"Kuchenne rewolucje" - jak goście ocenili nowe dania w restauracji "Bistro Koszyki"?
Od momentu wejścia do restauracji, zmiany były widoczne - nowy wystrój, przemyślana nazwa, wszystko składało się na atmosferę zachęcającą do wejścia.
Przystawka zaskoczyła gości niecodziennym połączeniem ostrości i słodyczy, tworzącym wyjątkową interpretację sałatki szwedzkiej. Zupa, w postaci tradycyjnego barszczu z ziemniakami i śmietaną, wzbudziła entuzjazm gości. Skwarki na wierzchu były tak puszyste, że zaskakiwały, przenosząc smakoszy do wspomnień z domowych stołów.
Tłuczone ziemniaki z japońskim wasabi oraz bardziej swojskie kopytka były strzałem w dziesiątkę, a mus z malin idealnie komponował się z całością. Dlatego największym wyzwaniem dla gości był wybór między zestawami dań głównych - kaczka z kopytkami i musem malinowym czy też panierowany w migdałach pstrąg z puree ziemniaczanym.
Bardzo dobre! Wspaniałe danie (...) Ryba - fenomenalna. Jak u mamy!
Na deser, piernik z gorącą czekoladą i bitą śmietaną o posmaku cytrynowym, zaskarbił sobie serca wszystkich obecnych. Jego niezwykły smak i aromat sprawiły, że komentarze gości były pełne zachwytu.
Ten piernik skradł moje serce!
Kolacja finałowa w "Bistro Koszyki" nie tylko podsumowała udaną metamorfozę restauracji, ale także pokazała, że marzenia można spełniać, nawet w obliczu największych trudności.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - gdzie pojawi się Magda Gessler w nowym sezonie?
Po ponad czternastu latach kulinarnych podróży po Polsce, Magda Gessler nadal udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań, odkrywając ciemne strony gastronomii. W nowym sezonie słynna restauratorka podejmie się rewolucji między innymi w barze "Chicken Go" w Żninie czy pizzerii „Świńskie sprawki” w Łodzi. Ekipa programu odwiedzi też Bydgoszcz, Nowy Targ i Myszęcin.
Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 5
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula