Czas na nowy sezon "Kuchennych rewolucji''. Jak przebiegła degustacja w ''Schabie w Panierce''? 

Kuchenne rewolucje: Degustacja dań w restauracji "Schab w panierce"

Magda Gessler po raz kolejny wkracza do restauracji, gdzie ogromne porcje i tradycyjna kuchnia miały zapewnić sukces. Jednak w ''Schabie w Panierce'' w Borysławicach, mimo precyzyjnie ustalonych gramatur przypraw, goście omijają lokal szerokim łukiem. W pierwszym odcinku nowego sezonu ''Kuchennych rewolucji'' restauratorka nie tylko sprawdza smak potraw, ale również szuka odpowiedzi na pytanie, gdzie tkwi problem. Czy standaryzacja przepisów zdominuje prawdziwy smak, czy może to właśnie on będzie kluczem do ocalenia restauracji?

Na skróty
  • Co wydarzyło się podczas degustacji w 1. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
  • "Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!

Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.

Co wydarzyło się podczas degustacji w 1. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?

Restauracja, prowadzona przez Kamilę i wspieraną raz w miesiącu przez męża Konrada, stawia na klasyczne dania kuchni polskiej. Kluczem miały być wielkie porcje, doskonała standaryzacja i unikalna precyzja w doborze przypraw, których ilość miała być dokładnie zgodna z przepisem. Pomimo tych wysiłków, coś nie kliknęło. Mimo obietnic, że to "klucz do sukcesu", zamiast tłumów gości, restauracja zmaga się z pustkami. Aż do momentu, gdy na horyzoncie pojawiła się Magda Gessler.

Restauratorka przyjechała do Borysławic, aby sprawdzić, jak smakują dania serwowane w Schabie w Panierce. Na pierwszy ogień poszedł żurek – i tu już zaczęła się pozytywna niespodzianka. ''Fajny kwaśny, dużo wszystkiego!'' – chwaliła Magda z zadowoleniem. Jednak to był dopiero początek jej degustacji.

Kolejne danie – zestaw chłopa, nie zrobił już na niej dobrego wrażenia. Schab, choć w dużej porcji, okazał się suchy i bez wyrazu. Ziemniaki miały idealny wygląd, ale okazały się bez smaku. Na pocieszenie pozostała wątróbka, która z kolei była prawdziwym fenomenem. ''Pyszna! Fenomenalna!'' – Magda nie szczędziła słów uznania dla tego dania.

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1

Golonka, podobnie jak reszta potraw, nie porwała jej serca, a do tego kapusta "wymyta z kwasu" – według Magdy Gessler, to danie zdecydowanie "niedobre".

Restauracja Schab w Panierce w Borysławicach znalazła się na rozdrożu. Magda Gessler, jak zwykle, nie tylko oceniła smak potraw, ale również postarała się wskazać kierunki zmian. Co się zmieni w tym miejscu? Czy staną się one bardziej zróżnicowane, mniej sztywne w swoich standardach i bardziej świadome smaku?

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1

Czytaj też: Zobacz jedną z najbardziej udanych rewolucji Magdy Gessler. Jak dziś radzi sobie "Karczma gę gę gę"?

"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!

Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.

Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 1
podziel się:

Pozostałe wiadomości