Janki to niewielka wieś pod Warszawą, ale tutejszy zajazd "Ajax" od lat przyciągał miłośników dobrego jedzenia i organizatorów rodzinnych uroczystości. Niestety, pandemia całkowicie odmieniła losy tego miejsca – właściciel Marcin musiał zmierzyć się z dramatycznym spadkiem dochodów, ogromnymi długami i groźbą bankructwa. Gdy sytuacja stała się krytyczna, zdecydował się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka podołała temu wyzwaniu? Jak przebiegła rewolucja i czy nowy lokal "Zielone Rykowisko" odnalazł się na gastronomicznej mapie Polski? Sprawdzamy!
W 9. odcinku nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Białystok i restaurację "Zielony Nosorożec". Czy dania wietnamskiego kucharza spodobały się restauratorce?
Zanim na antenie stacji TVN zadebiutuje nowy sezon "Kuchennych rewolucji", warto przypomnieć sobie, co działo się w ostatniej odsłonie kultowego show. W pierwszym odcinku 29. serii Magda Gessler odwiedziła lokal w Warszawie. To na Woli zlokalizowana była Piccownia prowadzona przez Pawła i Radka. Przyjaciele zaczynali od foodtrucka, by w końcu rozszerzyć biznes. Jak przebiegła rewolucja i czy lokal wciąż istnieje?
Czas na "Kuchenne rewolucje" w Sosnowcu. Pomysł na restaurację Polski Nie-rząd narodził się z niezadowolenia właściciela. Patryk stwierdził, że był to świetny pomysł i gastronomiczny strzał w dziesiątkę. Goście jednak omijali lokal szerokim łukiem. Z pomocą przyszła Magda Gessler. Czy odmieniła oblicze restauracji Polski Nie-rząd?
"Kuchenne rewolucje" w Brzegu Dolnym były bardzo zaskakujące nawet dla samej Magdy Gessler. Restauratorka zdiagnozowała problem lokalu o nazwie "Wilcza 8", ale szef restauracji nie chciał się z nią zgodzić. Zrezygnował nawet z nowej nazwy "Klucha kluchę pogania".
"Kuchenne rewolucje" to dla wielu restauratorów ostatnia deska ratunku. Upadające lokale, rosnące długi i konflikty z pracownikami ciągną właścicieli na dno. Z pomocą przychodzi wówczas Magda Gessler. Tak było i tym razem, kiedy to w 24. sezonie "Kuchennych rewolucji" zawitała do Szczucina. To tam zlokalizowana była restauracja o dumnej nazwie Staropolska. Sprawdź, czy lokal wciąż istnieje.
"Kuchenne rewolucje" zawitały do kaukaskiej restauracji Baku w Toruniu w 22. sezonie. Pandemia doprowadziła lokal na skraj bankructwa. Kryzys przyczynił się zaś do narastających konfliktów w rodzinie, która wspólnie prowadziła to miejsce. Kiedy na jaw wyszły bolesne tajemnice, restauracja znalazła się nad przepaścią. Z pomocą przybyła Magda Gessler, która szybko odkryła, w czym tkwi główny problem "Baku". Czy jej interwencja uratowała toruński lokal, który przemianowała na "List z Kaukazu"?
W najnowszym odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler odwiedza Racibórz, gdzie restauracja "Imperia walczyła o przetrwanie. Dzięki odświeżeniu wystroju, inspiracjom z kuchni czeskiej i nowemu menu, restauracja zaczyna przyciągać gości. Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler, by uratować ten lokal? Sprawdź, jak wyglądała rewolucja w Raciborzu!
12. odcinek 28. sezonu "Kuchennych rewolucji" to pełna emocji historia lokalu z Suwałk. Magda Gessler odwiedziła restaurację "Fresco", prowadzoną przez 24-letnią Tatianę i jej rodzinę. Nie zabrakło ostrej krytyki, rzucania talerzami i dramatycznych decyzji. Czy lokal przetrwał rewolucję? Zobacz wideo!
W 22. sezonie "Kuchenne rewolucje" zawitały do Szczyrku. To tam niedługo przed wybuchem pandemii COVID-19 właścicielami Restauracji Floriańska zostali Stefan i Gabrysia. Dla małżonków lokal był szczególnie ważny — to tu przed laty wyprawili wesele, a także świętowali chrzciny dziecka. Gdy pojawiła się szansa przejęcia restauracji, długo się nie zastanawiali. Wprowadzane obostrzenia wpłynęły jednak na liczbę mieszkańców. Z pomocą przyszła Magda Gessler!
Kuchnia gruzińska nie dla każdego? To właśnie do lokalu serwującego te pełne smaków i zapachów dania została wezwana Magda Gessler. W 2. odcinku 24. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka pomagała właścicielce Szmaragdowej, zlokalizowanej w centrum Kudowy-Zdroju. Ani Maria, ani nikt z ukraińskiej załogi, w Gruzji nigdy nie był.
W pierwszym odcinku 24. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Gościnna" w Bartoszycach. Od samego wejścia do lokalu wymieniała jego wady. Właścicielka "Gościnnej" dopłacała do interesu. Magda Gessler bez owijania w bawełnę wyznała, że to "jedna z najgorszych kuchni w Polsce".
Magda Gessler znów rusza na ratunek restauracjom w całej Polsce! "Kuchenne rewolucje" wracają z 30. sezonem, który będzie wyjątkowy pod wieloma względami. Widzowie mogą spodziewać się dużej dawki emocji, spektakularnych metamorfoz i oczywiście ciętego języka prowadzącej. Co tym razem wydarzy się w programie? Jakie historie restauratorów poruszą Magdę Gessler?
W 9. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" poznaliśmy 53-letnią właścicielkę pierogarni "Palce Lizać" w Łodzi. Pani Beata traktowała biznes bardzo poważnie, ale była nadopiekuńcza i wprowadzała niekomfortową dla pracowników atmosferę. Magda Gessler dostrzegła ogromny smutek w oczach kobiety. Pierogarnia zmieniła nazwę i menu. Zobaczcie, jak przebiegała rewolucja w tym lokalu.
Militarne akcenty i dobre jedzenie? Dla Magdy Gessler te dwie rzeczy nie chodzą ze sobą w parze. W 23. sezonie "Kuchennych rewolucji" restauratorka zawitała do wsi Żalno, w której zlokalizowana była Restauracja w Borach. Prowadzącą przywitał bynajmniej nie zapach pysznej kuchni, a... widmo wiszącej w powietrzu wojny! Jakie zmiany zaproponowała Magda Gessler i czy restauracja przetrwała rewolucje?
W Tarnowskich Górach Magda Gessler podjęła się kolejnej kulinarnej rewolucji. Tym razem w jej ręce trafił "Art-smak" prowadzony przez Sylwię i Sebastiana. Właściciele postanowili zmienić swoje życie i otworzyć restaurację, ale niestety goście omijali ich lokal szerokim łukiem. Brak doświadczenia i nieudane dania sprawiły, że restauracja niemal stanęła na skraju bankructwa. Czy Magdzie Gessler udało się odwrócić losy "Art-smaku"? Czy "Bistro czy Kapusty", bo taką nazwę otrzymał lokal po metamorfozie, nadal funkcjonuje i przyciąga gości? Sprawdźiliśmy to!
W Żukowie doszło do jednej z najgłośniejszych rewolucji w historii programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła "Karczmę Sidło" i odkryła szokujące kulisy jej działania. Właścicielka, pani Ilona, zatrudniała uczniów za grosze, a zarządzanie restauracją pozostawiało wiele do życzenia. Choć zmiany były radykalne, finał rewolucji nie okazał się sukcesem. Co dziś dzieje się w tej restauracji?
Magda Gessler odwiedziła bar "U Skwarka" w Pogorzelicach pod Lęborkiem w ramach "Kuchennych rewolucji". Właścicielka Alina przeżyła dramatyczny wypadek i niemal straciła nogę, ale mimo przeciwności starała się utrzymać swój lokal. Niestety problemy były ogromne — brak gości, złe jedzenie i... kury przechadzające się po kuchni! Po rewolucjach lokal zmienił nazwę na "Żurawinowa Chatka Zagadka" i zaczął cieszyć się dobrą opinią. Jednak teraz pojawiły się niepokojące informacje. Co się stało?
Restauracja "Zorba" w Tychach miała być kulinarnym rajem dla miłośników greckiej kuchni, jednak rzeczywistość okazała się brutalna. Brak autentycznych greckich smaków, kryzys finansowy i wewnętrzne konflikty sprawiły, że lokal znalazł się na skraju upadku. Na pomoc przyszła Magda Gessler, która nie tylko dokonała gastronomicznej metamorfozy, ale też zmierzyła się z nieoczekiwanymi przeciwnościami losu. Interwencja straży pożarnej, pojawienie się szerszeni, zamkniecie lokalu oraz oskarżenia wobec menadżerki tylko podgrzały atmosferę. Czy "Kuchenne rewolucje" uratowały restaurację? Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler? Sprawdźmy!
"Kuchenne rewolucje" od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Magda Gessler ma na koncie coraz więcej sukcesów restauracyjnych, jednak o dalszym losie lokali i tak decyduję właściciele. W 6. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka odwiedziła warszawską Pragę. To tutaj zlokalizowana była restauracja Na Okrągło, prowadzona przez trzech przyjaciół. Czy wciąż istnieje?
