W tym odcinku na kucharzy czekało niezwykłe zadanie, ukryte pod boxami. Uczestnicy znaleźli tam produkt, który dobrze znają: ser! Jak poradzić sobie z tym produktem zaprezentował food producer programu szef Michał Zakrajewski. Zadaniem uczestników było przygotowanie dwóch dań z sera, wytrawnego i słodkiego.
Kto powiedział, że w kuchni zawsze musi być poważnie? Kandydaci do tytułu MasterChefa mają również inne talenty poza gotowaniem. Czy recytacja jest jednym z nich? Zobacz!
W tym odcinku na kucharzy czeka zadanie ukryte pod boxami. Następnie czeka ich konkurencja drużynowa, w której liczyć się będą celne oko i pewna ręka. Zobacz!
W tym odcinku na kucharzy czeka niezwykłe zadanie, ukryte pod boxami. Uczestnicy znajdą tam produkt, który dobrze znają: ser! Jak poradzić sobie z tym produktem zaprezentuje food producer programu szef Michał Zakrajewski. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dwóch dań z sera, wytrawnego i słodkiego.
Na kandydatów do tytułu MasterChefa czeka nie lada wyzwanie - będą musieli wylosować produkty, z których ugotują danie w wyjątkowy sposób... poprzez rzutki! Zobacz prezentację zadania!
Bartek próbuje odtworzyć danie na podstawie smaku. Szukał pomocy u Ani Starmach, jednak zgodnie z zasadami, nie mógł dostać podpowiedzi. Zobacz, co udało mu się wymyślić!
Walka o tytuł MasterChefa trwa! W pierwszej części odcinka uczestnicy spróbowali dań, które potem musieli odtworzyć. To nie lada wyzwanie, bo mieli zasłonięte oczy! Kucharze uruchomili zmysł węchu, dotyku i oczywiście smaku, niezwykle przydała im się intuicja i wyobraźnia. Jak poradzili sobie z daniem, którego nie widzieli na oczy?
Uczestnicy mieli za zadanie odtworzyć danie na podstawie smaku. Kuba i Piotr nie zgadzali się w jednym - czy w przepisie zostały użyte śliwki, czy morele. Kto miał rację? Zobacz!
Ela ma problem z przygotowanym indykiem. Mięso okazało się twarde. Kobieta nie miała już czasu na przygotowanie nowego dania.
Jak zostało ocenione danie Eli? Sprawdź, oglądając odcinek na player.pl!
Walka o tytuł MasterChefa trwa! W pierwszej części odcinka uczestnicy spróbują dań, które potem będą musieli odtworzyć. To nie lada wyzwanie, bo będą mieć zasłonięte oczy! Kucharze uruchomią zmysł węchu, dotyku i oczywiście smaku, a jeśli talenty zawiodą, przyda się im intuicja i wyobraźnia. Jak poradzą sobie z daniem, którego nie widzieli na oczy?
Kucharze uruchomią zmysł węchu, dotyku i oczywiście smaku, a jeśli talenty zawiodą, przyda się im intuicja i wyobraźnia. Jak poradzą sobie z daniem, którego nie widzieli na oczy?
Kucharze pierwszy raz brali udział w konkurencji drużynowej, która rozegrała się na Placu Szczepańskim w Krakowie. To było wyzwanie, aby rozkochać w swoich daniach nie tylko Magdę Gessler, Anię Starmach i Michela Morana, ale również gwiazdy Dzień Dobry TVN.
Zofia zdecydowała, że postawi na smaki Magdy Gessler i podała jej śniadanie, które powinno przypaść szczególnie do gustu Jurorce. Efekt jednak był nieco inny... Zobacz!
Drużyna żółtych przygotowała dla gości specjalne danie z krewetką, jednak zapomnieli o preferencjach Filipa Chajzera. Zobacz, jak prowadzący zareagował na zaproponowany przysmak!
Przed kucharzami pierwsza konkurencja drużynowa, która rozegra się na Placu Szczepańskim w Krakowie. To będzie duże wyzwanie, aby rozkochać w swoich daniach nie tylko Magdę Gessler, Anię Starmach i Michela Morana, ale również gwiazdy Dzień Dobry TVN.
Dzisiaj uczestnicy będą gotować w Krakowie na Placu Szczepańskim. Przed kucharzami pierwsza konkurencja drużynowa. To będzie duże wyzwanie, aby rozkochać w swoich daniach nie tylko Magdę, Anię i Michela, ale również gwiazdy Dzień Dobry TVN. Każda z drużyn musi zrobić 4 daniowe menu: amous-bushe, przystawkę, danie główne i deser. To będzie prawdziwa uczta! W drugiej części odcinka uczestnicy będą musieli przygotować dla jurorów śniadanie, to w końcu najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zobaczycie jakie są śniadaniowe marzenia jurorów i który z kucharzy je spełni. Stawką jest jak zwykle pozostanie w programie i dalsza walka o wygraną w wielkim finale.