- Co wydarzyło się podczas degustacji w 6. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
- "Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
"Kuchenne rewolucje" w Magnuszewie, odc. 6. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''Stara Kuźnia''?
Pierwszy dzień rewolucji rozpoczął się od wnikliwej oceny menu. Magda Gessler zasiadła do stołu, gotowa na podróż smakową, jednak to, co otrzymała, wprawiło ją w osłupienie.
Na pierwszy ogień poszedł śledź. Chłodne spojrzenie restauratorki na talerz nie wróżyło niczego dobrego. Pierwszy kęs i werdykt był bezlitosny:
''Śledź bez smaku, przemoczony, niedobry! Okropne!'' – skwitowała Magda. Danie, które powinno być wyraziste, aromatyczne i idealnie doprawione, okazało się nijakie. A to dopiero początek.
Następnie na stół trafiła zupa grzybowa. Na pierwszy rzut oka obiecująca – gęsta i pełna składników.
Jest na bogato i na gęsto – powinno to być pyszne! Ciągną się, ale są niedoprawione. Ktoś kompletnie zgubił smak w lesie! Znalazł grzyby, zgubił smak.- skomentowała Magda Gessler
Ostatecznym sprawdzianem był sztandarowy specjał lokalu – kociołek kowala. Niestety, już sam zapach wzbudził podejrzenia.
Śmierdzi zepsutym serem! Nieciągnący się, tylko taki, jak bębenek! Strach [...] Nie nadaje się to do jedzenia!- oceniła Magda Gessler
Pierwszy dzień rewolucji ujawnił brutalną prawdę – kuchnia, choć teoretycznie korzystająca z przepisów Magdy Gessler, kompletnie zatraciła jakość i smak. Czy ''Stara Kuźnia'' po raz kolejny stanie się symbolem sukcesu, czy może tym razem upadnie na dobre? Magda Gessler ma tylko kilka dni, by naprawić sytuację. Jedno jest pewne – przed restauracją trudna walka o przetrwanie. A rewolucja dopiero się zaczyna.
Czytaj też: Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" będzie wyjątkowy. Co nas czeka w 30. jubileuszowej edycji?
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autorka/Autor: Kinga Rysula
Źródło zdjęcia głównego: Bartosz Krupa