Miejscowość Przędzel, położona na uboczu stała się areną kulinarnej przebudowy w drugim odcinku programu "Kuchenne rewolucje" prowadzonego przez Magdę Gessler. W tym malowniczym zakątku Polski, gdzie życie toczy się spokojniej niż w wielkich miastach, kryła się restauracja "Dwa koguty", której właściciele zdecydowali się zwrócić się o pomoc do znanej restauratorki i prowadzącej program.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl
Kuchenne rewolucje: Odcinek 2
W północnej części Podkarpacia nad rzeką San przy trasie z Leżajska do Stalowej Woli leży niewielka wieś Przędzel. Zaraz przy zjeździe z ruchliwej drogi swój zajazd prowadzi Maciej.
Maciej ma 18-letnie doświadczenie w gastronomii, pracował w Irlandii, Szwecji, Norwegii. Po latach wrócił do kraju i postanowił spełnić marzenie. Otworzył Zajazd Dwa Koguty. Wszystkie dania są jego autorstwa. W pracy wspiera go niedoświadczony zespół. Maciek nie może z pracownikami rozmawiać po kucharsku. Wszystko ustala sam, musi doglądać, nadzorować i pilnować. Jest bardzo wymagający. Jak mówi „pochlebstwami nie robi się progresu, tylko i wyłącznie krytyką”. Ale prowadzenie restauracji to nie tylko gotowanie, to rachunki, zamówienia, płatności a to przytłacza i zabiera siłę. Zajazd jest na granicy rentowności. Maciej jest zmęczony, chciałby się utwierdzić, czy idzie w dobrym kierunku. Przyjmie krytykę od Magdy Gessler, ale tylko jeżeli uzna, że jest ona uzasadniona