Patrycja i Robert: PYSZNE KOLOROWE NALEŚNIKI, czyli naleśniki w 3 kolorach z 3 różnymi farszami: warzywami, szpinakiem i pieczarkami
Klaudia i Jacek: SŁONO-SŁODKIE TARTALETKI, czyli tartaletki z kajmakiem, mascarpone i sosem truskawkowym
Joanna i Kamil: AMBROZJA Z XVI WIEKU, czyli ryż w sosie migdałowym z konfiturą z pomarańczy Składniki:
Jessica i Kuba: ŚWINIA Z JABŁKIEM, czyli polędwiczka wieprzowa z pieczonym jabłkiem i faszerowana borówka leśna w sosie cydrowymSkładniki:
Monika i Emil: BIAŁOSTOCKA KLASYKA Z SOSEM GRZYBOWYM, czyli babka ziemniaczana z sosem grzybowymSkładniki - babka:
Diana i Dawid: Hoppersy ze Sri Lanki, czyli naleśniki z mąki ryżowej na mleczku kokosowym z pulpą z mango
Magda i Bacho: Warzywne chinkali z chutney z mango, czyli pierożki w kształcie chinkali z warzywami z chutney z mango
Krystian i Kamil: Czekolada w dwóch odsłonach, czyli monodesery czekoladowe z ganache z ciemnej i białej czekolady
Malwina i Krystian: Z ZIEMI WŁOSKIEJ DO POLSKI, czyli makaron Bucatini z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i serem pecorinoSkładniki:
Mijin i Bartek: DOBRZE ZROLOWANE, czyli ddeokbokki i goma kimbab (czerwone kluski z rolkami)Ddeokbokki - składniki:
Malwina i Krystian: NIEBIAŃSKO PYSZNE, czyli biskwity z bitą śmietaną i truskawkami Składniki na 8 sztuk: