Asia i Adam: Miks grzybowy z chrupiącym wykończeniem, czyli pieczarki i boczniaki w lepkim sosie z dodatkiem orzeszków
Marta i Michał: Keftedes, tzatziki i pita, czyli warzywa grillowane i „keftedes”: greckie kotleciki z ziołami podawane z sosem tzatziki
Aneta i Bartek: Karmonada z szagówkami, czyli schab z kością i skórą ze świnki złotnickiej robiony metodą sous vide z chipsem z sera Emilgrana, podany z kopytkami i marchewkami w maśle orzechowym z sezamem
Marta i Jakub: Jajki na chmurze, czyli ser własnego wyrobu ze świeżego mleka z czarnuszką podany z ikrą i podpłomykiemSkładniki - podpłomyk:
Kasia i Kamil: Makaron polsko - włoski, czyli makaron z polskimi grzybami, włoską pastą truflową i parmezanem
Mariola i Hubert: Czekoladowe “Niebo w gębie”, czyli czekoladowy mus z chili i imbirem polany malinowym sosemSkładniki:
Marta i Jakub: Roki – krucha mewa, czyli kruche ciastko owsiane na kremie śmietankowym z naturalną wanilią i musem z rokitnikaSkładniki - kruche ciasto:
Kasia i Kamil: Chleb i biały krem, czyli krem z pieczonego kalafiora w towarzystwie włoskiego chlebka
Mariola i Hubert: Pierś z kaczki á la Hubert, czyli pierś kaczki w sosie śliwkowym z ziemniakami w tymiankuSkładniki:
Marta i Jakub: Pomuchel na bulwach, czyli dorsz z boczkiem na ziemniakach gratin Składniki - ziemniaki:
Ania i Maciek: Nawet Brzechwa ją wychwala, czyli pieczone ćwiartki kaczki z jabłkami, pomarańczą i miodem podawane z purée z topinamburu oraz sałatką ze smażonym boczniakiem
Ania i Rey: Kubański specjał wołowy z polską dynią, czyli szarpana wołowina z ryżem na musie z fasoli