Kuchenne rewolucje: Jak karmią w "Dziupli u Wuja"? Magda Gessler to sprawdziła!

Kuchenne rewolucje: Pierwsza degustacja w restauracji "Dziupla u Wuja"
Po ośmiu latach w skromnym lokalu, właściciele postanowili się przenieść do znacznie większej karczmy. Chociaż przestronność kusi, to wiąże się z ogromnymi kosztami, które stawiają pod znakiem zapytania przyszłość miejsca. Czy jednym z powodów braku gości będzie zła kuchnia?
Kuchenne rewolucje, odcinek 4
Kuchenne rewolucje, odcinek 4

Magda Gessler wraz z ekipą swojego popularnego programu "Kuchenne rewolucje" zawitała do malowniczych Górek Wielkich, aby przekształcić restaurację "Dziupla u Wuja". Tym razem restauratorka trafiła do rodzinnego lokalu, który istnieje od 10 lat. W sezonie letnim cieszy się sporą popularnością, ale jak się okazało, potrzebował poważnej metamorfozy. Jak wypadła pierwsza degustacja?

Pierwszym daniem, które trafiło na stół, były placki ziemniaczane. Magda Gessler wiedziała, że to danie nie jest złe. Placki były chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie w środku. Były dobrze przyprawione, a smak ziemniaków w pełni wybrzmiewał.

Kuchenne rewolucje, odcinek 4
Kuchenne rewolucje, odcinek 4

Kolejnym wyzwaniem dla restauratorki był żurek. Niestety, to danie nie wypadło tak dobrze, jakby można było się spodziewać. Magda Gessler stwierdziła, że żurek był zbyt gęsty i zbyt kwaśny. To była duża rozczarowująca chwila dla właścicieli, którzy włożyli wiele starań, aby podać to danie na najwyższym poziomie.

Następnie przyszedł czas na golonkę. Magda Gessler podjęła próbę pokrojenia mięsa, ale nóż, którym dysponowała, okazał się być zbyt tępy. Golonka była tak twarda, że restauratorka poprosiła o zabranie jej skoro nie da się jej normalnie zjeść.

Magda Gessler postawiła wyraźne wyzwania przed właścicielami restauracji w Górkach Wielkich. Jej wizja była jasna - przywrócić smak tradycyjnej polskiej kuchni i stworzyć miejsce, które przyciągnie klientów z całej okolicy.

Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl!

podziel się:

Pozostałe wiadomości