Agnieszka Radi – Sulikowska Truflowa bita śmietana w miodowych tiulach w wytrawnym sosie na białym winie z kolendrą
Królik w aromatycznym sosie śmietanowo-rozmarynowym z nutką białego winaNie o to chodzi, żeby złapać króliczka, ale żeby go... smacznie przyrządzić. Oto przepis Pani Ewy Dadacz, kolejnej Laureatki naszego konkursu. Gratulujemy!
Miłosz Wyrwicz – Tortellini nadziewane riccottą ,dynią, szpinakiem, serem mascarpone, z grillowanymi krewetkami tygrysimi
Maciek Koźlakowski Tagliatelle z krewetkami tygrysimi, w sosie z dyni , pomidorków koktajlowych, szpinaku i białego wina
Agnieszka Radi – Sulikowska - Ravioli nadziewane krewetkami tygrysimi i dynią, w maśle krewetkowymi, ze smażoną krewetką
Janek Paszkowski- Tagliatelle z serem ricotta, szynką parmeńską , czarnymi oliwkami, pieczoną dynią i parmezanem
Basia Ritz – Filet z labraksa i krewetki królewskie w szynce parmeńskiej na wiosennych warzywach z tymiankowym sosem zabajone
Kinga Paruzel - Filet z łososia z paprykowo-pomarańczową salsą na ziemniaczanym puree ze skórką pomarańczy i miętą
Janek Paszkowski - Grillowany labraks z sałatką z kuskus, cukinii, papryki, pomidorów, oliwek, orzeszków piniowych, z sosem ziołowo – czosnkowym
Michał Muskała - Stek z tuńczyka na cytrynowo - maślanym puree z grillowanymi owocami i sosem cytrynowym