"Kuchenne rewolucje" - rewizyta Magdy Gessler w Karczmie Śliwkowej Bobowa
Magda Gessler, jak zawsze, nie zamierzała ukrywać swoich opinii. Na początku doceniła krótką i dobrze przemyślaną kartę dań – karta jest wspaniale zrobiona, krótka karta i na temat! – po czym zamówiła pstrąga w galarecie, barszcz z kaszką krakowską, schab pieczony i naleśnik z powidłami.
Pierwsza przystawka, wędzony pstrąg w galarecie, zdobyła pochwały za swoją delikatność i świeżość. Kolejne danie, barszcz "boboliński" z kaszką krakowską, również wzbudziło zachwyt. Niestety, nie wszystko okazało się idealne... Drugie danie - schab pieczony, okazało się najsłabszym punktem wizyty.
Schab przepieczony, buraczki – fatalne! Nigdy w życiu nie robimy czegoś takiego! Nie oszczędzamy (...) Ciasto na naleśniki - genialne, ale czekolada niedoważona i za mało cukru!- skomentowała Magda Gessler
Podsumowując swoją wizytę, Magda Gessler podkreśliła, że Karczma Śliwkowa Bobowa jest na dobrej drodze, ale wymaga jeszcze pracy. Bobowa, choć mała, znów ma powód do dumy. Dzięki determinacji właścicieli i wsparciu Magdy Gessler, Karczma Śliwkowa Bobowa ma szansę stać się prawdziwym kulinarnym punktem na mapie regionu.
"Kuchenne rewolucje" - co czeka nas w nowym sezonie?
W kolejnych odcinkach Magda Gessler odwiedzi m.in. restaurację Meltini w Katowicach, gdzie dwóch wspólników – Polak i Ukrainiec – stara się uratować swoje wspólne przedsięwzięcie. Czy odmienna wizja prowadzenia restauracji doprowadzi ich do sukcesu, czy raczej do jeszcze większych problemów?
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula