Magda Gessler świętuje 15-lecie "Kuchennych rewolucji". Królowa polskiej gastronomii przez 30 sezonów pomogła setkom restauratorów z całego kraju, a teraz sama zdradziła, co najchętniej wkłada na swój talerz. Co Magda Gessler lubi jeść, a co nie trafia w jej gusta? Jedna odpowiedź może was zaskoczyć.
- Magda Gessler świętowała 15-lecie "Kuchennych rewolucji"
- 30. sezon "Kuchennych rewolucji" - gdzie i kiedy oglądać?
- Magda Gessler wyjawiła, jakie potrawy lubi najbardziej. Za czym nie przepada?
Magda Gessler świętowała 15-lecie "Kuchennych rewolucji"
"Kuchenne rewolucje" to jeden z najchętniej oglądanych programów stacji TVN. Magda Gessler od 15 lat z powodzeniem pomaga właścicielom restauracji z całej Polski, a do formatu wciąż zgłaszają się nowi uczestnicy.
Niedawno gwiazda polskiej gastronomii świętowała 15-lecie "Kuchennych rewolucji" i jednocześnie rozpoczęcie 30. sezonu programu, który można oglądać na antenie TVN w każdy czwartek o godzinie 20:50. Nie zabrakło królewskiego tronu, kwiatów, okazjonalnego tortu i pytań od dziennikarzy.
Magda Gessler wyjawiła, jakie potrawy lubi najbardziej. Za czym nie przepada?
Magda Gessler podczas świętowania 15-lecia programu "Kuchenne rewolucje" znalazła chwilę czasu, by odpowiedzieć na pytania w naszym quizie. Królowa polskiej gastronomii opowiedziała nam, jakie potrawy lubi najbardziej.
Gwiazda TVN została zapytana o to, czy bardziej lubi pierogi ruskie, czy pierogi z mięsem. Wyznała, że z tego zestawienia woli pierogi z ziemniakami. Z propozycji barszczu czerwonego albo żurku wybrała natomiast pierwszą opcję. Magda Gessler została także zapytana, czy lubi bardziej kotleta schabowego, czy może kaczkę z jabłkami. Odpowiedź była bardzo precyzyjna.
Kaczka z jabłkami, ale w Kaczki za wodą. "Kuchenne rewolucje", najlepszy oferent kaczki w Polsce i najlepsza czernina- wyjaśniła Magda Gessler.
Z zagranicznych dań prowadząca "Kuchenne rewolucje" zdecydowanie bardziej woli paellę niż risotto. W pytaniu o indyjskie curry i tajskiego pad thai miała jednak chwilę zawahania się.
Lubię curry, ale nie mogę. Wolę curry, szczególnie zielone. Pad thai jest dla mnie zdrowy- sprecyzowała Magda Gessler.
Z propozycji gęsi i kaczki gwiazda TVN nie potrafiła wybrać. Wyznała, że lubi oba te dania, jeśli tylko są przyrządzone poprawnie, czyli pieczone w 90 stopniach. Co ciekawe Magda Gessler nie przepada za... łososiem! Gdy tylko zapytaliśmy ją o to, czy bardziej lubi tę rybę w wersji pieczonej, czy grillowanej, odpowiedziała krótko, że w "żadnej".
W końcu czas przyszedł także na mięsa. Między wołowiną a jagnięciną restauratorka również chwilę się wahała.
Bardzo dobra wołowina, ale chyba najbardziej jagnięcina i baranina- odpowiedziała Magda Gessler.
Autor: Anna Pawelczyk-Bardyga
Reporter: Kinga Rysula
Źródło zdjęcia głównego: XNEWS