Dawid i Karolina: Ramen z Asakusa, czyli ramen vege

Składniki:

  • włoszczyzna
  • fenkuł
  • seler naciowy
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • sos sojowy
  • 2 gwiazdki anyżu
  • grzyby shitake
  • pasta miso
  • płatki nori
  • kapusta pak choi
  • masło
  • czosnek

Przygotowanie:

Gotujemy 2l bulionu warzywnego dodając selera naciowego oraz fenkuł. Do bulionu dodajemy anyż, laskę cynamonu, ziele angielskie, liście laurowe oraz grzyby shitake wcześniej namoczone. Ugotowany bulion odcedzamy dodajemy pastę miso i sos sojowy oraz dorzucamy ponownie odcedzone grzyby. Podajemy Ramen z dodatkami takimi jak np. blanszowana kapusta pak choi, tofu, lub nori.

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Dawida i Karoliny.

Ugotowani w parach: odcinej specjalny

Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
wideo 2/7