Składniki na tatar wołowy:
ok. 500 g wołowiny
5-6 sztuk marynowanych grzybków
3 sztuki anchois
3 kapary
czerwona cebula
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka musztardy francuskiej
2-3 łyżki oliwy
1 żółtko
sól
pieprz
Składniki na tatar rybny:
ok. 500 g wędzonego łososia
kolendra
ok. 3 łyżki oliwy
3 sztuki anchois
3 kapary
czerwona cebula
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
sól
pieprz
Składniki na tatar wegetariański:
1 pieczony bakłażan
1 pieczona cukinia
ok. 6-7 suszonych pomidorów
1 szalotka
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżeczka octu balsamicznego
szczypta tymianku
sól
pieprz
koperek do posypania
Przygotowanie:
Wszystkie składniki siekamy (nie mielimy maszynką!), doprawiamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Tatara możemy podać w ringach kuchennych.
podziel się: