Magda Gessler rozpoczęła rewolucję w Turku od szczerej i bezkompromisowej degustacji. Na stole pojawiły się m.in. tatar ze śledzia, rosół i placek ziemniaczany z gulaszem. Choć niektóre dania miały potencjał, większość z nich rozczarowała smakiem i wykonaniem. ''Piwnica Smaku'' już na starcie musiała zmierzyć się z ostrą krytyką – i to dosłownie.
- "Kuchenne rewolucje" w Turku. Co wydarzyło się podczas degustacji w 7. odcinku 30. sezonu programu?
- "Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
"Kuchenne rewolucje" w Turku, odc. 7. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''Piwnica Smaku"?
W najnowszym odcinku ''Kuchennych rewolucji'' Magda Gessler odwiedziła Turek, by odmienić los restauracji ''Piwnica Smaku''. Zgodnie z tradycją programu, pierwszy dzień rewolucji to degustacja – moment prawdy, w którym Magda próbuje dań z dotychczasowego menu. Czy kuchnia stanęła na wysokości zadania? Restauratorka rozpoczęła testowanie od dwóch wersji tatara – wołowego i ze śledzia.
Tatar ze śledzia powinien być zintegrowany olejem, przyprawami, a tu każda rzecz jest osobno. Jak niedoprawiona sałatka jarzynowa.- skomentowała Magda Gessler
Brak spójności, zero przypraw, składniki podane osobno. Danie kompletnie niezintegrowane, pozbawione smaku i sensu. Tatar wołowy wypadł lepiej – mięso dobrze wymasowane, odpowiednio doprawione, smaczne. ''Tatar jest OK. Jest smaczny!'' – oceniła Magda. Następny na stół trafił rosół z makaronem – i wreszcie promyk nadziei.
Bardzo porządny, klasyczny. Dużo drobiu, dużo korpusów – bardzo smaczny rosół!- skomentowała Magda Gessler
Kotlet de volaille okazał się parodią klasycznego dania. Brak masła w środku, zamiast niego jakiś przypadkowy ser, a panierka... smażona nie na maśle, lecz we frytownicy.
To nie jest de volaille! To jest ''de chała''! Smażony jest nie na maśle, tylko we frytownicy! Dupa!- oceniła Magda Gessler
Kolejną próbą ratunku był placek ziemniaczany z gulaszem.
Placek sam w sobie jest niezły, ale w ogóle mu brak przypraw! Gulasz jest ohydny. Niedoprawiony papryką!- podsumowała Magda Gessler
Czy Magda Gessler zdoła tchnąć życie w tej restauracji? Czy uda się obudzić pasję i smak uśpiony w kuchni? Przekonamy się w dalszej części rewolucji - oglądajcie!
Następnie Magda Gessler przeprowadziła inspekcję w kuchni. Największy szok przeżyła, kiedy otworzyła lodówkę i zobaczyła zamrażarkę wypełnioną po brzegi mięsem zamrożonym w foliowych reklamówkach.
To jest niedopuszczalne. Do tego są specjalne plastikowe torby, które nie są aktywne chemicznie. Tym trujecie ludzi! – krzyknęła.
Czytaj też: Magda Gessler wyjawiła, jakie potrawy lubi najbardziej i za czym nie przepada. Niektórzy będą zaskoczeni
"Kuchenne rewolucje". Kiedy następny odcinek programu?
Jeśli chcecie zobaczyć więcej kulinarnych metamorfoz i niezwykłych historii restauracji, nie przegapcie kolejnego odcinka "Kuchennych rewolucji"! Premiera już 17 kwietnia o godzinie 20:55 w TVN. Program będzie także dostępny na platformach streamingowych – w serwisie Player.pl oraz Max. Zobaczcie, jak Magda Gessler pomaga kolejnym restauratorom w walce o lepszą przyszłość ich lokali!
Autor: Kinga Rysula
Źródło zdjęcia głównego: TVN