Marzena i Konrad: SIEKANE TRIO, czyli trzy odsłony tatara

Marzena i Konrad: SIEKANE TRIO, czyli trzy odsłony tatara
Marzena i Konrad: SIEKANE TRIO, czyli trzy odsłony tatara

Składniki na tatar wołowy:

ok. 500 g wołowiny

5-6 sztuk marynowanych grzybków

3 sztuki anchois

3 kapary

czerwona cebula

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka musztardy francuskiej

2-3 łyżki oliwy

1 żółtko

sól

pieprz

Składniki na tatar rybny:

ok. 500 g wędzonego łososia

kolendra

ok. 3 łyżki oliwy

3 sztuki anchois

3 kapary

czerwona cebula

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka sosu sojowego

sól

pieprz

Składniki na tatar wegetariański:

1 pieczony bakłażan

1 pieczona cukinia

ok. 6-7 suszonych pomidorów

1 szalotka

1 łyżeczka octu winnego

1 łyżeczka octu balsamicznego

szczypta tymianku

sól

pieprz

koperek do posypania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki siekamy (nie mielimy maszynką!), doprawiamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Tatara możemy podać w ringach kuchennych.

podziel się:

Pozostałe wiadomości