Damian i Ireneusz: Cipolla, czyli zupa cebulowa z bruschetta

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • chleb
    • oliwa
      • pomidorki koktajlowe
        • czosnek
          • parmezan
            • buratta
              • ser gorgonzolla
                Przygotowanie:

                Smażymy chleb na oliwie. Na drugiej patelni smażymy na oliwie z czosnkiem i parmezanem przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem, nakładamy burattę, pomidorki oraz dekorujemy bazylią.

                Zupa:

                Gotujemy 1,5 l bulionu warzywnego. Przez około 30 minut smażymy 1,5 kg cebuli na maśle i oliwie na bardzo małym ogniu. Dodajemy szklankę białego wytrawnego wina oraz zalewamy bulionem gotując dalej przez około 20 minut dodajemy sera np. gorgonzola.

                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                Ugotowani w parach, odcinek specjalny
                +12
                Zobacz galerię

                Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości

                Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!