Smak gór w samym centrum Częstochowy? W pierwszym odcinku 18. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawitała do restauracji Sjesta, której właściciel borykał się z problemami finansowymi. Restauratorka odmieniła oblicze lokalu, który miał nosić nazwę Gospoda Kwaśnica. Niedawno o lokalu zrobiło się głośno, bowiem w jako jednym z nielicznych w całej Polsce można znaleźć wyjątkowe menu.
"Kuchenne rewolucje" zawitały do Jawora. W 23. sezonie show Magda Gessler została zaproszona do restauracji o dumnej nazwie Magnolia. Przez 18 lat lokal prowadziła Dorota, która spędzała w nim całe dnie. To nie przekładało się jednak na liczbę gości. Co robiła źle? Na to pytanie pomogła jej odpowiedzieć Magda Gessler. Jak potoczyły się "Kuchenne rewolucje" i czy restauracja Kulinarna Fabryka Smaku przetrwała?
Brytyjska kuchnia w sercu Opola? Tak właśnie wyglądał pomysł na biznes właścicieli restauracji "Caverna Cafe", których lokal odwiedziła Magda Gessler w ramach 13. odcinka "Kuchennych rewolucji". Kasia i Daniel przez lata mieszkali w Wielkiej Brytanii i postanowili przenieść smaki wysp na polski grunt. Niestety, mieszkańcy Opola nie byli zachwyceni brytyjskimi potrawami. Restauracja świeciła pustkami, a zadłużenie właścicieli rosło. Magda Gessler postanowiła pomóc i wprowadziła ogromne zmiany. Czy po "Kuchennych rewolucjach" lokal odżył i przyciągnął nowych gości? Jakie są opinie klientów o nowym menu "Chrupiącej Kalarepy Bistro"?
Magda Gessler nie tylko zmienia restauracje, ale też pamięta o ludziach, których spotyka na swojej drodze. Tym razem prowadząca "Kuchenne rewolucje" postanowiła nagłośnić zbiórkę na leczenie Inez, młodej kelnerki z restauracji "Wilniuk". 18-latka zmaga się z groźną chorobą i potrzebuje wsparcia finansowego. Sprawdź, jak możesz pomóc!
Magda Gessler po raz kolejny wkroczyła do akcji! Tym razem odwiedziła Czeladź, by pomóc restauracji "Dobre Jadło". Po licznych zmianach powstało "Bistro Prosta Kuchnia" – miejsce, w którym miało królować proste, smaczne jedzenie. Ale czy lokal przetrwał próbę czasu? Jak wygląda "Bistro Prosta Kuchnia" po kilku latach od "Kuchennych Rewolucji"? Sprawdzamy, czy smakowite dania nadal przyciągają gości i jak radzą sobie właściciele po metamorfozie lokalu.
Magda Gessler dokonała rewolucji w suwalskiej restauracji "Fresco", która dzięki "Kuchennym rewolucjom" została zmieniona na "Wilniuk". W programie poznaliśmy m.in. kelnerkę Inez — siostrę właścicielki restauracji. Młoda kobieta poinformowała teraz, że zmaga się ze złośliwym nowotworem.
Jak wiadomo, bardzo często Magda Gessler przybywa z odsieczą do tych, dla których jest ostatnią deską ratunku. Czy tak było i tym razem? W 23. sezonie "Kuchenne rewolucje" zawitały do Żyrardowa. W samym centrum miejscowości znajdował się lokal o nazwie Cafe Filiżanka. I choć nazwa wskazywałaby na to, że gość zje tu dobry sernik i wypije smaczną kawę — nic bardziej mylnego. Jak potoczyły się "Kuchenne rewolucje" w Cafe Filiżanka i czy lokal przetrwał?
Janki to niewielka wieś pod Warszawą, ale tutejszy zajazd "Ajax" od lat przyciągał miłośników dobrego jedzenia i organizatorów rodzinnych uroczystości. Niestety, pandemia całkowicie odmieniła losy tego miejsca – właściciel Marcin musiał zmierzyć się z dramatycznym spadkiem dochodów, ogromnymi długami i groźbą bankructwa. Gdy sytuacja stała się krytyczna, zdecydował się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka podołała temu wyzwaniu? Jak przebiegła rewolucja i czy nowy lokal "Zielone Rykowisko" odnalazł się na gastronomicznej mapie Polski? Sprawdzamy!
W 9. odcinku nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Białystok i restaurację "Zielony Nosorożec". Czy dania wietnamskiego kucharza spodobały się restauratorce?
Zanim na antenie stacji TVN zadebiutuje nowy sezon "Kuchennych rewolucji", warto przypomnieć sobie, co działo się w ostatniej odsłonie kultowego show. W pierwszym odcinku 29. serii Magda Gessler odwiedziła lokal w Warszawie. To na Woli zlokalizowana była Piccownia prowadzona przez Pawła i Radka. Przyjaciele zaczynali od foodtrucka, by w końcu rozszerzyć biznes. Jak przebiegła rewolucja i czy lokal wciąż istnieje?
