Karczma Śliwkowa Bobowa i triumf Magdy Gessler - zobacz finałową kolację
Wieczór rozpoczął się od miejscowego przysmaku – pstrąga w delikatnej galarecie z dodatkiem marchewki i śliwki, który zachwycił gości swoim wędzonym smakiem. Kolejnym daniem był regionalny barszcz "boboliński", podany z kaszą, co spotkało się z entuzjastycznym przyjęciem.
W domu nie odważyłabym się na takie połączenie, ale tu – wyglądało to smakowicie i smakowało jeszcze lepiej!
Główne danie – schab ze śliwką, podany z bigosem nowosądeckim i wędzonką również zachwycił zebranych gości. Na deser podano naleśniki w wersji na bogato – z powidłami ze śliwek wędzonych i gorzką czekoladą.
Schab bardzo kruchy, rozpadający się w ustach... A sos delikatny! Ciekawy smak! Bigos – boski! Poezja! Idealna kompozycja!
Magda Gessler, po zakończonej kolacji, nie kryła radości. - Ten plan po prostu się udał! – podsumowała, podkreślając, że ogromny wysiłek, jaki włożono w przygotowania, zaowocował sukcesem. Nowa Karczma Śliwkowa Bobowa to dowód na to, że nawet najbardziej nieudana restauracja może przejść prawdziwą rewolucję, jeśli tylko znajdzie się odpowiedni pomysł i determinacja do działania.
"Kuchenne rewolucje" - co czeka nas w nowym sezonie?
W kolejnych odcinkach Magda Gessler odwiedzi m.in. restaurację Meltini w Katowicach, gdzie dwóch wspólników – Polak i Ukrainiec – stara się uratować swoje wspólne przedsięwzięcie. Czy odmienna wizja prowadzenia restauracji doprowadzi ich do sukcesu, czy raczej do jeszcze większych problemów?
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula