- 10/15 sztuk winogron
- 1 łyżka miodu
- 1 czuszka
- ocet balsamiczny
- sok z malin
- maliny
- buratta
Winogrona – ilość według uznania (10/15 sztuk) dzielimy na kule. Myjemy i kroimy w ćwiartki. Podsmażamy na patelni z czuszką drobno pokrojoną. W trakcie podsmażania dodajemy dużą łyżkę miodu oraz 5 łyżek octu balsamicznego. Całość smażymy redukując do minimum powstały sos. W momencie gdy wszystko zaczyna już być karmelowe odstawiamy do schłodzenia.
Świeże maliny wrzucamy na patelnię i robimy tradycyjną smażoną konfiturę dodając miód. Redukujemy sok z malin do minimum uzyskując jednorodną strukturę. Przepuszczamy sok przez sitko żeby pozbyć się pestek. Przygotowane i schłodzone owoce, zarówno maliny jak i winogrona odstawiamy do schłodzenia. Kulki buratty faszerujemy malinami, dodajemy 2 łyżki do środka. Gotową burattę polewamy sosem malinowym. Obok układamy podsmażone winogrona.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Dawida i Karoliny.