"Ugotowani 14". Bona woła presto! - przepis na świeżą sałatkę Ani z Warszawy

"Ugotowani 14" - przepis na przystawkę "Bona woła presto!"
Ugotowani 14 - zwiastun 1. odcinka
Początek uczty zanurzony w polskiej historii i włoskich smakach — tak Ania z Warszawy otworzyła swoje menu w 1. odcinku 14. sezonu "Ugotowanych". Przystawka "Bona woła presto" to lekka sałatka z sezonowych warzyw i aromatycznego, miodowo-musztardowego dressingu, inspirowana włoskim temperamentem królowej Bony. Sprawdź przepis i przygotuj ten szybki, a zarazem elegancki wstęp do obiadu lub kolacji!
"Ugotowani 14" - przepis na przystawkę "Bona woła presto!"
"Ugotowani 14" - przepis na przystawkę "Bona woła presto!"

Składniki:

  • mix salat z rukolą i musztardowcem
  • szpinak
  • cukinia
  • marchewka
  • czosnek
  • oliwa
  • musztarda
  • miód
  • przyprawy wg uznania

Przygotowanie:

  • Mix salat przełożyć do miseczki.
  • Wyłożyć na to podsmażony z czosnkiem szpinak, podsmażoną cukinię i marchew pokrojoną w słupki.
  • Wymieszać oliwę z musztardą i miodem, polać sosem sałatkę, doprawić do smaku.