Alesia z Warszawy w pierwszym odcinku 14. sezonu "Ugotowanych" zakończyła swoją kolację wyjątkowym deserem o nazwie "Egzotyczna esencja". To wyrafinowane połączenie kakaowego biszkoptu, kremu kokosowego z białą czekoladą i tonką, owocowej galaretki oraz salsy z mango i świeżą miętą. Sprawdź, jak przygotować ten tropikalny deser, który przeniesie Cię wprost do egzotycznego raju!
W pierwszym odcinku 14. sezonu "Ugotowanych" daniem głównym Alesii z Warszwy był "Ptaszek de Paris", czyli perliczką w aromatycznym sosie Café de Paris. To klasyczna kompozycja oparta na maśle z dodatkiem ziół, anchois, kaparów i przypraw, która doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa. Sprawdź przepis i przygotuj ten francuski klasyk we własnej kuchni!
W pierwszym odcinku 14. sezonu "Ugotowanych" w Warszawie Alesia zaserwowała wyjątkową przystawkę – klasyczne Vitello Tonnato. To danie kuchni włoskiej zachwyca delikatnym mięsem cielęcym i wyrazistym sosem z tuńczyka, kaparów i anchois. Sprawdź, jak przygotować tę potrawę w domowych warunkach!