- cukinia
- bakłażan
- 2 papryki w różnych kolorach
- czosnek
- pieczarka
- pomidor
- cebula
- sól, pieprz
- 0,5 kg mąki
- cztery jaja
Warzywa kroimy w plastry i grillujemy. Każdą zdjętą partię kładziemy do granka, pod przykrycie, aby warzywa zmiękły i puściły soki. Składniki zagniatamy i ciasto odkładamy na 30 minut, aby odpoczęło. Potem wałkujemy i kroimy we wstążki .Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Ugotowany makaron łączymy z warzywami, doprawiamy olejem z prażonego sezamu i odrobiną chilli do smaku.
Składniki na polędwicę:- 2 małe polędwice lub jedna duża
- 0,5 kg pieczarek
- 2 pory
- sól, pieprz,
- oliwa
- czosnek
Pieczarki i białą cześć pora kroimy, przesmażamy na patelni, doprawiamy do smaku - pamiętamy, że polędwica była już solona !Po przestudzeniu zwijamy roladę i zawijamy w szynkę parmenską lub plastry boczku. Następnie pieczemy i podajemy z makaronem.
podziel się: