"Kuchenne rewolucje" - Magda Gessler ostro o pizzerii „Retka”
Retkinia, jedno z największych osiedli w Łodzi, zbudowane w latach 70. XX wieku, stało się miejscem, gdzie młodzi narzeczeni Paulina i Janek postanowili spełnić swoje marzenie o własnej restauracji. Chociaż mają niewiele ponad dwadzieścia lat, odważnie zdecydowali się otworzyć swój pierwszy biznes. Niestety, mimo ich wysiłku, restauracja nie przyciągnęła wystarczającej liczby gości.
Podczas wizyty Magdy Gessler, restauratorka zamówiła klasycznego burgera, pizzę margheritę oraz frytki - zarówno klasyczne, jak i te z batatów. Pierwsze danie, które otrzymała, to pizza.
Kapeć z tłuszczem! Ogólnie rzecz biorąc, mega tłuszcz! Bez smaku!
Kolejne danie to burger, który również nie przypadł jej do gustu. Magda Gessler poprosiła młodych właścicieli o spróbowanie mięsa, które sami jej zaserwowali.
Ohydne, stare, mrożone mięso (...) Wy karmicie ludzi, a nie bydło!
Paulina i Janek zrozumieli, że muszą wprowadzić radykalne zmiany, jeśli chcą uratować swój biznes. Magda Gessler zaoferowała swoje wsparcie, przekazując cenne wskazówki, które mają pomóc poprawić jakość potraw i przyciągnąć więcej klientów.
Czy młodzi przedsiębiorcy zdołają odwrócić losy swojej pizzerii? Odpowiedź na to pytanie poznają widzowie podczas dzisiejszej powtórki odcinka „Kuchennych rewolucji” w TVN o godzinie 15:50.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Czytaj też:
Autor: Redakcja
Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA