz video. Odcinek zobaczysz na player.pl.
Lokal, w którym jest straszny brud przeraził Magdę Gessler. Przed naszymi bohaterami odcinka bardzo długa droga. W kuchni na pierwszym miejscu musi być porządek! Zobacz video! Odcinki Kuchennych Rewolucji zobaczysz na player.pl.
Magda Gessler musi ocenić popisowe dania warszawskiego lokalu. Czy sajgonki to najlepsza zaserwowana potrawa? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Magda Gessler wybiera popisowe dania kuchni orientalnej. Jak będzie wyglądał jej zestaw? Czy pierożki won-ton i sajgonki z kurczakiem będą jej smakować? Zobacz video! Odcinek zobaczysz na player.pl.
Magda Gessler pojawia się w restauracji z kuchnią tajską, którą otworzył Nepalczyk o imieniu Bikram. W rodzinnym Nepalu studiował medycynę, ale kiedy rozpoczął praktykę w szpitalu, zrozumiał, że codzienne stykanie się z ludzkim cierpieniem i nieszczęściem zbyt bardzo go przygnębia. W poszukiwaniu własnego szczęścia wyruszył w podróż i tak trafił do Polski. Pracując jako kucharz, odkrył, że gotowanie sprawia mu przyjemność. Czy ta rewolucja może się udać?
W Warszawie Magda Gessler miała okazję spróbować wątpliwej jakości azjatyckiej kuchni! Zupa wonton była fatalna, sajgonki również. Czy ta warszawska restauracja ma szanse na przetrwanie? Wszystko w rękach Magdy Gessler!
Premiera odcinka już w czwartek 21:30!
Odcinki możecie oglądać również na PLAYER.PL
Na warszawskim Kole mieści się niewielka restauracja z kuchnią tajską, którą otworzył Nepalczyk o imieniu Bikram. W rodzinnym Nepalu studiował medycynę, ale kiedy rozpoczął praktykę w szpitalu, zrozumiał, że codzienne stykanie się z ludzkim cierpieniem i nieszczęściem zbyt bardzo go przygnębia. W poszukiwaniu własnego szczęścia wyruszył w podróż i tak trafił do Polski. Pracując jako kucharz, odkrył, że gotowanie sprawia mu przyjemność. Kiedy wedle nepalskiej tradycji rodzice znaleźli mu żonę, mężczyzna ożenił się. Postanowił wtedy pracować na własny rachunek i otworzył niewielką restaurację Vintuna. Bikram skupił się jedynie na daniach tajskich, rezygnując ze swojej narodowej kuchni nepalskiej. Mężczyzna przeszkolił do pracy dwóch rodaków, studentów z Nepalu. Z ich pomocą przygotowuje flagowe dania tajlandzkie jak pad thai, green i red curry, a nawet popularne w Polsce potrawy innych azjatyckich kuchni, w tym wietnamskie sajgonki, czy chińską zupę won ton. Chociaż restauracje, w których Bikram wcześniej pracował miały sporo klientów, okazało się, że jego własny lokal praktycznie na siebie nie zarabia. Jedyna osoba, która stołuje się tutaj regularnie, to pan Karol, wielbiciel tajskiej kuchni, który zaprzyjaźnił się z Bikramem. Kiedy mężczyzna dowiedział się, że jego ulubionej restauracji grozi zamknięcie, doradził właścicielowi wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Piękne wnętrze, a do tego pyszne menu! Zupa w stylu hiszpańskim z awokado i ogórkiem! Danie główne: kapusta zapiekana z jagnięcina polana kremowym sosem.
Czy ten zestaw się sprawdzi? Smacznego!
W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju!
Odcinki "Kuchennych rewolucji" oglądaj na Player.pl
Magda Gessler wróciła do Prudnika. Jaka będzie jej opinia? Kuchenne rewolucje zaliczy do udanych?
W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Ta potrawa oburzyła Magdę Gessler! Polędwiczki z sinymi kurkami i piaskiem były gwoździem do trumny dla restauracji "U Mariusza"!
Magda Gessler w totalnym szoku!
Mariusz postanowił zmienić swoje życie i po kilkunastu latach pracy w charakterze przedstawiciela handlowego spełnił marzenie o prowadzeniu własnego biznesu. Ponieważ wcześniej zaopatrywał różne restauracje, uważał, że całkiem dobrze poznał ten biznes. Kiedy znajomy zaproponował mu odstąpienie swojego lokalu w Płocku serwującego sushi, Mariusz uznał to za dobrą inwestycję. Restauracja mieściła się w samym centrum miasta, na płockim starym mieście. Mariusz przejął całość razem z personelem, odkupił również przepisy, żeby jego nowy biznes mógł działać od razu. Po jakimś czasie nowemu właścicielowi sushi przestało wystarczać. Chciał bowiem zadowolić wszystkich swoich potencjalnych klientów, aby nie pozostawać w tyle za konkurencją. W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.