Składniki:
- włoszczyzna
- fenkuł
- seler naciowy
- ziele angielskie
- liście laurowe
- sos sojowy
- 2 gwiazdki anyżu
- grzyby shitake
- pasta miso
- płatki nori
- kapusta pak choi
- masło
- czosnek
Przygotowanie:
Gotujemy 2l bulionu warzywnego dodając selera naciowego oraz fenkuł. Do bulionu dodajemy anyż, laskę cynamonu, ziele angielskie, liście laurowe oraz grzyby shitake wcześniej namoczone. Ugotowany bulion odcedzamy dodajemy pastę miso i sos sojowy oraz dorzucamy ponownie odcedzone grzyby. Podajemy Ramen z dodatkami takimi jak np. blanszowana kapusta pak choi, tofu, lub nori.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Dawida i Karoliny.
Ugotowani w parach: odcinej specjalny
Ugotowani w parach: odcinej specjalny
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Dawid i jego siostra nigdy wcześniej nie gotowali razem
Ugotowani w parach: Kto jest autorem menu. Dawid czy Karolina?
Ugotowani w parach: Największe obawy przed programem?
Ugotowani w parach: Która potrawa zrobiła na was największe wrażenie?
Ugotowani w parach: Największe wyzwanie dla Damiana i Ireneusza?
Ugotowani w parach: Jak gotowało się z synem i jak gotowało się z tatą?
podziel się: