"Kuchenne rewolucje" - jak przebiegła finałowa kolacja w Poznaniu?
Uroczysta kolacja, przygotowana z myślą o zmianie wizerunku restauracji "Pomylone Gary", stała się sceną wielu kulinarnych emocji. Goście, zasiadający przy zastawionych stołach, nie kryli zachwytu nad atmosferą i nowym wystrojem lokalu. Docenili jego klimatyczny i przytulny wystrój.
Czuć tutaj rękę pani Magdy Gessler! Jest bardzo przytulnie!
Sam szef zaskoczył wszystkich, serwując przystawkę, która spotkała się z powszechnym uznaniem. Jednak prawdziwą gwiazdą wieczoru były zupy: ziemniaczana na gęsinie, dyniowa i pomidorowa.
Wygląda bosko! (...) Nigdy nie spotkałam się z tym, żeby mieć trzy rodzaje zup w jednym talerzu ! Mój faworyt to dyniowa! Lekko kwaskowa, bardzo rozgrzewająca...
Następnie na stołach pojawił się strogonow z gęsi, podany z gęstym i aromatycznym sosem. Jak na to danie zareagowali goście?
Pierś z gęsiny była przepyszna! Była idealnie przyrządzona (...) Podana na świetnym, delikatnym, idealnie pasującym sosie...
Piąty odcinek "Kuchennych rewolucji" w Poznaniu udowodnił, że nawet najtrudniejsze wyzwania kulinarne mogą być pokonane, dzięki determinacji, pracy i wsparciu ekspertów, takich jak Magda Gessler! Czy Ania i Kuba wdrożą w życie zasady od Gessler?
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - gdzie pojawi się Magda Gessler w nowym sezonie?
Po ponad czternastu latach kulinarnych podróży po Polsce, Magda Gessler nadal udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań, odkrywając ciemne strony gastronomii. W nowym sezonie słynna restauratorka podejmie się rewolucji między innymi w barze "Chicken Go" w Żninie czy pizzerii „Świńskie sprawki” w Łodzi. Ekipa programu odwiedzi też Bydgoszcz, Nowy Targ, Myszęcin oraz Nowy Tomyśl. To będzie wiosna pełna wyzwań!
Kuchenne rewolucje 28, odcinek 4
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula