"Kuchenne rewolucje" - degustacja, która otworzyła oczy
Marta otwarcie przyznaje, że nie tylko nie potrafi gotować, ale też... nie czuje żadnej pasji do swojej restauracji! Jak wyznaje Magdzie Gessler, prowadzenie „Suliko” nigdy nie było jej "bajką". Skumulowane długi i brak wewnętrznej motywacji spychają ją na krawędź bankructwa.
Tu jednak wkracza Magda Gessler, która postanawia przywrócić restauracji jej gruzińskiego ducha. Jednym z najważniejszych momentów odcinka okazuje się zorganizowana przez nią degustacja gruzińskich serów – produkty lokalne, które Marta i jej kucharze rozpoznają, ale których nigdy nie wprowadzili do menu. Sery są wyjątkowe i pełne smaku, jakiego „Suliko” mogłoby stać się synonimem. Marta tłumaczy, że wielokrotnie próbowała je zamówić, ale dostawcy nie mogli zapewnić faktur ani certyfikatów, co sprawiało, że cały proces kończył się fiaskiem.
Nieoczekiwanie, w rozmowie z Gessler, Marta wyznaje, że czuje się "kretynką" i „nieporadną”. Magda dostrzega, że ta potrzebuje czegoś więcej niż tylko wymiany dostawców i nowych przepisów...
Ty prowadząc restaurację, nigdy nie budziłaś w sobie żadnej ciekawości! Sama powiedziałaś, że się wstydzisz gotowania (...) W związku z tym, Ty nie sięgałaś po nic! Nie obrażaj się!
Marta, choć pełna wątpliwości, otrzymuje od Magdy Gessler nowe spojrzenie na swoją pracę, szansę na zmianę, a przede wszystkim – na odbudowanie czegoś więcej niż tylko miejsca w Podkowie Leśnej.
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula