W kuchni MasterChefa pojawili się wyjątkowi goście - Mariusz Komenda, Mateusz Krojenka i Rafał Fidyt! To może oznaczać tylko jedno - mięsne wyzwanie! Zobacz!
W tym odcinku kuchnia MasterChefa zamieni się w leśną polanę, na której oprócz jurorów pojawią się goście specjalni, uczestnicy poprzednich edycji „MasterChefa”: Mariusz Komenda, Mateusz Krojenka i Rafał Fidyt. Nie zabraknie również największego miłośnika mięsa Tomasza Jakubiaka, jurora „MasterChef Junior”. Tematem konkurencji będzie rolada, która, aby zachwycić gości musi mieć wyrazisty smak i idealnie dobrane dodatki. To nie lada wyzwanie, gotować dla prawdziwych mięsożerców.
W tym odcinku kuchnia MasterChefa zamieni się w leśną polanę, na której oprócz jurorów pojawią się goście specjalni, uczestnicy poprzednich edycji „MasterChefa”: Mariusz Komenda, Mateusz Krojenka i Rafał Fidyt. Nie zabraknie również największego miłośnika mięsa Tomasza Jakubiaka, jurora „MasterChef Junior”. Tematem konkurencji będzie rolada, która, aby zachwycić gości musi mieć wyrazisty smak i idealnie dobrane dodatki. To nie lada wyzwanie, gotować dla prawdziwych mięsożerców.
W tym odcinku na kucharzy czekały złote boxy, pod którymi ukryte były plecaki. Znajdowały się w nich atrybuty każdego biwaku: słoiki, puszki i konserwy. Zadaniem uczestników było stworzenie z produktów ekskluzywnego dania. Z pewnością była to sentymentalna podróż do przeszłości, ale któremu z nich udało się wyczarować piękne restauracyjne danie?
Daniel wykorzystał tylko jeden składnik ze swojego plecaka, jednak okazało się, że w przypadku jego deseru był to strzał w dziesiątkę. Zobacz, jak ocenili tartaletkę Jurorzy!
W drugiej części odcinka kucharze walczyli w konkurencji eliminacyjnej. Na stanowiskach czekała na nich podpowiedź zadania: pylon i halit. Uczestnicy nie byli jednak pewni czym są zaskakujące bryły. Zobacz!
Przy okazji zadania biwakowego, Bartek powspominał swoje dawne wyjazdy z rodzicami, śpiewając przy tym jego rodzinną piosenkę. Opowiedział również o swojej młodzieńczej pasji, żeglarstwie. Zobacz!
W tym odcinku na kucharzy czekają złote boxy, pod którymi ukryte są plecaki. Znajdują się w nich atrybuty każdego biwaku: słoiki, puszki i konserwy. Zadaniem uczestników będzie stworzenie z produktów ekskluzywnego dania. Czeka ich sentymentalna podróż do przeszłości, ale któremu z nich uda się wyczarować piękne restauracyjne danie?
W tym odcinku na kucharzy czekają złote boxy, pod którymi ukryte są plecaki. Znajdują się w nich atrybuty każdego biwaku: słoiki, puszki i konserwy. Zadaniem uczestników będzie stworzenie z produktów ekskluzywnego dania. Czeka ich sentymentalna podróż do przeszłości, ale któremu z nich uda się wyczarować piękne restauracyjne danie?
Kucharze zostaną zabrani przez Jurorów w kulinarną podróż... na biwak. Zobacz, co znajduje się pod złotymi boksami! Czy z tych produktów uczestnikom uda się stworzyć wykwintne danie?
W tym odcinku na kucharzy czekało niezwykłe zadanie, ukryte pod boxami. Uczestnicy znaleźli tam produkt, który dobrze znają: ser! Jak poradzić sobie z tym produktem zaprezentował food producer programu szef Michał Zakrajewski. Zadaniem uczestników było przygotowanie dwóch dań z sera, wytrawnego i słodkiego.
Kto powiedział, że w kuchni zawsze musi być poważnie? Kandydaci do tytułu MasterChefa mają również inne talenty poza gotowaniem. Czy recytacja jest jednym z nich? Zobacz!
W tym odcinku na kucharzy czeka zadanie ukryte pod boxami. Następnie czeka ich konkurencja drużynowa, w której liczyć się będą celne oko i pewna ręka. Zobacz!
W tym odcinku na kucharzy czeka niezwykłe zadanie, ukryte pod boxami. Uczestnicy znajdą tam produkt, który dobrze znają: ser! Jak poradzić sobie z tym produktem zaprezentuje food producer programu szef Michał Zakrajewski. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dwóch dań z sera, wytrawnego i słodkiego.
Na kandydatów do tytułu MasterChefa czeka nie lada wyzwanie - będą musieli wylosować produkty, z których ugotują danie w wyjątkowy sposób... poprzez rzutki! Zobacz prezentację zadania!