Czas na "Kuchenne rewolucje" w Sosnowcu. Pomysł na restaurację Polski Nie-rząd narodził się z niezadowolenia właściciela. Patryk stwierdził, że był to świetny pomysł i gastronomiczny strzał w dziesiątkę. Goście jednak omijali lokal szerokim łukiem. Z pomocą przyszła Magda Gessler. Czy odmieniła oblicze restauracji Polski Nie-rząd?
"Kuchenne rewolucje" w Brzegu Dolnym były bardzo zaskakujące nawet dla samej Magdy Gessler. Restauratorka zdiagnozowała problem lokalu o nazwie "Wilcza 8", ale szef restauracji nie chciał się z nią zgodzić. Zrezygnował nawet z nowej nazwy "Klucha kluchę pogania".
"Kuchenne rewolucje" to dla wielu restauratorów ostatnia deska ratunku. Upadające lokale, rosnące długi i konflikty z pracownikami ciągną właścicieli na dno. Z pomocą przychodzi wówczas Magda Gessler. Tak było i tym razem, kiedy to w 24. sezonie "Kuchennych rewolucji" zawitała do Szczucina. To tam zlokalizowana była restauracja o dumnej nazwie Staropolska. Sprawdź, czy lokal wciąż istnieje.
"Kuchenne rewolucje" zawitały do kaukaskiej restauracji Baku w Toruniu w 22. sezonie. Pandemia doprowadziła lokal na skraj bankructwa. Kryzys przyczynił się zaś do narastających konfliktów w rodzinie, która wspólnie prowadziła to miejsce. Kiedy na jaw wyszły bolesne tajemnice, restauracja znalazła się nad przepaścią. Z pomocą przybyła Magda Gessler, która szybko odkryła, w czym tkwi główny problem "Baku". Czy jej interwencja uratowała toruński lokal, który przemianowała na "List z Kaukazu"?
W najnowszym odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler odwiedza Racibórz, gdzie restauracja "Imperia walczyła o przetrwanie. Dzięki odświeżeniu wystroju, inspiracjom z kuchni czeskiej i nowemu menu, restauracja zaczyna przyciągać gości. Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler, by uratować ten lokal? Sprawdź, jak wyglądała rewolucja w Raciborzu!
12. odcinek 28. sezonu "Kuchennych rewolucji" to pełna emocji historia lokalu z Suwałk. Magda Gessler odwiedziła restaurację "Fresco", prowadzoną przez 24-letnią Tatianę i jej rodzinę. Nie zabrakło ostrej krytyki, rzucania talerzami i dramatycznych decyzji. Czy lokal przetrwał rewolucję? Zobacz wideo!
W 22. sezonie "Kuchenne rewolucje" zawitały do Szczyrku. To tam niedługo przed wybuchem pandemii COVID-19 właścicielami Restauracji Floriańska zostali Stefan i Gabrysia. Dla małżonków lokal był szczególnie ważny — to tu przed laty wyprawili wesele, a także świętowali chrzciny dziecka. Gdy pojawiła się szansa przejęcia restauracji, długo się nie zastanawiali. Wprowadzane obostrzenia wpłynęły jednak na liczbę mieszkańców. Z pomocą przyszła Magda Gessler!
Kuchnia gruzińska nie dla każdego? To właśnie do lokalu serwującego te pełne smaków i zapachów dania została wezwana Magda Gessler. W 2. odcinku 24. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka pomagała właścicielce Szmaragdowej, zlokalizowanej w centrum Kudowy-Zdroju. Ani Maria, ani nikt z ukraińskiej załogi, w Gruzji nigdy nie był.
W pierwszym odcinku 24. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Gościnna" w Bartoszycach. Od samego wejścia do lokalu wymieniała jego wady. Właścicielka "Gościnnej" dopłacała do interesu. Magda Gessler bez owijania w bawełnę wyznała, że to "jedna z najgorszych kuchni w Polsce".
Magda Gessler znów rusza na ratunek restauracjom w całej Polsce! "Kuchenne rewolucje" wracają z 30. sezonem, który będzie wyjątkowy pod wieloma względami. Widzowie mogą spodziewać się dużej dawki emocji, spektakularnych metamorfoz i oczywiście ciętego języka prowadzącej. Co tym razem wydarzy się w programie? Jakie historie restauratorów poruszą Magdę Gessler?
W 9. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" poznaliśmy 53-letnią właścicielkę pierogarni "Palce Lizać" w Łodzi. Pani Beata traktowała biznes bardzo poważnie, ale była nadopiekuńcza i wprowadzała niekomfortową dla pracowników atmosferę. Magda Gessler dostrzegła ogromny smutek w oczach kobiety. Pierogarnia zmieniła nazwę i menu. Zobaczcie, jak przebiegała rewolucja w tym lokalu.
Militarne akcenty i dobre jedzenie? Dla Magdy Gessler te dwie rzeczy nie chodzą ze sobą w parze. W 23. sezonie "Kuchennych rewolucji" restauratorka zawitała do wsi Żalno, w której zlokalizowana była Restauracja w Borach. Prowadzącą przywitał bynajmniej nie zapach pysznej kuchni, a... widmo wiszącej w powietrzu wojny! Jakie zmiany zaproponowała Magda Gessler i czy restauracja przetrwała rewolucje?
W Tarnowskich Górach Magda Gessler podjęła się kolejnej kulinarnej rewolucji. Tym razem w jej ręce trafił "Art-smak" prowadzony przez Sylwię i Sebastiana. Właściciele postanowili zmienić swoje życie i otworzyć restaurację, ale niestety goście omijali ich lokal szerokim łukiem. Brak doświadczenia i nieudane dania sprawiły, że restauracja niemal stanęła na skraju bankructwa. Czy Magdzie Gessler udało się odwrócić losy "Art-smaku"? Czy "Bistro czy Kapusty", bo taką nazwę otrzymał lokal po metamorfozie, nadal funkcjonuje i przyciąga gości? Sprawdźiliśmy to!
W Żukowie doszło do jednej z najgłośniejszych rewolucji w historii programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła "Karczmę Sidło" i odkryła szokujące kulisy jej działania. Właścicielka, pani Ilona, zatrudniała uczniów za grosze, a zarządzanie restauracją pozostawiało wiele do życzenia. Choć zmiany były radykalne, finał rewolucji nie okazał się sukcesem. Co dziś dzieje się w tej restauracji?
Magda Gessler odwiedziła bar "U Skwarka" w Pogorzelicach pod Lęborkiem w ramach "Kuchennych rewolucji". Właścicielka Alina przeżyła dramatyczny wypadek i niemal straciła nogę, ale mimo przeciwności starała się utrzymać swój lokal. Niestety problemy były ogromne — brak gości, złe jedzenie i... kury przechadzające się po kuchni! Po rewolucjach lokal zmienił nazwę na "Żurawinowa Chatka Zagadka" i zaczął cieszyć się dobrą opinią. Jednak teraz pojawiły się niepokojące informacje. Co się stało?
Restauracja "Zorba" w Tychach miała być kulinarnym rajem dla miłośników greckiej kuchni, jednak rzeczywistość okazała się brutalna. Brak autentycznych greckich smaków, kryzys finansowy i wewnętrzne konflikty sprawiły, że lokal znalazł się na skraju upadku. Na pomoc przyszła Magda Gessler, która nie tylko dokonała gastronomicznej metamorfozy, ale też zmierzyła się z nieoczekiwanymi przeciwnościami losu. Interwencja straży pożarnej, pojawienie się szerszeni, zamkniecie lokalu oraz oskarżenia wobec menadżerki tylko podgrzały atmosferę. Czy "Kuchenne rewolucje" uratowały restaurację? Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler? Sprawdźmy!
"Kuchenne rewolucje" od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Magda Gessler ma na koncie coraz więcej sukcesów restauracyjnych, jednak o dalszym losie lokali i tak decyduję właściciele. W 6. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka odwiedziła warszawską Pragę. To tutaj zlokalizowana była restauracja Na Okrągło, prowadzona przez trzech przyjaciół. Czy wciąż istnieje?
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bielany, gdzie w 9. odcinku 18. sezonu programu "Kuchenne Rewolucje" podjęła się ratowania restauracji "Karuzela Smaku". Lokal położony na tyłach budynku Urzędu Gminy miał ogromny potencjał, ale nie przyciągał gości. Jego właściciele, Andrzej i Zbyszek, mieli różne podejścia do zarządzania, co prowadziło do chaosu. Po metamorfozie Magdy Gessler restauracja zyskała nową nazwę "Bielany Bielany" i menu inspirowane przedwojenną Warszawą. Jednak czy te zmiany pomogły?
Uciekli przed wojną, by w Polsce odnaleźć swoje miejsce. Kristina i Max byli właścicielami restauracji Gorąca Patelnia, którą w 5. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" odwiedziła Magda Gessler. Początkowo restauratorka musiała zmierzyć się ze sporym brudem i brakiem smaku pochodzącego z Ukrainy kucharza. Choć rewolucja okazała się udana, losy lokalu Kolorowe Patelnie nie były łatwe.
W 2018 roku w "Kuchennych rewolucjach" poznaliśmy Piotra, który zainwestował 250 tysięcy w lokal o nazwie "James Bomba-lina" w Białymstoku. Znajomi odradzali mu taką nazwę, ale właściciel myślał nieszablonowo. Niestety restauracja świeciła pustkami. Magda Gessler musiała przeprowadzić poważną rozmowę z właścicielem, który nie sprawdzał się w zarządzaniu lokalem.