- "Kuchenne rewolucje" w Zielonej Górze. Co wydarzyło się podczas degustacji w 9. odcinku 30. sezonu programu?
- "Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
"Kuchenne rewolucje" w Zielonej Górze, odc. 9. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''Hot Italian Pizza"?
Restauracja działa od siedmiu lat, a Rafał, pizzerman z 17-letnim doświadczeniem, nie potrafi zrozumieć, dlaczego efekt jego pracy nie przyciąga klientów. Magda Gessler niemal od razu wyczuła, co jest nie tak.
Na pierwszy ogień poszła pizza z anchois – danie, które miało pokazać kunszt kuchni. I choć same anchois zdobyły uznanie – były dobrej jakości – to całość, zdaniem Gessler, była po prostu... smutna.
Brakuje świeżości, gdzie są pomidory? Gdzie sos pomidorowy? Tu jest oszczędność na wszystkim!– podsumowała Magda Gessler
Kolejne danie – gnocchi w sosie pomidorowym z szynką parmeńską, mozzarellą i pomidorkami – nie było nawet w karcie, ale właścicielka, zresztą bardzo uprzejma, zgodziła się na ich przygotowanie. Niestety – entuzjazmu Magdy Gessler nie wzbudziły.
Brakuje pomidorów, szynka powinna być pokrojona lub poszarpana… coś tu nie gra- skomentowała Magda Gessler
Ostatnia była pizza z ziemniakami:
Ziemniaki są surowe!- oceniła Magda Gessler
Danie było nie tylko niedopracowane, ale wręcz nie do zjedzenia. Dla restauratorki, która od lat walczy o smak i jakość w polskiej gastronomii, to był jasny sygnał, że czas na poważne zmiany.
Przed Rafałem i Kamilą intensywne dni nauki, pracy i zmian. Ale jedno jest pewne: dzięki energii i doświadczeniu Magdy Gessler, ''Hot Italian Pizza'' ma szansę odrodzić się na nowo.
Czytaj też: Magda Gessler wyjawiła, jakie potrawy lubi najbardziej i za czym nie przepada. Niektórzy będą zaskoczeni
"Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?
Jeśli chcecie zobaczyć więcej kulinarnych metamorfoz i niezwykłych historii restauracji, nie przegapcie kolejnego odcinka "Kuchennych rewolucji"! Premiera już 1 maja o godzinie 20:55 w TVN. Program będzie także dostępny na platformach streamingowych – w serwisie Player.pl oraz Max. Zobaczcie, jak Magda Gessler pomaga kolejnym restauratorom w walce o lepszą przyszłość ich lokali!
Autorka/Autor: Kinga Rysula