"Kuchenne rewolucje" - dlaczego Magda Gessler przerwała rewolucję?
W 8. odcinku sezonu, Magda Gessler stanęła naprzeciwko jednego z najtrudniejszych wyzwań w historii programu. Właściciele, mimo początkowych nadziei i entuzjazmu, nie tylko nie radzili sobie w kuchni, ale także zmagali się z osobistymi problemami.
Kucharz borykał się z nałogiem alkoholowym, co wyraźnie odbijało się na jakości przygotowywanych potraw. W trakcie nagrania odcinka wyznał, że nie czuje się najlepiej i boryka się z osobistymi problemami, które przeszkadzają mu w skupieniu się na pracy.
Właściciele byli kompletnie nieprzygotowani na prowadzenie profesjonalnej kuchni, co skutkowało chaosem i niezadowoleniem ze strony Magdy Gessler. Mimo wszystkich wysiłków restauratorka musiała zrezygnować z finalnej kolacji. Decyzja ta była bolesna, zarówno dla właścicieli, jak i dla samej Magdy, ale okazała się nieunikniona w obliczu licznych problemów, z którymi borykała się restauracja.
Ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Obserwuję to z dużą wrażliwością, jestem tym przejęta, bo myślałam, że nie jest aż tak źle, a jest bardzo źle...Tomek jest bardzo chory. W tej chwili powinien być odseparowany na leczeniu, żeby nie zrobić sobie i innym krzywdy (...) Rezygnuję absolutnie z dalszej promocji restauracji, która moim zdaniem w tej chwili nie ma żadnej przyszłości. Musicie zająć się sobą, zaopiekować (...) Przepraszam, to się nie stanie. Tej kolacji nie będzie.
Odcinek ten z pewnością należy do najmocniejszych w historii "Kuchennych rewolucji". Być może ta historia stanie się inspiracją dla wielu osób, aby szukać pomocy w trudnych sytuacjach i nie bać się podjąć decyzji, które mogą zmienić życie na lepsze.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w poprzednim odcinku?
Kilkunastotysięczny Żnin położony jest w województwie kujawsko pomorskim, a rzecz ujmując ściślej – na Pałukach (region historyczno – etnograficzny Wielkopolski). W długą tradycję kulinarną regionu nie wpisali się jednak Ania i Tomasz. Ich bowiem uwiódł i zauroczył „amerykański sen” o kurczakach w panierce. I choć na tym śnie wyrosła międzynarodowa fortuna jednego z „fastfodowych” gigantów, to barowi „Chicken Go” i jego właścicielom nie poszczęściło się tak samo. I wciąż nie rozumieją dlaczego…. Koło fortuny nie było dla nich łaskawe, mają na koncie owszem dużo pieniędzy – ale do oddania bankom, a spirala długów wciąż niebezpiecznie rośnie, spychając małżeństwo coraz bardziej ku krawędzi.
Magda Gessler znów będzie musiała wrócić do jednocześnie fundamentalnego - ale też w przypadku wciąż wielu restauratorów – retorycznego pytania : „Dlaczego wy trujecie ludzi?”. I długa będzie droga, aby właściciele w pełni to zrozumieli, że …nie wszystko złoto co się świeci. Nie każdy slogan reklamowy to prawda i że warto swoje znać, a nie tylko cudze chwalić.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula