Przysmak taty Klementyny to kwaśna kapusta z kminkiem, schabowy i frytki. Bardzo dobry gatunek ziemniaka, pyszna kapusta z kminkiem zasmakowała Magdzie Gessler. Jedyny zarzut to obrzydliwy wygląd potrawy...
Serdelki, zupa z baraniną, tymiankiem, ziemniakami, klopsy z jajkiem na twardo i tort orzechowo-kawowy to nowe pozycje w menu w Karczmie Bławatek! Magda Gessler zawsze ma głowę pełną pomysłów!
Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Magda Gessler zazwyczaj w kuchni spotyka fatalny brud i zaniedbane naczynia. Tym razem było zupełnie inaczej...
Zbyt długie menu "Karczmy u Sołtysa" nie zbudziło zaufania Magdy Gessler - w karcie znalazły się burgery, pizza, makarony.
Ten zupełny miszmasz zniechęcił restauratorkę do wybrania czegoś z oferty. Miała ochotę wyjść z restauracji....
Premiera odcinka: czwartek, 21:30
Odcinek możecie oglądać na Player.pl
Klementyna od zawsze kochała gotować. Kiedy skończyła szkołę gastronomiczną, postanowiła wyjechać za granicę, aby pracować w restauracji i zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie. Po paru latach wróciła z Włoch do rodzinnego domu w Dusznikach Zdroju, gdzie chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację Klementyny postanowił zainwestować jej przyjaciel, Włoch. Finalnie przedsięwzięcie nabrało prawdziwego rozmachu i tak powstała góralska „Karczma u Sołtysa”. Główną atrakcją menu stały się pstrągi hodowane w stawie przy karczmie. Ze względu na obecność włoskiego przyjaciela, w restauracji można również zamówić prawdziwie włoską pizzę. Prawdziwym wsparciem dla Klementyny jest jej najlepsza przyjaciółka oraz mama, która pomaga niedoświadczonym kucharzom z Ukrainy. Chociaż właścicielka jest przekonana o dobrej jakości jedzenia, jej karczma nie cieszy się powodzeniem. Wydawać by się mogło, że w takim miejscu, odwiedzanym przez kuracjuszy i turystów, lokal powinien być skazany na sukces. Niestety poza sezonem ruch w restauracji zamiera. Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Czy rewolucja się udała? Sprawdź!
Toruń Kopernika i miasto piernika to jedna z najpiękniejszych panoram w Polsce, które odwiedza wciąż rosnąca ilość wygłodniałych turystów. Tuż przy Rynku znaleźć można restaurację o włoskiej nazwie Prova Gourmet, prowadzoną przez Jagodę i Cristiana. Jak to się stało, że postanowili stworzyć własny, gastronomiczny biznes? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Jak przygotować pesto z bazylii? Magda Gessler zdradzi kilka kulinarnych porad. Dodatkowo poprosi jednego z pracowników restauracji o zapewnienie odpowiedniego sprzętu kuchennego. To oznacza, że trzeba znaleźć mikser "o największej potencji". W kuchni cała ekipa pracuje, by przygotować pomidorowego tatara i pozostałe popisowe, autorskie dania. Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Cała prawda wychodzi na jaw, gdy Magda Gessler zagląda do kuchni. Okazuje się, że właścicielka toruńskiej restauracji korzysta z płyty indukcyjnej, która zabija smak potraw. "Nie mamy palników gazowych... i to jest nasz najgorszy mankament" - podsumowała Jagoda. Co jeszcze uda się zauważyć Magdzie Gessler? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Sercem lokalu jest piec, głową zapracowany i zaangażowany Cristian. Właściciel uważa, że Kuchenne Rewolucje pomogły mu prowadzić dalej swoją ukochaną włoską restaurację. Czy jest w niej smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj w każdy czwartek na antenie TVN lub player.pl.
Bakłażany, papryka i pieczone pomidory, oliwa z oliwek, trochę czosnku - to składniki, z których powstanie jedno z popisowych dań. Cristian, czyli właściciel restauracji - z zaciekawieniem przygląda się efektom pracy, a także próbuje nowych dań. "Bardzo dobre. Magda Gessler sprawiła, że Włoch "poczuł smaki swojej ziemi". A jakie były reakcje gości? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Magda Gessler postanowiła odwiedzić restaurację „Prova Gourmet”, której wnętrze sprawia wrażenie "sali łazienkowej"... Skupienie się na jakości pizzy wymusiło oszczędności na wystroju sali i wyposażeniu kuchni, w której Jagoda przygotowuje włoskie pasty. Czy w Toruniu może być smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Jagoda i Cristian od lat marzyli o własnej, włoskiej restauracji. Byli przekonani, że Toruń pełen zabytków i turystów będzie świetnym miejscem, w którym ich pizzeria będzie przynosić dochody. Para wszystkie swoje oszczędności zainwestowała w biznes – wynajęli lokal oraz wybudowali prawdziwy piec do pizzy opalony drewnem. Cristian z ogromną pasją podszedł do swojej pracy, dlatego latami opracowywał recepturę na idealne ciasto. Właściciele uznali, że najważniejsze w restauracji jest jedzenie. Skupienie się na jakości pizzy wymusiło oszczędności na wystroju sali i wyposażeniu kuchni, w której Jagoda przygotowuje inne dania z karty, czyli włoskie pasty. Para szybko zorientowała się, że na Rynek Nowomiejski zagląda znacznie mniej ludzi niż na znajdujący się nieopodal Rynek Staromiejski. Tylko nieliczni przechodzący obok, decydują się zjeść coś w ich pizzerii. Chociaż ich goście zawsze chwalą jedzenie, klientów „Prova Gourmet” nie przybywa. Sytuacja Jagody i Cristiana staje się coraz poważniejsza. Ponieważ nie stać ich na wynajęcie mieszkania w Toruniu, aby zaoszczędzić na dojazdach, często śpią w restauracji. Para musiała sprzedać większość swoich rzeczy, aby zdobyć pieniądze na opłaty. Niestety lokal nadal na siebie nie zarabia, a właściciele nie mają już możliwości finansowania niedochodowej restauracji. Przepracowanie, problemy finansowe i brak pomysłu na ich rozwiązanie wpływają negatywnie na ich do tej pory szczęśliwy związek. Jagoda nie wyobraża sobie, że mogłaby się poddać, dlatego postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Czy bistro tętni życiem i jest tak jak właściciele sobie wymarzyli? Sprawdźcie opinie Magdy Gessler!
Właścicielka spotkała się z mocnymi słowami krytyki ze strony Magdy Gessler. Niestety dodawanie saletry do kotletów jest nie do zaakceptowania...
Mięso najprawdopodobniej nie było pierwszej świeżości...
Odcinek jest dostępny na Player.pl!
Ten błąd może wiele kosztować właścicielkę restauracji w Chłuchowie...
To nie jest zwykła sałatka - Magda Gessler do przepisu dodała swoje serce i tajemniczy składnik! Sprawdźcie jaki!
Czy ta restauracja karmi ludzi godnie? Zdaniem Magdy Gessler zupełnie nie, zdaniem właścicielki zdecydowanie tak. Do zjedzenia nadawały się tylko surówki i kotlet de volaille.
Szefowa restauracji zazwyczaj nie gotuje, ale dziś dla Magdy Gessler zrobiła wyjątek!
Stylizacje ekipy w Człuchowie są czarne i nie wprowadzają dobrej energii. Magda Gessler postanowiła to zmienić!
W restauracji w Człuchowie z czystością właściciele byli na bakier....
Pogrążyła ich również kuchenka mikrofalowa, której używali na co dzień! Zobaczcie reakcję Magdy Gessler!
Jakie pozycje z menu wybrała Magda Gessler w restauracji "Kuchnia z piwnicą"w Człuchowie? Sprawdź!
Premiera odcinka w czwartek 21:30
Oglądaj odcinek na Player.pl
Rosół i pomidorowa były kompletnie nie do zjedzenia! Były tak słone jak woda morska!
Zobacz reakcję Magdy Gessler na zupy, których miała okazje spróbować w restauracji "Kuchnia z piwnicą" w Człuchowie!
Premiera odcinka w czwartek 21:30
Oglądaj odcinek na Player.pl
W malowniczo położonym pośród jezior Człuchowie Asia i Jacek, partnerzy w życiu i biznesie prowadzą niewielką restaurację „Kuchnia z piwnicą”. Para nigdy wcześniej nie miała nic wspólnego z biznesem gastronomicznym. Jacek przez wiele lat pracował za granicą jako pracownik fizyczny. Kiedy wrócił do Polski, zaproponował swojej partnerce, aby razem otworzyli restaurację. Asia uznała, że najbezpieczniej będzie serwować domową kuchnię polską. Niestety, jak sami przyznają, popełnili błąd, otwierając lokal zimą, po sezonie. Z powodu braku gości od razu ponieśli straty. Spodziewane tłumy nie pojawiły się także latem. W zamian za to w życiu pary zagościły poważne problemy finansowe. Na otwarcie i prowadzenie niedochodowej restauracji wydali nie tylko swoje oszczędności, ale też musieli zaciągnąć kredyt. Ponieważ nieszczęścia chodzą parami, zdrowotne problemy Asi nie pozwalają jej na pełne funkcjonowanie w restauracji. Wtedy zarządzanie spoczywa jedynie na Jacku, który nie gotuje i nie zna się na jedzeniu. Właściciele nie wyobrażają sobie, że mogliby zamknąć „Kuchnię z piwnicą”. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler uratuje lokal?
Czy rewolucja się udała? Sprawdź!
Właściciel Nepal Bowl w Warszawie przyznał, że Kuchenne Rewolucje zmieniły jego knajpę. Czy nowe dania będą smakować Magdzie Gessler? Czy warto tam zjeść? Zobaczcie video! Odcinek zobaczysz również na player.pl.
Okazuje się, że azjatycka kuchnia zaskoczyła kucharzy w Warszawie. Czy załoga jest gotowa na zmiany i nowe menu? Zobacz video. Odcinek zobaczysz na player.pl.