- ''Kuchenne rewolucje'' w Wiśle. Jak zmieniła się restauracja ''Zdrojowa Restauracja'' – metamorfoza
- ''Kuchenne rewolucje'' w Wiśle. Powrót Magdy Gessler do lokalu ''Wisła Mon Amour'' – sprawdź, czy rewolucja się udała
- "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu
''Kuchenne rewolucje'' w Wiśle. 11. Jak zmieniła się restauracja ''Zdrojowa Restauracja'' - metamorfoza?
Magda Gessler wprowadziła starannie wybrane dania, które mają zachwycić zarówno smakiem, jak i prezentacją.
- Tatar wołowy – przygotowywany na oczach gości przy specjalnym stanowisku, z idealnie doprawionym mięsem i dodatkami.
- Consommé francuskie – delikatny bulion z grzankami.
- Strogonow z puree ziemniaczanym – klasyk w nowoczesnym wydaniu, z aromatycznym sosem borowikowo-pieczarkowym.
- Crêpes Suzette – deser podawany z sosem z karmelizowanego cukru, masła i soku pomarańczowego, przygotowywany przy stole.
ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ:
"Kuchenne rewolucje" w Wiśle odc. 11. Rewizyta Magdy Gessler w restauracji "Wisła Mon Amour''
Kiedy Magda Gessler pojawiła się w ''Wisła Mon Amour'', od razu przystąpiła do degustacji dań, które sama wprowadziła. Tatar wołowy: "Pycha!"
Consommé francuskie - obłęd! W życiu nie jadłam takiego bulionu w Polsce! Obłędny strogonow!- skomentowała Magda Gessler
Po chwili smakowych uniesień, Magda Gessler porozmawiała z właścicielem lokalu o jego sytuacji osobistej i finansowej. Dzwoniąc do byłej partnerki właściciela, Ewy, zapytała o spłatę zobowiązań wobec niej. Ewa przyznała, że część spłacono, ale ma nadzieję, że reszta zostanie uregulowana.
Właściciel przyznał, że jego życie prywatne jest ''trochę zagmatwane'', a na twarzy malował się cień smutku. Magda Gessler pocieszyła go i doradziła, aby cieszył się z tego, co ma: z doskonałych dań, wspaniałej załogi i obecnego sukcesu. Dzień powrotu pokazał, że ''Wisła Mon Amour'' to restauracja, w której smak, elegancja i historia idą w parze, a metamorfoza, którą wprowadziła Magda Gessler, daje nadzieję na świetlaną przyszłość.
Restauracja ''Wisła Mon Amour'' znajduje się przy Placu Bogumiła Hoffa 3A w Wiśle, w samym sercu miasta.
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autorka/Autor: Kinga Rysula