W Człuchowie Magda Gessler przeprowadziła jedne z bardziej emocjonujących "Kuchennych rewolucji". Właściciele restauracji "Kuchnia z Piwnicą", Asia i Jacek, postanowili powierzyć los swojego borykającego się z problemami lokalu w ręce najsłynniejszej polskiej restauratorki. Program zakończył się przemianą w "Bistro Prosto z Targu". Mimo początkowego sukcesu lokal został zamknięty po dwóch latach. Dlaczego tak się stało?
"Nepal Bowl", czyli dawna "Vintuna", to niewielka restauracja na warszawskim Kole, którą odwiedziła Magda Gessler w ramach "Kuchennych rewolucji". Nepalczyk Bikram, właściciel lokalu, zrezygnował z rodzinnej kuchni na rzecz dań tajskich, jednak problemy finansowe zmusiły go do szukania pomocy. Czy rewolucja Magdy Gessler uratowała to miejsce? Sprawdzamy, jak restauracja radzi sobie dziś!
W 2019 roku Magda Gessler zawitała do Płocka, by przeprowadzić kolejną z "Kuchennych rewolucji". Jej celem było uratowanie restauracji "U Mariusza", która zmagała się z wieloma problemami. W wyniku jej działań powstało "Bistro w Kapuście" – lokal, który miał być nowym kulinarnym sercem miasta. Początkowo wszystko wskazywało na to, że zmiany przyniosły sukces. Dziś jednak "Bistro w Kapuście" to już historia, a w jego miejscu działa zupełnie inna restauracja.
Magda Gessler niejednokrotnie spotykała się z trudnymi przypadkami, ale bistro "Czarny Motyl" w Katowicach to rewolucja, która przeszła do historii. Justyna Wysk, właścicielka lokalu, miała ambitne plany, jednak jej podejście i brak szacunku do gości oraz restauratorki sprawiły, że wizyta Magdy Gessler zakończyła się fiaskiem. Ostatecznie lokal został zamknięty, a sama Justyna stała się bohaterką kolejnego skandalu kilka lat później. Co tak naprawdę wydarzyło się w "Czarnym Motylu"?
Magda Gessler niejednokrotnie odmieniała restauracje, ale nie każda historia kończy się sukcesem. Taki właśnie los spotkał "Kantynę Do Stołu Marsz"w Prudniku – lokal, który przeszedł "Kuchenne rewolucje". Po emisji odcinka w październiku 2019 roku wydawało się, że właściciele – Kamil i Daniel – znaleźli sposób na kulinarny sukces. Jednak w 2024 roku restauracja została tymczasowo zamknięta. Czy to ostateczny koniec "Kantyny Do Stołu Marsz"? A może szykuje się kolejny rozdział?
Kiedy Magda Gessler ze swoimi "Kuchennymi rewolucjami" zawitała do Glewa, niewielkiej wsi położonej nad brzegiem Wisły, niewielu wierzyło, że "Zagroda pod Zachrypniętym Kogutem" ma szansę przetrwać. Problemy zdrowotne właścicielki i tragiczny pożar doprowadziły gospodarstwo na skraj upadku. Restauratorka podjęła jednak wyzwanie i wprowadziła zmiany, które nie tylko uratowały biznes, ale uczyniły z Glewa miejsce, które przyciąga gości z całej Polski. Jak to wygląda dziś?
Magda Gessler odwiedziła Wrocław, aby przeprowadzić "Kuchenne rewolucje" w bistro prowadzonym przez dwóch przyjaciół. Lokal zmienił nazwę z "Tartej Poduchy" na "Pyszne Korzenie", wprowadzono nowe menu i odświeżono wnętrze. Niestety restauracja, mimo początkowego sukcesu, została zamknięta. Co się wydarzyło po wizycie Magdy Gessler? Sprawdziliśmy!
Magda Gessler odwiedziła "Zajazd Florencja" w 3. odcinku 20 sezonu "Kuchennych Rewolucji". W programie widzowie poznali historię rodzinnych więzi i szczegóły dramatycznych wydarzeń, które spotkały familię. Emisja powtórki odbędzie się 7 stycznia 2025 roku o godzinie 16:35 na antenie TVN.
Magda Gessler, niekwestionowana ikona polskiej gastronomii, w programie "Kuchenne rewolucje" zmienia życie właścicieli restauracji w całej Polsce. Jednak czy udział w programie zmienił także jej życie? W rozmowie Magda Gessler opowiada o tym, jak przyjęcie roli gospodyni programu stało się dla niej życiową rewolucją i jak wpłynęło na jej codzienność. Zobacz wywiad.
Magda Gessler to postać, której nie trzeba przedstawiać fanom polskiej gastronomii i telewizji. Jako prowadząca kultowe "Kuchenne Rewolucje", wielokrotnie pokazała, że jej praca to nie tylko poprawa menu i wystroju lokali, ale przede wszystkim głęboka przemiana życia ich właścicieli. W wywiadzie opowiedziała o swojej misji, inspiracjach oraz wyjątkowej relacji z bohaterami programu. Zobacz wideo.
"Kuchenne rewolucje" to program pełen emocji, podczas którego można zobaczyć nie tylko kulinarne metamorfozy, ale również sporo wzruszeń i ludzkich przemian. Tak było podczas uroczystej kolacji w restauracji Bar De Żur.
Magda Gessler nie tylko zaskakuje zmianą menu w swoich rewolucjach czy zmianą wystroju, ale również zmianami nazw restauracji! Tym razem, restauracja ''Czarny domek'', zmieniła nazwę tak mocno, że reakcja załogi była bezcenna.
W 12. odcinku 29. sezonu programu "Kuchenne rewolucje
Magda Gessler, odwiedzając restaurację "Czarny Domek" w Koninie, zetknęła się z kulinarną rzeczywistością, która przerosła wszelkie wyobrażenia. Od sinego placka ziemniaczanego po „czarne gó**o” – degustacja dań doprowadziła do wybuchowej reakcji restauratorki i ostrej krytyki serwowanych potraw. Czy rewolucja, którą zapoczątkuje, pozwoli restauracji przetrwać?
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bistro Rozmaryn, gdzie od razu napotkała problemy – od gorącego wnętrza po niezadbany ogródek. Przeprowadzona degustacja dań przyniosła surowe oceny, w tym niezapomniane komentarze o „kluchach z rosołem” i sosie „w konsystencji jak flegma”. Tylko jedno danie zdobyło jej uznanie. Jakie są dalsze losy restauracji na Bemowie?
Już w czwartek, 14 listopada o 21:30, widzowie TVN będą mogli zobaczyć 11. odcinek 29. sezonu popularnego programu
Rawicz na moment zamienił się w kulinarny plac boju, kiedy Magda Gessler wraz z ekipą programu "Kuchenne rewolucje" zawitała do miasta. Zakulisowe sceny pokazały, jak ogromną popularnością cieszy się znana restauratorka, a tłumy mieszkańców towarzyszące nagraniom zrobiły ogromne wrażenie nawet na samej Gessler.
W 10. odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler nie tylko zmierzyła się z wyzwaniami kulinarnymi, ale również weszła w rolę mediatora i mentora. Po zmianach, jakie wprowadziła, przyszedł czas na finałowy test – powrót do Rawicza i próba dań z nowego menu.
W 10. odcinku Magda Gessler zawitała do Rawicza z misją przeprowadzenia "Kuchennych rewolucji". Spotkanie z właścicielami, pełne szczerości i emocji, miało miejsce drugiego dnia rewolucji. Magda zapytała Marzenę i Huberta, jak wyglądała ich wizja lokalu i dlaczego zdecydowali się na taką działalność. Właściciele wyjaśnili, że ich celem było serwowanie domowych obiadów...Niestety, codzienne realia sprawiły, że ledwo wiążą koniec z końcem, a ich motywacja powoli topnieje.
Magda Gessler wraca do akcji w 10. odcinku 29. sezonu „Kuchennych rewolucji”, tym razem próbując ocalić Głodnego Polaka – restaurację w Rawiczu, której właściciele zmagają się z kryzysem. Brak klientów, problemy finansowe i lokalne niesnaski sprawiły, że nad przyszłością lokalu zawisły ciemne chmury. „Nie stać nas na pracownika, żeby go utrzymać” – przyznają Marzena i Hubert. Czy Magda Gessler przywróci im nadzieję?
W 9. odcinku "Kuchennych rewolucji" na pomoc przybyła Magda Gessler, której kulinarny autorytet miał tchnąć nowe życie w „Suliko”. W klasycznym stylu przeprowadziła gruntowną rewolucję, mając nadzieję, że jej wizja i serce, jakie włożyła w zmiany, odmienią losy restauracji. Jednak przy powrocie po rewolucji spotkała ją sytuacja pełna zaskoczeń...
Sytuacja w nowym odcinku "Kuchennych rewolucji" wydaje się poważna – brak pewności, pomysłów i prawdziwej pasji skutkuje wieloma problemami, nie tylko finansowymi. Zobaczcie fragment nowego odcinka programu!
Magda Gessler w ramach „Kuchennych Rewolucji” odwiedziła restaurację „Suliko” w Podkowie Leśnej, aby spróbować specjałów gruzińskiej kuchni. Na stole pojawiły się roladki z bakłażana, zupa charczo, pieczarki z mozzarellą, chaczapuri oraz chinkali. Niestety, dania okazały się dalekie od ideału – krytyczne uwagi Magdy Gessler padły niemal przy każdym posiłku.
Marta prowadzi restaurację „Suliko” w Podkowie Leśnej, która znajduje się w zabytkowym pałacyku miejscowego centrum kultury. Jednak gruziński lokal, choć nazwa oznacza „duszyczkę”, już dawno przestał być dla niej źródłem radości. Długi, problemy z personelem i brak pasji do gotowania skłoniły Martę do sięgnięcia po pomoc Magdy Gessler. Czy „Kuchenne Rewolucje” uratują „Suliko”?
Magda Gessler powróciła do Zielonej Góry, by zobaczyć efekty zmian, które wprowadziła do restauracji. Co zastała na miejscu? Jak potoczyły się losy właścicielki bistro? Zobaczcie fragment z 8. odcinka programu "Kuchenne rewolucje"!
W 8. odcinku 29. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedza restaurację "Kuchnia Na Górce" w Zielonej Górze, gdzie serwowane dania wywołały w niej wyjątkowo ostrą reakcję. Słynna restauratorka nie kryła swojego rozczarowania, nazywając barszcz "najgorszym, jaki jadła w życiu", a cały obiad "koszmarem". Czy kuchnia Ewy przetrwa rewolucję?
Już w najbliższym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zmierzy się z wyzwaniem, które czeka na nią w Zielonej Górze. Restauracja "Kuchnia Na Górce", prowadzona przez młodą właścicielkę Ewę, zmaga się z poważnymi problemami. Brak klientów, kryzys w zespole oraz brak środków na inwestycje doprowadziły lokal na skraj bankructwa. Czy Gessler zdoła tchnąć nowe życie w tę polską kuchnię?
W siódmym odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler trafia do Włocławka, gdzie próbuje odmienić losy restauracji „Karczma Kujawska”. To lokal, którego właścicielami są Ewelina i Tomek, małżeństwo mieszkające na stałe w Londynie. Restauracja miała być dla nich spełnieniem marzeń, ale rzeczywistość okazała się o wiele trudniejsza, niż zakładali. W tym odcinku poznajemy nie tylko kulinarne wyzwania, ale także trudne relacje rodzinne.
W siódmym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawitała do Włocławka, aby pomóc właścicielom "Karczmy Kujawskiej" stanąć na nogi. Choć lokal na pierwszy rzut oka może wydawać się solidnym miejscem z tradycjami, rzeczywistość okazała się dla Eweliny – właścicielki restauracji – znacznie trudniejsza. Gessler, która słynie z ostrego języka i bezkompromisowych opinii, tym razem miała jednak powody do pochwał, zwłaszcza jeśli chodzi o czerninę. Jednak nie wszystko w karczmie przypadło jej do gustu, a zmiany okazały się nieuniknione.
Czy spełnienie marzeń zawsze wygląda tak, jak sobie je wyobrażamy? Ewelina, bohaterka siódmego odcinka najnowszej serii „Kuchennych rewolucji”, doskonale wie, że nie zawsze. Z pomocą Magdy Gessler, restauratorka z Londynu postanowiła odmienić swój lokal we Włocławku, choć początek tej historii był zupełnie inny.