Magda Gessler wybrała się na Śląsk do niewielkiego Radzionkowa, aby przeprowadzić rewolucję w "Bistro przy Rondzie". Prowadzenie lokalu gastronomicznego od zawsze było marzeniem Pawła. Jednak brak zaangażowania właściciela doprowadził do tego, że jego biznes nie prosperował najlepiej.
Brak towaru i pustki w lokalu - "Bistro przy Rondzie" w tarapatach
Młodzi narzeczeni Kasia i Paweł, jeszcze przed ślubem, postanowili wspólnie otworzyć niewielkie bistro. Chcieli spełnić marzenie Pawła o własnej restauracji. Kasia miała się zająć salą i gośćmi, a Paweł kuchnią, bo gotowanie to jego pasja. Właściciel lubi eksperymentować w kuchni, dlatego w karcie możemy znaleźć dania kuchni śląskiej a również pizzę. W prowadzeniu lokalu pomaga im również brat właścicielki - Mariusz.
Jednym w powodów, dla których Magda Gessler odwiedziła bistro w Radzionkowie jest brak zapału do pracy właściciela, w wyniku czego lokal świeci pustkami. Jak sam wyznał, do takiego podejścia doprowadziła mała liczba zamówień
Szczerze, nie chcę mi się robić, skoro są dwa, trzy zamówienia na krzyż
Brak zamówień i pustki w lokalu spowodowały również, że brakuje tam podstawowych towarów jak: sól, mąka czy cukier.
Nie rozumiem takiej rzeczy, jak można podstawowych nie mieć w kuchni: sól, mąka, cukier. Na przykład soli nie ma, poszedł do sklepu, kupił coś innego, a wrócił bez soli
Kłopoty w prowadzeniu lokalu doprowadziły do tego, że między rodziną sytuacja zaczęła być napięta, a narzeczeni mieli do siebie coraz więcej żalu i pretensji, dlatego Kasia wezwała na pomoc Magdę Gessler. Czy restauratorce uda się po raz kolejny uratować biznes i naprawić rodzinne relacje?
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Twoja restauracja potrzebuje pomocy? Zgłoś się do kreatorki stylu i smaku - Magdy Gessler. Wyślij zgłoszenie i poddaj się "Kuchennym rewolucjom"! Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem. Formularz możesz wysłać TUTAJ
Czytaj również:
- Po kilku wylewach zmieniła życie i otworzyła bar. Czy Magda Gessler pomoże uratować "Niebo w gębie i na talerzu"?
- Sekrety kulinarnego sukcesu według Magdy Gessler. Wystarczy spełnić 3 kryteria
- Gdzie zjecie najlepszy rosół w Polsce? Poznajcie kulinarne sekrety Magdy Gessler
Autor: Jakub Tuchaj