SKŁADNIKI:
- 500 g mięsa mielonego
- Cebula
- Czosnek
- 500 ml pasaty
- Makaron do lasagne
- Ser mozarella 200 g i ser parmezan 200 g
- Mąka
- Masło
- Mleko
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, suszone pomidory, bazylia, czosnek, gałka muszkatołowa
PRZYGOTOWANIE:
- Mięso podsmażyć na oleju, dodać poszatkowaną cebulę i czosnek, dodać passatę oraz przyprawy - szczyptę soli i pieprzu, oregano, suszone pomidory, bazylię, czosnek.
- W garnku podgrzać mleko, rozpuścić w nim masło. Stopniowo, cały czas mieszając, dodawać mąkę, pół łyżki gałki muszkatołowej.
- Na dno naczynia żaroodpornego polać oliwę i ułożyć makaron, na niego nałożyć mięso, sos beszamelowy oraz starty ser, ułożyć tak jeszcze dwie warstwy i włożyć do piekarnika na 200 stopni na godzinę.
Bądź na bieżąco:
Sprawdź: więcej przepisów z "Ugotowanych".
Autorka/Autor: Natalia Hluzow