Magda i Igor: KOŁORYBKA, czyli ringi z ciasta francuskiego z serem chrzanowym i pstrągiem wędzonym

Magda i Igor: KOŁORYBKA, czyli ringi z ciasta francuskiego z serem chrzanowym i pstrągiem wędzonym
Magda i Igor: KOŁORYBKA, czyli ringi z ciasta francuskiego z serem chrzanowym i pstrągiem wędzonym

Składniki:

375 g ciasta francuskiego

2 opakowania po 100 g pstrąga wędzonego

1 żółtko

2 łyżki czarnego sezamu

1 łyżka chrzanu

135 g serka kremowego

sól

pieprz

75 g czarnego kawioru

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na paski. Owijamy wokół metalowych ringów wcześniej smarując ranty olejem, ciasto smarujemy żółtkiem, posypujemy czarnym sezamem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 15 minut. Wyjmujemy, czekamy aż wystygnie ciasto, wyjmujemy metalowe ringi. Do miski wrzucamy łyżkę chrzanu tartego, dodajemy serek kremowy, sól i pieprz. Pstrąga wędzonego kroimy na małe kawałeczki. Układamy naszą przystawkę na talerzu. Na spód łyżeczka serka, następnie pionowo ring z ciasta francuskiego, do środka układamy warstwy pstrąga wędzonego, na wierzch warstwa naszego serka chrzanowego. Na górę rozprowadzamy łyżkę kawioru. Przyprawiamy zieleniną. 

podziel się:

Pozostałe wiadomości