Kuchenne rewolucje: Odcinek 2
W północnej części Podkarpacia nad rzeką San przy trasie z Leżajska do Stalowej Woli leży niewielka wieś Przędzel. Zaraz przy zjeździe z ruchliwej drogi swój zajazd prowadzi Maciej.
Maciej ma 18-letnie doświadczenie w gastronomii, pracował w Irlandii, Szwecji, Norwegii. Po latach wrócił do kraju i postanowił spełnić marzenie. Otworzył Zajazd Dwa Koguty. Wszystkie dania są jego autorstwa. W pracy wspiera go niedoświadczony zespół. Maciek nie może z pracownikami rozmawiać po kucharsku. Wszystko ustala sam, musi doglądać, nadzorować i pilnować. Jest bardzo wymagający. Jak mówi „pochlebstwami nie robi się progresu, tylko i wyłącznie krytyką”. Ale prowadzenie restauracji to nie tylko gotowanie, to rachunki, zamówienia, płatności a to przytłacza i zabiera siłę. Zajazd jest na granicy rentowności. Maciej jest zmęczony, chciałby się utwierdzić, czy idzie w dobrym kierunku. Przyjmie krytykę od Magdy Gessler, ale tylko jeżeli uzna, że jest ona uzasadniona.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl
Zapraszamy do obejrzenia cyklu "Idziemy do kuchni"
W programie będziemy świadkami inspirujących opowieści o restauracjach, które po raz kolejny otworzą swoje drzwi po dłuższym okresie od pierwotnej metamorfozy. To pomysł, który pozwala śledzić, jak zrewolucjonizowane restauracje radzą sobie po wizycie Magdy Gessler. Celem tego programu jest nie tylko prezentacja przemian, ale również stworzenie zachęty dla widzów do odwiedzenia tych miejsc i docenienia ich potencjału kulinarnego. W każdym odcinku widzowie będą mieli okazję poznać historię jednej z restauracji, która uczestniczyła w programie "Kuchenne rewolucje".
Przygotujcie się na zapierające dech w piersiach smaki, emocje i niezapomniane historie o transformacji restauracji i ludzi, którzy stoją za ich sukcesem.