Damian i Ireneusz: Pasta Verde, czyli makaron z domowej roboty z pistacjowym pesto

Składniki:

  • 150 g pistacji
  • 150 g bazylii
  • 150 g parmezanu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • makaron
  • pomidorki koktajlowe
  • buratta

Przygotowanie:

Miksujemy 150 g pistacji, 150 g bazylii oraz 150 g parmezanu dodając oliwy, odrobiny soli i pieprzu. Do ugotowanego makaronu dorzucamy pesto mieszając z połową szklanki wody makaronowej, którą odlewamy podczas gotowania makaronu. Na końcu dodajemy pomidorki koktajlowe, parmezan, burattę oraz ozdabiamy bazylią.

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Damiana i Ireneusza.

Ugotowani w parach: odcinej specjalny

Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
wideo 2/7