Kuchenne rewolucje - co czeka nas w nowym sezonie?
Magda Gessler, niekwestionowana autorytet w świecie kulinariów, zdradziła kulisy najnowszego sezonu swojego programu "Kuchenne rewolucje". Wyjątkowy 28. sezon obiecuje wiele niespodzianek, a restauratorka nie szczędziła słów na opisanie nieprzewidywalności, z jaką spotyka się podczas ratowania kolejnych restauracji. Jednym z najbardziej interesujących wątków wywiadu była jej refleksja na temat wyjątkowości obecnego sezonu oraz zaskakujących wyzwań, jakie stawiają przed nią restauracje.
Ten sezon jest naprawdę wyjątkowy. Każdy odcinek jest pełen niespodzianek i nieprzewidywalności. Nawet po 14 latach doświadczenia w programie nadal spotykam się z restauracjami, które popełniają niewiarygodne błędy. Wydaje mi się, że ja sama jestem zaskoczona i też produkcja, że mogą być tak różne restauracje i w dalszym ciągu po 14 latach "Kuchennych rewolucji" popełniać błędy, czy też rzeczy tak irracjonalne, że brzmi to jak fabuła, a nie absolutnie "Kuchenne rewolucje"
Przyznała również, że nie lubi rutyny i szuka wyzwań, co czyni 28. sezon szczególnie ekscytującym. Jednak nawet dla doświadczonej restauratorki niektóre przypadki wydają się nieprawdopodobne. Zdradziła nam również, w jakich lokalach przyszło jej przeprowadzić rewolucje.
Tak, jest to bardzo ciekawy sezon, mnie pobudzający ogromnie, ponieważ nie znoszę nudy. Natomiast rzeczywiście wpadam do restauracji, która wygląda jak wielka hawira góralska albo do restauracji, która ma dwa metry na dwa i jest budą przy drodze do Kalinowca. Także rozbieżność warunków, w których pracuję, ludzi, z którymi pracuję, ich kłopotów jest tak nieprawdopodobna i tak niewyobrażalna, że w dzisiejszym świecie mediów, gdzie jednak do ludzi powinna docierać ewolucja podstawowa, żeby się chronić, ona jednak nie dociera
Oprócz tego, Gessler podkreśliła trudności, z jakimi spotyka się podczas niektórych rewolucji, zwłaszcza gdy restauratorzy nie są w stanie osiągnąć sukcesu ze względu na brak predyspozycji do prowadzenia lokalu.
Najbardziej trudne rewolucje są te, gdzie ja nie mogę się cieszyć sukcesem, takim pełnym sukcesem moich bohaterów. I to jest spowodowane głównie tym, że oni absolutnie nigdy w życiu tych restauracji nie będą mogli prowadzić. Po prostu są ludzie zdolni, są ludzie, którzy słyszą lepiej. Ja w życiu bym nie zaśpiewała piosenki. Oni w życiu nie ugotują dobrego barszczu. To jednak jest talent, to jest jakaś predyspozycja albo też zdolność organizowania restauracji, że biorą odpowiednich szefów.
Warto też zaznaczyć, że restauratorka podzieliła się spostrzeżeniami na temat trendów kulinarnej sceny w Polsce w 2024 roku, wskazując na zmniejszenie spożycia mięsa oraz rosnącą popularność przystawek w restauracjach.
Trendy są bardzo tradycyjne, przy czym je się dużo mniej mięsa, ale je się mięso i w dalszym ciągu się je mięso. Bardzo dziwne, ale poza dużymi miastami jednak sałaty wcale nie są modne. Bardzo często się sprzedają. Jasne, staram się ich nakłonić do tego, żeby podawali przystawki. To też jest trudne. Wydaje mi się, że renty do pracy to jest bardzo duży koszt. W związku z tym, jeżeli my sprowadzimy to do takiej konsekwencji, że mamy kilka genialnych dań, to to są te restauracje, które mają największe powodzenie
Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" obiecuje więc wiele emocji i niezapomnianych chwil. Czy Magda Gessler zdoła naprawić kolejne restauracje i odmienić życie ich właścicieli? Program możecie oglądać w każdy czwartek o 21:35 w TVN!
Kuchenne rewolucje - gdzie pojawi się Magda Gessler w nowym sezonie?
Po ponad czternastu latach kulinarnych podróży po Polsce, Magda Gessler nadal udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań, odkrywając ciemne strony gastronomii. W nowym sezonie słynna restauratorka podejmie się rewolucji między innymi w barze "Chicken Go" w Żninie, pizzerii „Świńskie sprawki” w Łodzi, czy znanemu z kuchni meksykańskiej lokalowi „Don Martinez” w Rybniku. Ekipa programu odwiedzi też Bydgoszcz, Nowy Targ, Myszęcin oraz Nowy Tomyśl. To będzie wiosna pełna wyzwań!
Drugim przystankiem w 28. sezonie będzie Warszawa 😎 Kuchenne rewolucje 🚌➡️ Warszawa "Karpielówka"
Posted by Kuchenne Rewolucje on Tuesday, March 12, 2024
OGLĄDAJ KUCHENNE REWOLUCJE W PLAYER.PL
Czytaj też:
- Niezwykłe Stany Prokopa: Wyprawa do siedziby NASA
- Mam Talent!: Poruszona Agnieszka Chylińska wciska złoty przycisk!
- Adam Woronowicz w quizie #playerlove. "Agata Kulesza była szefową fuksówki"
Autor: Paweł Kopała
Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA