"Kuchenne rewolucje" - wywiad z królową polskiej kuchni
Magda Gessler, ikona polskiej gastronomii i niezastąpiona prowadząca programu "Kuchenne rewolucje", otworzyła przed nami drzwi do swojego kulinarnego świata. Restauratorka podzieliła się swoimi ulubionymi smakami oraz miejscami, które warto odwiedzić, aby doświadczyć najlepszych kulinarnych doznań w Polsce i za granicą.
Zapytana o to, gdzie można zjeść najlepszy rosół w Polsce, Magda Gessler odpowiedziała bez wahania: "najlepszy rosół w Polsce zjadłam w... moim domu!". Z kolei najlepsze ryby w Polsce zjecie w restauracji "Malinówka'" w Wiśle. Gessler szczególnie poleca pstrąga. To miejsce, gdzie każda ryba jest świeża, a sposób jej przyrządzenia podkreśla naturalny smak.
Magda Gessler ma dwa ukochane regiony w Polsce: Śląsk i Poznańskie. Zdaniem restauratorki: "są to regiony stabilne i z tradycją". Śląska kuchnia jest pełna wyrazistych smaków, a poznańska – bogata w różnorodne dania.
Restauratorka nie tylko rewolucjonizuje polską gastronomię, ale również inspiruje do odkrywania nowych smaków i miejsc. Jej pasja do kuchni i nieustanna chęć poszukiwania doskonałości sprawiają, że każda rozmowa z nią jest podróżą po najciekawszych zakątkach kulinarnego świata.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 12
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula