Dorota i Przemek: Zrolowany, zgrillowany Rzym, czyli domowy makaron z warzywami i roladą z polędwicy

Zrolowany, zgrillowany Rzym
Zrolowany, zgrillowany Rzym
Składniki:
  • cukinia
  • bakłażan
  • 2 papryki w różnych kolorach
  • czosnek
  • pieczarka
  • pomidor
  • cebula
  • sól, pieprz
Składniki na makaron:
  • 0,5 kg mąki
  •  cztery jaja
Przygotowanie:

Warzywa kroimy w plastry i grillujemy. Każdą zdjętą partię kładziemy do granka, pod przykrycie, aby warzywa zmiękły i puściły soki. Składniki zagniatamy i ciasto odkładamy na 30 minut, aby odpoczęło. Potem wałkujemy i kroimy we wstążki .Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Ugotowany makaron łączymy z warzywami, doprawiamy olejem z prażonego sezamu i odrobiną chilli do smaku.

Składniki na polędwicę:
  • 2 małe polędwice lub jedna duża
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 pory
  • sól, pieprz,
  • oliwa
  • czosnek
Przygotowanie:

Pieczarki i białą cześć pora kroimy, przesmażamy na patelni, doprawiamy do smaku - pamiętamy, że polędwica była już solona !Po przestudzeniu zwijamy roladę i zawijamy w szynkę parmenską lub plastry boczku. Następnie pieczemy i podajemy z makaronem.

Ugotowani w parach, odcinek 11, Bydgoszcz
Ugotowani w parach, odcinek 11, Bydgoszcz
Ugotowani w parach, odcinek 11, Bydgoszcz
Ugotowani w parach, odcinek 11, Bydgoszcz
Ugotowani w parach, odcinek 11, Bydgoszcz
+12
Zobacz galerię
podziel się:

Pozostałe wiadomości