Damian i Ireneusz: Cipolla, czyli zupa cebulowa z bruschetta

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • chleb
  • oliwa
  • pomidorki koktajlowe
  • czosnek
  • parmezan
  • buratta
  • ser gorgonzolla
Przygotowanie:

Smażymy chleb na oliwie. Na drugiej patelni smażymy na oliwie z czosnkiem i parmezanem przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem, nakładamy burattę, pomidorki oraz dekorujemy bazylią.

Zupa:

Gotujemy 1,5 l bulionu warzywnego. Przez około 30 minut smażymy 1,5 kg cebuli na maśle i oliwie na bardzo małym ogniu. Dodajemy szklankę białego wytrawnego wina oraz zalewamy bulionem gotując dalej przez około 20 minut dodajemy sera np. gorgonzola.

Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
+12
Zobacz galerię

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

podziel się:

Pozostałe wiadomości