W 2. zadaniu uczestnicy programu musieli przygotować perfekcyjną bezę. Poznajcie przepis Debory na lemon curd, który został doceniony przez jury.
W 2. zadaniu uczestnicy programu musieli przygotować perfekcyjną bezę. Poznajcie przepis Debory na Lemon Curd, który został doceniony przez jury.
Pierwsza konkurencja w 3. odcinku to był istny chaos. W walce z czasem i stresem uczestnicy zapomnieli o kilku podstawowych zasadach. Przemek Klima nie wytrzymał.
Baked Alaska to wyjątkowe połączenie ciasta i deseru lodowego. Mamy dla was świetny przepis, dzięki któremu łatwo przygotujecie deser, o którym mówi się, że jest "ognistym ciastem lodowym".
Beza Pavlova to słodki deser, który zawsze wychodzi. Dzięki temu przepisowi, dowiecie się jak zrobić bezę z kremem chantilly i figami.
W każdym MasterChefie przychodzi chwila, kiedy tematem konkurencji jest deser. Dla jednych to idealny moment, żeby pochwalić się swoimi umiejętnościami, inni walczą o przetrwanie. W 3. odcinku gwiazdą będzie beza!
W 3. odcinku zadanie drużynowe, trudna konkurencja indywidualna, wykańczająca dogrywka i wyjątkowy gość - Michał "Rozkoszny", który postara się wesprzeć uczestników w ich kulinarnej walce.
W pierwszym zadaniu gwiazdą talerza miała być kaszanka, którą uczestnicy musieli stworzyć od podstaw. Ta początkowa część konkurencji okazała się najtrudniejszą i praktycznie niemożliwą do zrealizowania.
W drugim zadaniu 2. odcinka "MasterChefa" znaleźli się Ci, którzy nie popisali się w konkurencji na kaszankę. Tym razem jury poprosiło uczestników o przygotowanie tradycyjnego, polskiego deseru.
W pierwszym zadaniu gwiazdą talerza miała być kaszanka, którą uczestnicy musieli stworzyć od podstaw. Ta początkowa część konkurencji okazała się najtrudniejszą i praktycznie niemożliwą do zrealizowania.
W 2. odcinku w jednej z konkurencji pojawiła się kaszanka. Uczestnicy musieli zrobić ją od podstaw, a później stworzyć danie, w którym będzie głównym składnikiem. Okazało się, że nie wszyscy poradzili sobie z pierwszą częścią zadania. Poznajcie przepis Przemka Klimy na kaszankę.
W programie "MasterChef" biorą udział najlepsi z najlepszych, dlatego nie ma w nim miejsca na proste i oczywiste zadania. Nawet wtedy, kiedy gwiazdą talerza jest kaszanka.
Przepiórka była tematem jednej z konkurencji w 1. odcinku "MasterChefa". Dla niektórych stała się przepustką do upragnionego fartucha, innych pogrążyła.
Za nami 1. odcinek 13. edcyji programu "MasterChef". Rozdano wszystkie fartuchy. Zobaczcie, kto zachwycił jurorów swoim gotowaniem.
W trzecim zadaniu MsterChefa konieczne było wyczucie smaku. Jak kucharze poradzili sobie z odtworzeniem dania z halibuta?
W drugim zadaniu MsterChefa tematem była kuchnia polska. Gwiazdą talerza okazała się być przepiórka! Dla niekórych był to wyrok.