Magda Gessler wraz z ekipą swojego popularnego programu "Kuchenne rewolucje" zawitała do malowniczych Górek Wielkich, aby przekształcić restaurację "Dziupla u Wuja". Tym razem restauratorka trafiła do rodzinnego lokalu, który istnieje od 10 lat. W sezonie letnim cieszy się sporą popularnością, ale jak się okazało, potrzebował poważnej metamorfozy. Jak wypadła pierwsza degustacja?
Pierwszym daniem, które trafiło na stół, były placki ziemniaczane. Magda Gessler wiedziała, że to danie nie jest złe. Placki były chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie w środku. Były dobrze przyprawione, a smak ziemniaków w pełni wybrzmiewał.
Kolejnym wyzwaniem dla restauratorki był żurek. Niestety, to danie nie wypadło tak dobrze, jakby można było się spodziewać. Magda Gessler stwierdziła, że żurek był zbyt gęsty i zbyt kwaśny. To była duża rozczarowująca chwila dla właścicieli, którzy włożyli wiele starań, aby podać to danie na najwyższym poziomie.
Następnie przyszedł czas na golonkę. Magda Gessler podjęła próbę pokrojenia mięsa, ale nóż, którym dysponowała, okazał się być zbyt tępy. Golonka była tak twarda, że restauratorka poprosiła o zabranie jej skoro nie da się jej normalnie zjeść.
Magda Gessler postawiła wyraźne wyzwania przed właścicielami restauracji w Górkach Wielkich. Jej wizja była jasna - przywrócić smak tradycyjnej polskiej kuchni i stworzyć miejsce, które przyciągnie klientów z całej okolicy.
Magda Gessler opowiedziała nam, który dzień jest najtrudniejszy podczas przeprowadzania rewolucji 🥵😵 Posłuchajcie!
Posted by Kuchenne Rewolucje on Monday, September 25, 2023
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl!