Składniki:
375 g ciasta francuskiego
2 opakowania po 100 g pstrąga wędzonego
1 żółtko
2 łyżki czarnego sezamu
1 łyżka chrzanu
135 g serka kremowego
sól
pieprz
75 g czarnego kawioru
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na paski. Owijamy wokół metalowych ringów wcześniej smarując ranty olejem, ciasto smarujemy żółtkiem, posypujemy czarnym sezamem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 15 minut. Wyjmujemy, czekamy aż wystygnie ciasto, wyjmujemy metalowe ringi. Do miski wrzucamy łyżkę chrzanu tartego, dodajemy serek kremowy, sól i pieprz. Pstrąga wędzonego kroimy na małe kawałeczki. Układamy naszą przystawkę na talerzu. Na spód łyżeczka serka, następnie pionowo ring z ciasta francuskiego, do środka układamy warstwy pstrąga wędzonego, na wierzch warstwa naszego serka chrzanowego. Na górę rozprowadzamy łyżkę kawioru. Przyprawiamy zieleniną.