- włoszczyzna
- fenkuł
- seler naciowy
- ziele angielskie
- liście laurowe
- sos sojowy
- 2 gwiazdki anyżu
- grzyby shitake
- pasta miso
- płatki nori
- kapusta pak choi
- masło
- czosnek
Gotujemy 2l bulionu warzywnego dodając selera naciowego oraz fenkuł. Do bulionu dodajemy anyż, laskę cynamonu, ziele angielskie, liście laurowe oraz grzyby shitake wcześniej namoczone. Ugotowany bulion odcedzamy dodajemy pastę miso i sos sojowy oraz dorzucamy ponownie odcedzone grzyby. Podajemy Ramen z dodatkami takimi jak np. blanszowana kapusta pak choi, tofu, lub nori.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy Dawida i Karoliny.
Ugotowani w parach: odcinej specjalny
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Dawid i jego siostra nigdy wcześniej nie gotowali razem
Ugotowani w parach: Kto jest autorem menu. Dawid czy Karolina?
Ugotowani w parach: Największe obawy przed programem?
Ugotowani w parach: Która potrawa zrobiła na was największe wrażenie?
Ugotowani w parach: Największe wyzwanie dla Damiana i Ireneusza?
Ugotowani w parach: Jak gotowało się z synem i jak gotowało się z tatą?
podziel się: