"Ugotowani 14". Słodka biel i czarny turmalin z pierścienia pani Jadwigi, czyli sernik z sosem z jeżyn Moniki z Krakowa

"Ugotowani 14". Słodka biel i czarny turmalin z pierścienia pani Jadwigi, czyli sernik z sosem z jeżyn Moniki z Krakowa
Ugotowani 14 - zwiastun 11. odcinka
Skomplikowana nazwa deseru Moniki w 11. odcinku "Ugotowanych 14" to połączenie jej dawnej profesji - jubilerstwa, z hołdem dla klientki, od której otrzymała przepis na ów doskonały sernik z sosem z jeżyn. Sahin uznał go za deser z ligi mistrzów. Sprawdźcie w domu, czy Wam zasmakuje tak samo.
"Ugotowani 14". Słodka biel i czarny turmalin z pierścienia pani Jadwigi, czyli sernik z sosem z jeżyn Moniki z Krakowa
"Ugotowani 14". Słodka biel i czarny turmalin z pierścienia pani Jadwigi, czyli sernik z sosem z jeżyn Moniki z Krakowa

Składniki:

  • 10 jajek 
  • 1 szklanka cukru 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego 
  • 1 kostka masła  
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego  
  • 1 litr serka w wiaderku  
  • jeżyny  
Przygotowanie:
  • Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Do dużej miski dodajemy 10 żółtek, masło, szklankę cukru, cukier waniliowy i miksujemy.  
  • Następnie dodajemy budyń śmietankowy i ponownie miksujemy.  
  • Stopniowo dodajemy ser.  
  • Wlewamy ubite białka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  
  • Wlewamy do tortownicy i wkładamy sernik do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 45 min.