''Kuchenne rewolucje 30" odc. 8. Magda Gessler zaskoczona po degustacji w ''EkoTradycji''. ''Czego oni ode mnie chcą?''

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8
''Kuchenne rewolucje 30" odc. 8. Magda Gessler zaskoczona po degustacji w ''EkoTradycji''. ''Czego oni ode mnie chcą?''

W jubileuszowym, 400. odcinku ''Kuchennych rewolucji'' Magda Gessler odwiedziła Cieszyn i restaurację ''EkoTradycja''. Już pierwsza degustacja przyniosła spore zaskoczenie – nie burzę, a... pochwały. Pstrąg okazał się ''idealny'', golonka ''mądrze ugotowana'', a szarlotka zdobyła serce słynną kruchością i maślanym smakiem.

Kluczowe fakty:
  • "Kuchenne rewolucje" w Cieszynie. Co wydarzyło się podczas degustacji w 8. odcinku 30. sezonu programu?
  • "Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?

Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.

"Kuchenne rewolucje" w Cieszynie, odc. 8. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''EkoTradycja"?

Cieszyn, nastrojowa ''EkoTradycja'' i jubileuszowy – 400. – odcinek ''Kuchennych rewolucji''. To miało być kolejne trudne otwarcie. Kryzys w lokalu, pustki w tygodniu...Wszystko wskazywało na to, że Magda Gessler będzie musiała przeprowadzić pełnowymiarową rewolucję. Tymczasem już podczas pierwszej degustacji doszło do... zaskoczenia.

Zanim restauratorka cokolwiek spróbowała, dodała jedno zdanie, które zbudowało napięcie:

Ogólnie karta jest intrygująca...
- skomentowała Magda Gessler

Na początek klasyka – rosół z czterech rodzajów mięsa z domowym makaronem. Brzmiało obiecująco.

Bardzo ciekawy pomysł na rosół, fajny makaron, ale czuć wodzianką
- oceniła Magda Gessler

Rosół okazał się zbyt rozwodniony – mimo ciekawej konstrukcji smakowej, zabrakło mu głębi. Kolejna była filiżanka barszczu:

Buraki mogłyby być bardziej czerwone, są przegotowane. Kołdun - baranina jest, majeranek jest, pieprz jest – pyszne!
- skomentowała Magda Gessler
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8

Jednym z największych zaskoczeń był pstrąg wędzony. Kiedy Magda Gessler spróbowała pierwszego kęsa, powiedziała:

Idealny! Idealnie uwędzony! Jest soczysty, wspaniały. Brawo!
- oceniła Magda Gessler

To był przełomowy moment degustacji. Magda Gessler była wyraźnie zaskoczona poziomem dań i rzuciła, pół żartem, pół serio:

Czego oni ode mnie chcą?
- dodała Magda Gessler
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8

Na stole pojawiła się również pieczona w piwie golonka. Tłuste, ciężkie danie, które może przytłoczyć – ale nie tym razem:

Bardzo dobra golonka, mądrze ugotowana i współcześnie podane!
- oceniła Magda Gessler

Degustację zwieńczyła szarlotka, która przypieczętowała pozytywne wrażenia:

Super! Kruche ciasto, maślane! To jest bardzo dobrze zrobione!
- podsumowała Magda Gessler

Pierwszy dzień w Cieszynie nie przyniósł dramatów, które widzowie często kojarzą z początkiem rewolucji. Zamiast tego był smak, pomysł, wykonanie – i prawdziwa pasja, z którą Bożena gotuje mimo trudności. Na koniec Magda Gessler podsumowała ten dzień jednym zdaniem: Dziś jest wybornie!

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 8

Czytaj też: Magda Gessler wyjawiła, jakie potrawy lubi najbardziej i za czym nie przepada. Niektórzy będą zaskoczeni

"Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?

Jeśli chcecie zobaczyć więcej kulinarnych metamorfoz i niezwykłych historii restauracji, nie przegapcie kolejnego odcinka "Kuchennych rewolucji"! Premiera już 24 kwietnia o godzinie 20:55 w TVN. Program będzie także dostępny na platformach streamingowych – w serwisie Player.pl oraz Max. Zobaczcie, jak Magda Gessler pomaga kolejnym restauratorom w walce o lepszą przyszłość ich lokali!

podziel się:

Pozostałe wiadomości