Agnieszka to silna kobieta, mimo że spotkało ją naprawdę wiele złych rzeczy. Najpierw rozpadło się jej małżeństwo, a niedługo później kobieta uległa poważnemu wypadkowi. Leczenie i rehabilitacja trwały ponad rok. W tym czasie lokal został zamknięty. Kiedy Agnieszka stanęła na własne nogi, ponownie wróciła do prowadzenia baru. Okazało się, że „Zakątem smaku” stracił klientów, których po ponownym otwarciu już nie odzyskał.
"Liczba kalorii w tej zupie praktycznie nie istnieje". Magda Gessler jest szczerze zaskoczona zupami w "Zakątku smaku". Czy w Konstantynowie Łódzkim w ogóle wiedzą, jak gotować?
Zobacz fragment jubileuszowego 250. odcinka "Kuchennych rewolucji".
W Konstantynowie Łódzkim już od progu coś brzydko pachniało. Magda Gessler porównała ten zapach do "aromatów" u rzeźnika. Zobacz początek 250. odcinka "Kuchennych rewolucji". Jubileusz świętowaliśmy z rozmachem! ;)
"Posypało mi się. Najpierw zostawił mnie mąż. A później uległam ciężkiemu wypadkowi". Agnieszka, właścicielka restauracji, nie miała łatwego życia. Czy problemy w życiu prywatnym są główną przyczyną niepowodzenia w "Zakątku smaku"?
Zobaczcie fragment 250. rewolucji Magdy Gessler.
W czasie 250 odcinków "Kuchennych rewolucji" wydarzyło się naprawdę wiele. Z tego też powodu dokonaliśmy małej selekcji. Sami zobaczcie! I oceńcie, czy się zgadzacie. ;)
"Oni w ogóle nie mają pojęcia, co to jest restauracja" - stwierdzi Magda Gessler w czasie 250. rewolucji. W Konstantynowie Łódzkim jedzenie nie będzie należało do najsmaczniejszych. Dodatkowo, ekipa "Zakątka smaku" zatrzymała się jakby w czasach PRL-u. Ich nastawienie do pracy pozostawia wiele do życzenia.
Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce? Przekonacie się już 11 kwietnia w czwartek, oczywiście jak zawsze o 21:30 w TVN. Zapraszamy na jubileuszową rewolucję! Besos, kochani! :*
W Konstantynowie Łódzkim dwie siostry i mam prowadzą restaurację z domowymi obiadami. Niestety nie cieszy się ona uznaniem i zainteresowaniem w okolicy. Na domiar złego, rodzinę dręczą demony przeszłości. Kobiety zostały mocno doświadczone przez zły los, a mimo to z optymizmem patrzą w przyszłość.
Zobaczcie wzruszający fragment jubileuszowego odcinka "Kuchennych rewolucji". Emisja w TV już 11 kwietnia o godz. 21:30. Serdecznie zapraszamy! Besos! :*
Już 11 kwietnia w TVN będzie miał swoją premierą 250. odcinek programu. "Kuchenne rewolucje" od 2010 roku co tydzień w czwartkowy wieczór przyciągają ponad 2 miliony widzów.
Na konferencji kanałów lifestylowe'ych Grupy Discovery podpytaliśmy Magdę Gessler, czym nakarmiłaby swoich fanów, gdyby miała okazję się z nimi spotkać w niedługim czasie.
Besos! :*
To już 250. rewolucja pod wodzą nieustraszonej Magdy Gessler! W Konstantynowie Łódzkim problemem będą wszystkie potrawy poza... serniczkiem. A prawdziwym dramat nie będzie krył się w kuchni - a w samym nastawieniu właścicielki. Czy Magda Gessler da radę odczarować to miejsce i tchnąć w nie nową energię?
PREMIERA już 11 kwietnia o godz. 21:30 w TVN. Zapraszamy! Besos! :*
Czym są "Kuchenne rewolucje" dla Magdy Gessler? Jak ocenia dotychczasowe 250 odcinków? Jak reagują na nią restauratorzy po rewolucjach? Zobaczcie ekskluzywne wideo, jakie nagraliśmy w czasie konferencji prasowej kanałów lifesatyle'owych GRUPY DISCOVERY.
PREMIERA już 11 kwietnia o 21:30, oczywiście na antenie TVN. Zapraszamy!
11 kwietnia o godz. 21:30 TVN wyemituje 250. odcinek "Kuchennych rewolucji". Jubileuszowy epizod był nagrywany w Konstantynowie Łódzkim, gdzie Magda Gessler znalazła wyjątkowo niesmaczną kuchnię.
Zapraszamy serdecznie!
Menu było zaskakujące i nowatorskie.
Na talerzach znalazły się kopytka z dyni z sosem prawdziwkowym i plackiem ziemniaczanym, i faworki z karpia.
Co gościom smakowało najlepiej?
Pyszny placek urzekł kubki smakowe pani Magdy. Jednak rozczarowaniem okazał się pstrąg. Mimo że produkt był świetnej jakości, to i tak końcowe danie nie zachwyciło. Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" spod Lublina.
Karczma pod Lublinem karmi dobrze. Ale dobrze w niej nie jest, ponieważ brakuje tam klientów. "Trzeba bardzo dużo zmienić w sobie, droga pani!" - powie Magda Gessler, widząc zachowanie właścicielki lokalu. Czy i tym razem pomysły znanej restauratorki pomogą? Czy rewolucja w ogóle się uda?
PREMIERA już 4 kwietnia o godz. 21:30! Bądźcie z nami - besos, kochani! :*
Właścicielka "Zapiecka - Anna - spędziła kilka lat we Włoszech, pracując jako kelnerka. Do Polski wróciła zakochana w atmosferze włoskich lokali oraz klimatem jaki panuje nie tylko samych restauracjach, ale również między personelem zatrudnionym w gastronomii. Kiedy tylko nadarzyła się okazja kupiła brzydki, stary budynek przy drodze krajowej Lublin - Warszawa. Dzięki zaciągniętym kredytom przemieniła go w drewnianą, góralską karczmę. W menu pojawiły się sprawdzone polskie potrawy, choć niekoniecznie góralskie. Anna przyznaje, że nie spodziewała się braku gości. Nieliczni klienci, którzy się pojawiają, zawsze chwalą jedzenie, jednak gdy ukończono nową obwodnicę Lublina, sytuacja "Zapiecka" znacznie się pogorszyła. Ruch w karczmie praktycznie zamarł, a wśród pracowników panuje marazm. Chodź zespół "Zapiecka" lubi swoją szefową, to przyznaje, że brakuje jej stanowczości i samozaparcia, dlatego na pomoc wezwano Magdę Gessler.
W niewielkich Kawicach przy drodze krajowej z Legnicy do Wrocławia znajduje się restauracja „Paradiso”. Małżeństwo Hieronim i Halina prowadzą lokal już od 24 lat, ale jego historia zaczęła się znaczenie wcześniej...
"Hieronim i Halina mieli najbardziej archaiczną kuchnię, jaką widziałam w Polsce" - takimi słowami Magda Gessler zaczęła powrotną kolację do "Kuraka z pieca". Czy właściciele poradzili sobie z nowymi zasadami i radami, z jakimi zostawiła ich Magda Gessler? Czy utrzymali poziom dań, jakie skomponowała dla nich znana restauratorka? Zobaczcie, jak wypadł powrót do Kawic na Dolnym Śląsku - czy warto tam zjeść?
Takiej sytuacji dotąd nie było. Finałowa kolacja to dopiero początek poważnych zmian i ciężkiej pracy. Halina nie jest na to w ogóle przygotowana. Nie ma nawet zaopatrzenia na kolejny dzień po finałowej kolacji, co wywołuje zaskoczenie na twarzy Magdy Gessler.
Jak zespół restauracji "Kurak z pieca" poradził sobie na podsumowującej całą rewolucję kolacji? Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji".
Przygotowywanie finałowej kolacji to zawsze jeden z najsmaczniejszych fragmentów odcinka. Oczywiście tylko wtedy, gdy gotowania nie spowalniają braki w sprzęcie. A tak też jest w Kawicach na Dolnym Śląsku.
Czy ta rewolucja ma szansę powodzenia? Czy Hieronim i Halina wyjdą jeszcze na swoje i stworzą smaczne miejsce?