"Kuchenne rewolucje" - jak wyglądała kolacja restauracji "Bayer Landhaus" w Katowicach?
Pod nową nazwą "Bayer Landhaus", restauracja zaprezentowała swoim gościom niezwykle kulinarny wieczór. Już od progu wnętrze zachwycało gości – eleganckie, ciepłe złote akcenty nadały miejscu wyjątkowy charakter.
Radośnie, tematycznie, taki pomysł na bawarski lokal bardzo na miejscu!
Kolacja rozpoczęła się od prostego, ale jakże smacznego dania – bawarskiej sałatki ziemniaczanej z serem, ogórkami i zielonymi szparagami. Od razu pojawiły się pierwsze dobre komentarze: „Sałatka ziemniaczana – doskonała!”. Pozytywne wrażenia tylko rosły wraz z kolejnymi daniami.
Następnie podano zupę z soczewicy na wyrazistym wywarze, w której towarzystwie znalazły się klasyczne serdelki i precel. Pikantny akcent idealnie przełamywał smaki, a goście chwalili ten wybór: „Zupa jest lekko pikantna, ale bardzo smaczna!”.
Kulminacją wieczoru było danie główne, na które czekali wszyscy - zapiekany pasztet, pieczeń wieprzowa, bawarski knedel oraz surówka z białej rzepy. To połączenie okazało się prawdziwym hitem wieczoru – goście nie szczędzili pochwał: „Niebo w gębie! Mistrzostwo świata!”.
Podsumowując wieczór, Magda Gessler nie kryła zachwytu nad kulinarnymi umiejętnościami Igora.
Igor – super po prostu! Jesteś wielkim talentem, trzymaj się!
Czy ten sukces oznacza trwałą zmianę dla restauracji "Bayer Landhaus"? Czas pokaże, czy Arek i Igor wykorzystają tę szansę i będą kontynuować pracę nad rozwojem lokalu.
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula