Malwina i Ewa: Gorące i chrupiące, czyli bakłażan smażony w tempurze z sosem hoisin, japońskim majonezem i płatkami bonito

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • 2 bakłażany
  • tempura – gotowa japońska
  • majonez
  • 2 sztuki limonki
  • płatki bonito
  • olej do smażenia
  • mieszanka japońskich przypraw
Przygotowanie:

Smażymy bakłażana w plastrach w tempurze na głębokim oleju. Plastry usmażonego bakłażana układamy na sosie hoisin. Sos hoisin doprawiamy sokiem z limonki i czosnkiem granulowanym .Majonez mieszamy z sokiem limonki i skórką z limonki. Doprawiamy mieszanką przypraw japońskich. Posypujemy całość płatkami bonito.

Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
+12
Zobacz galerię

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Malwiny i Ewy

Ugotowani w parach: odcinej specjalny

230504_UGOTOWANI_PYTANIA_DAWID_05
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Dawid i jego siostra nigdy wcześniej nie gotowali razem
Ugotowani w parach: Dawid i jego siostra nigdy wcześniej nie gotowali razem
Ugotowani w parach: Kto jest autorem menu. Dawid czy Karolina?
Ugotowani w parach: Kto jest autorem menu. Dawid czy Karolina?
Ugotowani w parach: Największe obawy przed programem?
Ugotowani w parach: Największe obawy przed programem?
Ugotowani w parach: Która potrawa zrobiła na was największe wrażenie?
Ugotowani w parach: Która potrawa zrobiła na was największe wrażenie?
Ugotowani w parach: Największe wyzwanie dla Damiana i Ireneusza?
Ugotowani w parach: Największe wyzwanie dla Damiana i Ireneusza?
Ugotowani w parach: Jak gotowało się z synem i jak gotowało się z tatą?
Ugotowani w parach: Jak gotowało się z synem i jak gotowało się z tatą?
podziel się:

Pozostałe wiadomości