- Co wydarzyło się podczas degustacji w 1. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
- "Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
Co wydarzyło się podczas degustacji w 1. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
Restauracja, prowadzona przez Kamilę i wspieraną raz w miesiącu przez męża Konrada, stawia na klasyczne dania kuchni polskiej. Kluczem miały być wielkie porcje, doskonała standaryzacja i unikalna precyzja w doborze przypraw, których ilość miała być dokładnie zgodna z przepisem. Pomimo tych wysiłków, coś nie kliknęło. Mimo obietnic, że to "klucz do sukcesu", zamiast tłumów gości, restauracja zmaga się z pustkami. Aż do momentu, gdy na horyzoncie pojawiła się Magda Gessler.
Restauratorka przyjechała do Borysławic, aby sprawdzić, jak smakują dania serwowane w Schabie w Panierce. Na pierwszy ogień poszedł żurek – i tu już zaczęła się pozytywna niespodzianka. ''Fajny kwaśny, dużo wszystkiego!'' – chwaliła Magda z zadowoleniem. Jednak to był dopiero początek jej degustacji.
Kolejne danie – zestaw chłopa, nie zrobił już na niej dobrego wrażenia. Schab, choć w dużej porcji, okazał się suchy i bez wyrazu. Ziemniaki miały idealny wygląd, ale okazały się bez smaku. Na pocieszenie pozostała wątróbka, która z kolei była prawdziwym fenomenem. ''Pyszna! Fenomenalna!'' – Magda nie szczędziła słów uznania dla tego dania.
Golonka, podobnie jak reszta potraw, nie porwała jej serca, a do tego kapusta "wymyta z kwasu" – według Magdy Gessler, to danie zdecydowanie "niedobre".
Restauracja Schab w Panierce w Borysławicach znalazła się na rozdrożu. Magda Gessler, jak zwykle, nie tylko oceniła smak potraw, ale również postarała się wskazać kierunki zmian. Co się zmieni w tym miejscu? Czy staną się one bardziej zróżnicowane, mniej sztywne w swoich standardach i bardziej świadome smaku?
Czytaj też: Zobacz jedną z najbardziej udanych rewolucji Magdy Gessler. Jak dziś radzi sobie "Karczma gę gę gę"?
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autor: Kinga Rysula