Kuchenne rewolucje w warszawskiej restauracji
Magda Gessler, w ramach drugiego odcinka "Kuchennych rewolucji" odwiedziła restaurację na warszawskim Ursynowie, gdzie zdecydowała się na próbę kilku tradycyjnych polskich potraw. Doświadczona smakoszka, nie była jednak w pełni zadowolona z serwowanych jej dań. W jej opinii, tatar wołowy był przesadnie naszpikowany cebulą, a dodatkowo warzywo to nie spełniało standardów jakości. Śledź okazał się być zbyt słony i obok niego leżała ta sama cebula, co przy tatarze.
Następnie zaserwowano jej zupy. Kwaśnica okazała się być zbyt łagodna, a rosół nie miał wyrazistego smaku mięsa ani warzyw. Największym rozczarowaniem okazało się danie główne - kaczka, specjał restauracji, który według Magdy Gessler, był niesłony i pozbawiony kluczowych przypraw, takich jak majeranek czy czosnek.
Kuchenne rewolucje - gdzie pojawi się Magda Gessler w nowym sezonie?
Po ponad czternastu latach kulinarnych podróży po Polsce, Magda Gessler nadal udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań, odkrywając ciemne strony gastronomii. W nowym sezonie słynna restauratorka podejmie się rewolucji między innymi w barze "Chicken Go" w Żninie, pizzerii „Świńskie sprawki” w Łodzi, czy znanemu z kuchni meksykańskiej lokalowi „Don Martinez” w Rybniku. Ekipa programu odwiedzi też Bydgoszcz, Nowy Targ, Myszęcin oraz Nowy Tomyśl. To będzie wiosna pełna wyzwań!
Po takich słowach musicie odwiedzić Dzikowisko 😎
Posted by Kuchenne Rewolucje on Friday, March 8, 2024
OGLĄDAJ KUCHENNE REWOLUCJE W PLAYER.PL
Czytaj też:
- Odwilż: Śledztwo pochłania Zawieję. Streszczenie 2. odcinka
- Ostatnie fartuchy rozdane! Kto dostał się do programu "MasterChef Nastolatki"?
- Magda Wosińska zdradza Marcinowi Prokopowi sekret szczęścia. "Jestem swoją najlepszą przyjaciółką"
Autor: Paweł Kopała