Damian i Ireneusz: La dolce vita, czyli czekoladowy fondant

Ugotowani w parach
Ugotowani w parach
Składniki:
  • masło
  • gorzka czekolada
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mąki
Przygotowanie:

Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy podczas kąpieli wodnej. Mieszamy 2 jajka z żółtkami oraz dodajemy 4 łyżeczki cukru pudru. Wszystko mieszamy dodając 2 łyżeczki mąki. W rozgrzanym do 230 stopni piekarniku trzymamy ciasto przez 6-7 minut.

Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
Ugotowani w parach, odcinek specjalny
+12
Zobacz galerię

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

podziel się:

Pozostałe wiadomości