Malwina i Ewa: Gorące i chrupiące, czyli bakłażan smażony w tempurze z sosem hoisin, japońskim majonezem i płatkami bonitoSkładniki:
Dawid i Karolina: Kremowa niespodzianka, czyli buratta faszerowana malinami na smażonych winogronachSkładniki:
Dorota i Przemek: Wędzona czekolada, czyli tarta z solą wędzoną, przyozdobiona wiśniamiSkładniki na spód:
Dorota i Przemek: Zrolowany, zgrillowany Rzym, czyli domowy makaron z warzywami i roladą z polędwicySkładniki:
Dorota i Przemek: W starej serowarni, czyli domowego wyrobu ser podpuszczkowy w marynacie, podany z ciabattąSkładniki ser podpuszczkowy:
Magda i Dominik: Delikatna niczym chmurka, czyli baklava po turecku z mieszanką orzechów oraz koszyczki z ciasta filo nadziane kremem budyniowym i owocami Składniki na baklawę:
Magda i Dominik: Śródziemnomorski odlot, czyli grillowana ośmiornica, ziemniak w pozłotku oraz sałatka z rukoli, pomidora, fety, czerwonej cebuli i sosu winegret. Składniki na ośmiornicę:
Magda i Dominik: Lot na kretę, czyli pomidory zapiekane w oliwie z czosnkiem, podane na pokruszonej fecie z grzankamiSkładniki: