- 2 bakłażany
- tempura – gotowa japońska
- majonez
- 2 sztuki limonki
- płatki bonito
- olej do smażenia
- mieszanka japońskich przypraw
Smażymy bakłażana w plastrach w tempurze na głębokim oleju. Plastry usmażonego bakłażana układamy na sosie hoisin. Sos hoisin doprawiamy sokiem z limonki i czosnkiem granulowanym .Majonez mieszamy z sokiem limonki i skórką z limonki. Doprawiamy mieszanką przypraw japońskich. Posypujemy całość płatkami bonito.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Malwiny i Ewy
Ugotowani w parach: odcinej specjalny
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Dawid i jego siostra nigdy wcześniej nie gotowali razem
Ugotowani w parach: Kto jest autorem menu. Dawid czy Karolina?
Ugotowani w parach: Największe obawy przed programem?
Ugotowani w parach: Która potrawa zrobiła na was największe wrażenie?
Ugotowani w parach: Największe wyzwanie dla Damiana i Ireneusza?
Ugotowani w parach: Jak gotowało się z synem i jak gotowało się z tatą?
podziel się: