W warszawskim miasteczku Wilanów mieści się nieduża, gruzińska restauracja „Mada”. Jej właścicielami są Vasil z żoną Martą. Ciężko pracowali, odkładali pieniądze, wzięli kredyt i z ogromnym wysiłkiem stworzyli swoją restaurację.
Dlaczego w tak zamożnej dzielnicy ich lokal świeci pustkami? Na to pytanie potrafi odpowiedzieć tylko Magda Gessler, którą zdesperowani właściciele „Mady” poprosili o pomoc.
Zobacz zwiastun 4. odcinka prosto z Warszawy! PREMIERA 21 marca o godz. 21:30.
Rewolucja w Rybniku to ogień, pasja i smak. Zobacz, jak Magda Gessler rozprawiła się ze złym samopoczuciem tamtejszych restauratorów. Najlepsze fragmenty "Kuchennych rewolucji" tylko u nas.
Sam prezydent Rybnika chwalił kuchnię Magdy Gessler w czasie finałowej kolacji. Czy po kilku tygodniach powrót restauratorki okaże się również tak samo smakowity? Zobaczcie fragment rewolucji z Rybnika. Palce lizać!
Krzywa wieża w Pizie, to i krzywy tort w Rybniku. "Jak jest prosty, to znaczy, że jest sztuczny". Magda Gessler nie pozwala go wyrównać. Czy przypadł do gustu gościom finałowej kolacji w Rybniku?
Zobaczcie pozostałe fragmenty rewolucji z Rybnika. Polecamy!
W Rybniku Magda Gessler została honorową członkinią tamtejszej Straży Pożarnej. Na finałowej kolacji pojawił się dodatkowo sam prezydent miasta, który został oczarowany kuchnią pani Magdy. Co takiego zadziało się na ich talerzach? Sami zobaczcie!
Zobacz smaczną finałową kolację "Kuchennych rewolucji" w Rybniku.
"Dzika róża" to restauracja w Rybniku, która znajduje się tuż na Strażą Pożarną. Nie żyli do tej pory w dobrych stosunkach. Sami strażacy rzadko tam jadali obiady. To zadanie miało to zmienić. Czy też tak się stało?
Magda Gessler miała na to odpowiedni sposób. Wykonała każdemu strażakowi zdjęcie, które następnie zawisło na ścianach restauracji w Rybniku. Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji".
"Dzika róża" to restauracja w Rybniku, która znajduje się tuż na Strażą Pożarną. Nie żyli do tej pory w dobrych stosunkach. Sami strażacy rzadko tam jadali obiady. To zadanie miało to zmienić. Czy też tak się stało?
Zobaczcie fragment odcinka "Kuchennych rewolucji" z Rybniku.
Mikrofalówka w restauracji w 2019 roku? Niestety nadal restauratorzy nie znają podstawowych zasad gotowania. Magda Gessler nie mogła pominąć tak rażących błędów. Musiała interweniować. Ale tym razem w dosyć łagodny sposób...
Zobacz fragment odcinka "Kuchennych rewolucji" z Rybnika.
Matka pary restauratorów utrzymuje ich i ich restaurację. Co ciekawe, to kobieta, która przeszła naprawdę wiele, w tym chorobę nowotworową. I to właśnie ona jest ich motorem napędowym do pozytywnego myślenia.
Zobacz jeden z bardziej wzruszających fragmentów "Kuchennych rewolucji" w Rybniku.
"Może we mnie jest błąd?" - restauratorka z Rybnika jest już kompletnie wypalona. Nie wierzy w siebie, nie ma sił walczyć o swoją przyszłość. A wszystko staje się tym bardziej dziwne, że kuchnia w Rybniku jest wyjątkowo smaczna.
"Bardzo smaczne" - tak Magda Gessler zareagowała na jajko sadzone w żurku. Co jeszcze zaciekawiło restauratorkę? Jak oceniła pozostałe dania w "Dzikiej róży" w Rybniku? Zobacz fragment najnowszego odcinka "Kuchennych rewolucji".
Restauracja w Rybniku zaskoczyła Magdę Gessler już na samym wstępie swoimi godzinami otwarcia. Przez cały tydzień jest zamknięta, ponieważ... goście pojawiali się dotąd tylko w niedziele. Czy to się zmieniło? Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Rybnika.
Ewa i Michał poznali się, pracując na stołówce wielkiej elektrowni w Rybniku. Kiedy podjęli decyzję o wspólnym życiu, zapragnęli też otworzyć własną restaurację. Początkowo był to bar za jedyne 2000 złotych, a następnie lokal na ul. Dzikiej róży. Finalnie zdecydowali się wynająć remizę... i wtedy wszystko się zaczęło.
"Myślisz, że wszystko źle robisz? Że wszystko przez Ciebie? Że nic nie osiągnęłaś?" - Magda Gessler w Rybniku trafi na trop prawdziwych problemów. Co ciekawe, nie będą one dotyczyć kwestii kulinarnych. Zobacz zwiastun 3. odcinka "Kuchennych rewolucji".
PREMIERA 14 marca o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
Kucharka i właścicielka nie wierzy we własne siły. Gotuje naprawdę smacznie i rzetelnie, nie oszukując na składnikach. Zatem w czym tkwi problem? Magda Gessler będzie miała twardy orzech do zgryzienia.
PREMIERA odcinka już 14 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
W Rybniku restauracja "Dzika róża" jest wyjątkowa. Chociażby ze względu na godziny otwarcia. Tamtejsi kucharze pracują jedynie... niedzielami. Zobaczcie, jak Magda Gessler na to zareagowała.
PREMIERA 3. odcinka "Kuchennych rewolucji" już 14 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
W Rybniku panuje czarna rozpacz. "Przechodzę momenty załamania i mi się nie chce!" Czy Magda Gessler tchnie wystarczająco dużo życia w tamtejszych restauratorów? Czy misja ratunkowa restauracji "Dzika róża" ma w ogóle szansę? Zobaczcie zwiastun odcinka prosto z Rybnika.
PREMIERA: 14 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
Jeleń w aromatycznym sosie i mnóstwo pysznych kulinarnych połączeń. Kolacja w "Morze Las" należy do udanych!
Czy Magda Gessler sprosta problemom małżeństwa?
Magda Gessler próbuje rozwiązać problemy właścicieli restauracji w Świnoujściu...
Jaki ma na to pomysł?
Magda Gessler ponownie pojawia się w Świnoujściu? Jaki będzie werdykt?
Smaku ryby brak! Jak wygląda prawdziwy chowder?
Niestety umiejętności kucharza nie przemówiły do Magdy Gessler...
Ewa pracowała wcześniej jako kelnerka, a Krzysztof był barmanem. W końcu udało im się wynająć lokal w Świnoujściu pełnym turystów z Polski i Niemiec. Menu wypełniło się potrawami z całego świata. Znalazły się w nim steki z brazylijskiej wołowiny, koktajl z awokado z krewetkami, czy włoskie makarony. Nie brakuje także dań z ryb – jest ceviche rodem z Ameryki Południowej oraz chowder, czyli irlandzka zupa rybna. Wnętrze restauracji jest utrzymane w czarno-złotej kolorystyce, a klienci mogą rozsiąść się na czarnych, pikowanych kanapach. Ewa i Krzysztof szybko przekonali się, że gdzieś musieli popełnić błąd. Nieliczni goście, którzy do nich zaglądają, niemal od razu wychodzą zrażeni klubowym wystrojem sali. Utrzymanie restauracji jest coraz trudniejsze. Ewa, która została mamą jest załamana sytuacją. Sama musi poświęcić się wychowaniu dziecka, w czasie kiedy „Taste” nie tylko przynosi straty, ale też zabiera cały czas jej męża. Krzysztof nie poddając się, ciągle wierzy, że restauracja odniesie w końcu sukces. Czy Magda Gessler sprosta problemom małżeństwa?
W pobliżu przystani promowej w Świnoujściu Ewa i Krzysztof otworzyli swoją pierwszą restaurację „Taste”. Chociaż to ich pierwszy wspólny interes, małżeństwo może pochwalić się 15-letnim stażem pracy w gastronomii. Ewa pracowała wcześniej jako kelnerka, a Krzysztof był barmanem. W końcu udało im się wynająć lokal w Świnoujściu pełnym turystów z Polski i Niemiec. Menu wypełniło się potrawami z całego świata. Znalazły się w nim steki z brazylijskiej wołowiny, koktajl z awokado z krewetkami, czy włoskie makarony. Nie brakuje także dań z ryb – jest ceviche rodem z Ameryki Południowej oraz chowder, czyli irlandzka zupa rybna. Wnętrze restauracji jest utrzymane w czarno-złotej kolorystyce, a klienci mogą rozsiąść się na czarnych, pikowanych kanapach. Ewa i Krzysztof szybko przekonali się, że gdzieś musieli popełnić błąd. Nieliczni goście, którzy do nich zaglądają, niemal od razu wychodzą zrażeni klubowym wystrojem sali. Utrzymanie restauracji jest coraz trudniejsze. Ewa, która została mamą jest załamana sytuacją. Sama musi poświęcić się wychowaniu dziecka, w czasie kiedy „Taste” nie tylko przynosi straty, ale też zabiera cały czas jej męża. Krzysztof nie poddając się, ciągle wierzy, że restauracja odniesie w końcu sukces. Czy Magda Gessler sprosta problemom małżeństwa?
W pobliżu przystani promowej w Świnoujściu Ewa i Krzysztof otworzyli swoją pierwszą restaurację „Taste”.
Chociaż to ich pierwszy wspólny interes, małżeństwo może pochwalić się 15-letnim stażem pracy w gastronomii.
Ewa pracowała wcześniej jako kelnerka, a Krzysztof był barmanem. W końcu udało im się wynająć lokal w Świnoujściu pełnym turystów z Polski i Niemiec. Menu wypełniło się potrawami z całego świata. Znalazły się w nim steki z brazylijskiej wołowiny, koktajl z awokado z krewetkami, czy włoskie makarony. Nie brakuje także dań z ryb – jest ceviche rodem z Ameryki Południowej oraz chowder, czyli irlandzka zupa rybna. Wnętrze restauracji jest utrzymane w czarno-złotej kolorystyce, a klienci mogą rozsiąść się na czarnych, pikowanych kanapach. Ewa i Krzysztof szybko przekonali się, że gdzieś musieli popełnić błąd. Nieliczni goście, którzy do nich zaglądają, niemal od razu wychodzą zrażeni klubowym wystrojem sali. Utrzymanie restauracji jest coraz trudniejsze. Ewa, która została mamą jest załamana sytuacją. Sama musi poświęcić się wychowaniu dziecka, w czasie kiedy „Taste” nie tylko przynosi straty, ale też zabiera cały czas jej męża. Krzysztof nie poddając się, ciągle wierzy, że restauracja odniesie w końcu sukces. Czy Magda Gessler sprosta problemom małżeństwa?
Czy uczucie do tego deseru szybko zgaśnie?
To ciężka próba dla ekipy ze Świnoujścia.
Czy trening karate z mistrzem pozwoli im odnaleźć się później w restauracji i osiągnąć sukces?
W niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa–Wrocław mieści się restauracja Hacjenda. Jej właściciel, człowiek bywały w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii i to w stylu western. Sporo czasu spędził też w Niemczech, ale w końcu wrócił do Polski, aby zrealizować marzenie o własnej restauracji...