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bielany, gdzie w 9. odcinku 18. sezonu programu "Kuchenne Rewolucje" podjęła się ratowania restauracji "Karuzela Smaku". Lokal położony na tyłach budynku Urzędu Gminy miał ogromny potencjał, ale nie przyciągał gości. Jego właściciele, Andrzej i Zbyszek, mieli różne podejścia do zarządzania, co prowadziło do chaosu. Po metamorfozie Magdy Gessler restauracja zyskała nową nazwę "Bielany Bielany" i menu inspirowane przedwojenną Warszawą. Jednak czy te zmiany pomogły?
Uciekli przed wojną, by w Polsce odnaleźć swoje miejsce. Kristina i Max byli właścicielami restauracji Gorąca Patelnia, którą w 5. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" odwiedziła Magda Gessler. Początkowo restauratorka musiała zmierzyć się ze sporym brudem i brakiem smaku pochodzącego z Ukrainy kucharza. Choć rewolucja okazała się udana, losy lokalu Kolorowe Patelnie nie były łatwe.
W 2018 roku w "Kuchennych rewolucjach" poznaliśmy Piotra, który zainwestował 250 tysięcy w lokal o nazwie "James Bomba-lina" w Białymstoku. Znajomi odradzali mu taką nazwę, ale właściciel myślał nieszablonowo. Niestety restauracja świeciła pustkami. Magda Gessler musiała przeprowadzić poważną rozmowę z właścicielem, który nie sprawdzał się w zarządzaniu lokalem.
Lokal "Mikołajek" mieścił się w zabytkowej kamienicy niedaleko centrum Słupska. Właścicielka Jolanta miała doświadczenie w gastronomii, ponieważ z powodzeniem prowadziła w mieście "Pierogarnię". Restaurację "Mikołajek" przejęła, biorąc w banku 90 tysięcy kredytu. Po "Kuchennych rewolucjach" lokal zyskał nazwę "Złoty Pikling". Sprawdźcie, jak mu się dziś powodzi.
Magda Gessler zmieniła Czarnego Bawoła w Białego i przywróciła mu drugie życie. Jak przebiegły "Kuchenne rewolucje" w Starym Czarnowie pod Szczecinem? Czy restauracja Biały Bawół przetrwała do dziś? Przeczytaj nasz artykuł!
Magda Gessler ponownie w akcji. W 22. sezonie odwiedziła m.in. Częstochowę, gdzie znajdowała się restauracja "Sezonova", prowadzona przez Roberta oraz jego partnerkę. Kobieta mimo zaawansowanej ciąży wspierała ukochanego, również finansowo, będąc właścicielką jedynie umownie. Magda Gessler zażądała uporządkowania spraw. Czy "Trattoria Verde" wciąż istnieje?
Restauracja "Włoszczyzna" mieściła się w Łodzi przy słynnej ul. Piotrkowskiej. Lokal był prowadzony przez polsko-włoskie małżeństwo. Emilia i Francesco mogli pochwalić się naprawdę świetną kuchnią, ale coś było nie tak. Sprawdziła to Magda Gessler. Czy "Kuchenne Rewolucje" zakończyły się sukcesem? Sprawdźcie, jak dziś ma się restauracja "Włoszczyzna".
Magda Gessler podjęła kolejne wyzwanie w "Kuchennych Rewolucjach", tym razem odwiedzając restaurację "Alladin's" we Wrocławiu. Lokal, który miał serwować kuchnię marokańską w samym sercu miasta, od dawna zmagał się z brakiem klientów. Właściciele zostali skrytykowani za bałagan i brak organizacji, a odcinek wywołał wiele emocji. Ostatecznie, po roku od emisji programu, restauracja zniknęła z kulinarnej mapy Wrocławia. Co poszło nie tak i dlaczego Magda Gessler nie zdołała uratować tego miejsca?
Magda Gessler kolejny raz pokazuje, że nie ma rzeczy niemożliwych! Tym razem odwiedziła Łódź, aby pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" znajdującej się przy słynnej ulicy Piotrkowskiej. Sylwia i Irek, małżeństwo prowadzące lokal, stanęli przed finansowym i osobistym kryzysem i już tracili nadzieję na ratunek. Po rewolucjach lokal przeszedł całkowitą metamorfozę i zmienił nazwę na "Imber". Czy restauracja serwująca kuchnię żydowską odniosła sukces? Sprawdź, jak dziś radzi sobie miejsce odmienione przez Magdę Gessler!
Magda Gessler trafiła do Zamościa. W programie "Kuchenne rewolucje" podjęła się wyzwania pomocy właścicielom "Kury Domowej", którzy zmagali się z problemami finansowymi i brakiem doświadczenia w gastronomii. Po przemianach lokal zmienił nazwę na "Ziemniak czy Kartofel", a menu zyskało nowy charakter. Niestety historia ta miała swój tragiczny ciąg dalszy – właściciel restauracji, Piotr, zmarł niespełna rok po emisji odcinka. Czy "Kura Domowa" przetrwała próbę czasu i jak dziś wygląda jej działalność?